Başkan Erdoğan: Türkiye düşmanları bunlara gaz veriyor

Başkan Erdoğan, “Türkiye'nin gelişmesinden, büyümesinden rahatsızlık duyan iç ve dış çevrelerin hepsi de şimdi ümitlerini 2023'e bağlamışlar. Türkiye düşmanları bunlara gaz verdikçe coşuyorlar” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İzmit Milli İrade Meydanı'nda "TOKİ Konutları, KYK Yurtları, Büyükşehir Belediyesi Yatırımları ve Fabrikaları ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni"ne katıldı. Erdoğan, meydanı dolduran kalabalığa şöyle seslendi:

MANKURTLAR: Milletle yoldaş olduk, hak yolundan, hizmet yolundan, eser yolundan asla şaşmadık. Kendilerine milleti değil de vesayeti, darbecileri, teröristleri, şu veya bu emperyalist güçleri yoldaş kılanlar ise kesinlikle Türk milletiyle aynı istikamete bakmamış mankurtlardır.

ÖRTÜLÜ TEHDİT: Attığımız her adımda siyasetçisinden sözde aydınına pek çok kesimden serzenişler oluyor, olacak. Diyorlar ki; 'Suriye'de şu ülkeye rağmen adımlar atarsanız başımıza şu felaketler gelir. Akdeniz'de şu ülkeye rağmen anlaşmalar yaparsanız başımıza şöyle çoraplar örülür. Kafkasya'da güç dengelerine dikkat etmeden destekler verirseniz başımız çok ağrır. Ekonomide bize dayatılan reçetelere uymazsanız başımıza taş yağar.' Ülkenin ve milletin menfaatine her konuda birileri, vekalet ettikleri kimlerse onlar adına benzer örtülü tehditleri dile getiriyorlar.

TUZAKLARA RAĞMEN: Binlerce yıllık devlet geleneğimizden ve Anadolu'daki 1000 yıllık varlığımızdan aldığımız ilhamla ayağımızdaki prangaları birer birer kırarak büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasına başladık. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız asırlık demokrasi ve kalkınma altyapısının üzerinde kendi hedeflerimize kilitlendik. Nice sabotajlara, nice tuzaklara, nice sinsi oyunlara rağmen bu yoldan dönmedik, sapmadık, duraksamadık.

HADDİNİ BİL: (Meral Akşener'e cevap) 20 yıllık iktidarımızda uyuşturucuyla mücadelede gerekeni yapmadığımızı söylüyor. Hanımefendi, önce şunu bileceksin; bir defa bizim iktidarımızda ne sulu, ne kuru uyuşturucuya yer yoktur. Bunların hepsiyle biz gerekli mücadeleyi verdik, veriyoruz ve vereceğiz. Bizim kitabımızda uyuşturucu yoktur. Sen önce kendi kadronun içerisinde ve ana muhalefetin içinde sulu-kuru bu uyuşturucuları alanları düşün. Sen kimlerle beraber yol yürüdüğünün farkında mısın? Dolayısıyla önce haddini bileceksin.

2023 SEÇİMLERİ: Türkiye'nin gelişmesinden, kalkınmasından, büyümesinden rahatsızlık duyan iç ve dış çevrelerin hepsi ümitlerini 2023'e bağlamışlar. Küresel ekonomik krizin ülkemize olan yansımalarının yol açtığı sıkıntılardan cesaret aldılar. Ekonomideki toparlanma gecikirse milletimizi bu kutlu yürüyüşten vazgeçireceklerini sanıyorlar.

SERMAYELEERİ YOK: Türkiye'nin siyasi, askeri, diplomatik olarak en güçlü dönemini yaşadığı bir süreçten geçtiğimiz için başka bir sermayeleri de zaten yok. Sırtlarını sıvazlayan büyükelçiler, beşinci kol elemanları, FETÖ'sünden PKK'sına, tüm terör örgütlerinin uzantıları, kifayetsiz ve kimliksiz siyaset tüccarları velhasıl Türkiye'nin tüm düşmanları bunlara gaz verdikçe coşuyorlar.

ADAY GÖNDERMESİ: Masada 6 kişi var, altında da bir tane. Toplam 7. Her karafan bir sesin çıktığı bu curcuna masasını bir değil, bir kaç adaya çıkarabilecek potonsiyelde görüyorum.

SONUÇLARI 2023'ÜN İLK ÇEYREĞİNDE GÖRÜLECEK

Başkan Erdoğan, Gebze Bilişim Vadisi'nde Sanayi ve Teknolojinin Merkezi Kocaeli'ye Değer Katanlar Ödül Töreni'nde de konuştu:

BÜYÜME: Geçen yıl elde ettiğimiz yüzde 11'lik büyümeyle G20 ülkeleri içinde ilk sıraya yerleştik. Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,3'lük büyüme kaydettik. Dünyada istihdam azalırken 31 milyon sınırına dayanarak tarihimizin en yüksek rakamına ulaştık.

İHRACAT: Her ay ihracatta rekor kırıyoruz. Temmuz ayı ihracatımız, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,5 artarak 18 milyar 550 milyon dolara ulaştı.2 002'de sadece 36 milyar dolar ihracat yapabilen Türkiye'nin, ihracatı 250 milyar dolara yaslandı.

EKONOMİ MODELİ: Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayla ülkemizi büyütme esasına dayanan Türkiye Ekonomi Modelimizi taviz vermeden uyguluyoruz. Hayata geçirdiğimiz politikalarımızın müspet sonuçlarını önümüzdeki senenin ilk çeyreğinde, özellikle enflasyonda daha net bir şekilde göreceğiz.

İHA VE SİHA'LAR: Dünyada insansız hava araçlarında akla ilk Türk SİHA'ları geliyor. Herkes İHA, SİHA, AKINCI'yı istiyor. Türkiye ile ortak yatırım yapmak isteyen süper güç var.

BURADA 70 BİN KİŞİ VAR

"Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bu güçlü iradeyi kimse yenemediği ve yenemeyecek. Bu meydanda, resmi rakam, hamdolsun 70 bin kişi var."

ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Başkan Erdoğan, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Uzman Çavuş Ömür Ertuğrul Sarı'nın ailesini ziyaret etti. Erdoğan, şehit için dua etti. Ziyarete, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

BAŞKAN TOGG'U TEST ETTİ

Başkan Erdoğan, Gebze Bilişim Vadisi'nde Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un direksiyonuna geçti.

Bilişim Vadisi'nde aracı kullanan Erdoğan'a Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Togg CEO'su Gürcan Karakaş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu eşlik etti.

Erdoğan, daha sonra sosyal medyada Togg'un direksiyonuna geçtiği görüntüleri paylaşarak, "Cennet vatanımızın yollarında... Yerli ve millî" ifadelerini kullandı.