Başkan Erdoğan: Türkiye düşmanlarının peşine düşen hüsrana uğrar

Muhalefet yerli ve milli olmayı başaramadı! 'Sonları hüsran' Hatay'da toplu açılış töreninde konuşan Başkan Erdoğan, “Tescilli Türkiye düşmanlarının peşine düşerek ülkenin geleceğine talip olmaya kalkanların sonu hüsrandır” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da 26 bin kişilik yeni stadyum ile çeşitli tesislerin toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Sınırlarımızı güvenlik altına alarak tuzağı yerle yeksan ettik. Senaryoları hamdolsun boşa çıkardık. Aynı çarpık durumu Libya'dan Karabağ'a her konuda yaşadık.

İşte geçtiğimiz günlerde Şuşa'ya giderek kardeşlerimizin kurtuluş sevincine ortak olduk. Başka yerlerde yeni adımların hazırlığı içindeyiz" dedi.

YOLUMUZU ÇİZDİK

Muhalefete eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Karşımızdakilerin gerçek niyetlerini gördük, ona göre kendi yolumuzu çizdik.

Tescilli Türkiye düşmanlarının peşine düşerek ülkenin geleceğine talip olmaya kalkanların sonu hüsrandır. Milletin gönlüne girmeye çalışmak yerine gözünü dışarıya diken bu zihniyete rağmen ülkemizi güçlendirmeye biz devam edeceğiz. Bu mücadelede biz sizlerden daha güçlü destek istiyoruz" diye konuştu.

Erdoğan şunları söyledi: "Sadece özetinin özeti şeklinde anlatsak bile hizmetler saymakla bitmiyor. Biz hizmet siyaseti yapıyoruz. Biz boş teneke gibi gürültü çıkarmıyor, eser inşa ediyoruz. Biz demokratlık görüntüsü altında faşistlik yapmıyor, herkesin özgürlüğünü teminat altına alıyoruz. Çünkü biz bu ülkeyi aşkla seviyoruz."

DOĞALGAZ İHTİYACININ YÜZDE 10'DAN FAZLASI

Başkan Erdoğan, Ertuğrul Gazi Yüzer Depolama ve Gazlaştırma Tesisi açılışında, "Bu gemi, gazlaştırma kapasitesi itibarıyla ülkemizin doğalgaz ihtiyacının yüzde 10'undan fazlasını karşılama imkanına sahiptir" dedi.

Başkan Erdoğan, "Hatayspor Stadyumu müstesna statlarımızdan biri oldu. Bordo-Beyaz stadımızın, gönüllerimizde taht kuran Hatayspor'un başarısıyla şenleneceğine inanıyorum" dedi.

SEÇİMİN TARİHİ HAZİRAN 2023

Başkan Erdoğan, Hatay'da AK Parti İl Danışma Toplantısı'nda açıklama yaptı. Erken seçim tartışmalarıyla ilgili konuşan Erdoğan şunları söyledi: "Hayatları yalan, yatıyorlar kalkıyorlar ne diyorlar erken seçim, nereden çıktı bu ya? Seçimin tarihi belli: Haziran 2023. Boşuna çabalamayın."

Erdoğan gençlere de şu mesajı verdi: "Gençler şunu unutmayın; 20 yıl öncesinin Türkiye'si ile veya Hatay'ı ile bugünün Hatay'ını karşılaştırdığınızda, bugünkü gençler bilmez. Onlara anlatacaksınız. Z kuşağı falan diyorlar ya bunlara anlatacaksınız, bilmezler. Onlara bunları hatırlatacaksınız."

35 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

"Hatay'a toplam 35 milyar lira yatırım yaptık. Eğitimde 8 bin 836 adet yeni derslik kazandırdık. Hatay'a ikinci devlet üniversitesini biz kurduk. Antakya, Kırıkhan ve İskenderun'da 2350 kişili yeni yurt binaları daha açacağız. Hatay'a dünyanın en büyük mozaik müzesini biz kazandırdık. Şehrimize 44 adet spor tesisi ve gençlik merkezleriyle birlikte Hatay Stadyumu'nu da biz kazandırdık."

SAYIŞTAY BAŞKANI YENER'İ KABUL ETTİ

Başkan Erdoğan, Sayıştay Başkanı seçilen Metin Yener'i Beştepe'de kabul etti.