Başkan Erdoğan: Terörü seçene güle güle

Başkan Erdoğan, “81 milyonluk bir ülkeyle stratejik ortaklığını terör örgütleriyle ortaklığına feda edenlere haydi güle güle deriz. Mevlam başka kapılar açar” dedi. 

1

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’da AK Parti Dayanışma Meclisi’nde ABD’ye yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Trabzon’dan ilan ediyorum, oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Birileri kapıları kapatır, Mevlam başka kapılar açar. 81 milyonluk bir ülkeyle stratejik ortaklığını terör örgütleriyle ortaklığına feda edenlere haydi güle güle deriz” diye konuştu. 

BOYUN EĞMEYİZ 

Erdoğan şunları söyledi: “81 milyonluk bir ülkeyle stratejik ortaklığını terör örgütleriyle ortaklığına feda edenlere haydi güle güle deriz. Ya ben senin stratejik ortağınım. Afganistan’da beraberim, Somali’de beraber olduk. Ve şu anda Kabil’de havalimanını biz koruyoruz. Böyle müşterek stratejik bir ortağına kalkıp da PYD YPG gibi terör örgütlerini sahiplenerek bir kenara nasıl koyarsın? 5 bin TIR silahı Kuzey Suriye’ye taşıyorsun. Bu da yetmiyor, kalkıp terör örgütleriyle ilişkisi olan bir papaz için 81 milyonluk Türkiye’yi feda etmeye kalkıyorsun. Türkiye’ye boyun eğdiremezsiniz.” 

HUKUKA DAVET EDİYORUZ 

Erdoğan, Trabzon’da yaptığı ikinci konuşmada ABD’nin demir çelik yaptırımıyla ilgili , “Dünya Ticaret Örgütü kuralları içerisinde senin kuralsızlığın yok. Biz uluslararası hukuka göre hareket ederiz. Dolayısıyla biz kendilerini hukuka davet ediyoruz” dedi. 

BUNUN ADI OPERASYON ÇEKMEK 

Bu işin bir adı var mıdır? Vardır, Türkiye’ye operasyon çekmektir. Trabzon’dan ilan ediyorum, oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Şunu bilmelerini istiyoruz. Teslim olmayacağız, üretmeye devam edeceğiz. İstihdamımızı genişletmeye devam edeceğiz. Fabrikalarımızın çarklarını işletmeye devam edeceğiz. Siz dolarla üzerimize gelirseniz, biz de başka yollarla işlerimizi yürütmenin çarelerini arayacağız. 

Darbeyle yapamadığını parayla yapmak istiyor 

“Provokasyonla, darbeyle yapamadıklarını şimdi parayla gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Bunun adına en açık ifadeyle ‘ekonomik savaş’ derler.” 

Milletimizin iradesini sandıktan yönlendiremeyenler her dönemde farklı araçlarla üzerimize geldiler. Provokasyonla, darbeyle yapamadıklarını şimdi parayla gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Buna açık ifadeyle ‘ekonomik savaş’ derler. Ülkemizde döviz kurunun 15 Temmuz öncesi bulunduğu 2,8 seviyesinden bugün 6 lirayı geçmesinin ne ekonomik ne de mantıklı bir izahı vardır. Türkiye 20 yıl önce Asya ülkelerinde yaşandığı gibi bir finans kriziyle mi karşı karşıya? Hayır. ABD ve İngiltere’de olan mortgage kriziyle mi karşı karşıya? Hayır. Yunanistan gibi iflas mı söz konusu? Ama buna rağmen kredi kuruluşları onu yine yükseltiyorlar. Dedim ya ekonomik savaş.  

YENi iTTiFAKLAR, YENi PAZARLAR... 

Tüm dünyaya ticaret savaşı açan ve buna ülkemizi açana da cevabımızı yeni ittifaklara, yeni pazarlara yönelerek veririz. Hale bak, demir çelikte vergileri artırıyor. Biz Dünya Ticaret Örgütü’nün üyesiyiz. Böyle bir şey yok. Ben yaptım oldu mantığıyla böyle bir şey olamaz. 

MESELE PAPAZ DEĞİL

Amerika’da her yer kaynıyor. Yapılan yanlış... Biz de ticaret hukuku neyi söylüyorsa onu söylemeye devam edeceğiz. Meselenin döviz kuru olduğunu, yargılanan papaz olduğunu, demir ve alüminyum vergisi olduğunu sanacak kadar basit düşünenler varsa, bir an önce silkinip kendilerine gelsinler. 

Nazım’ın şiiriyle çağrı yaptı 

Başkan Erdoğan Trabzon’daki konuşmasında vatandaşlara ABD’ye karşı seferberlik çağrısını Nazım Hikmet’in dizeleriyle yaptı! Başkan Erdoğan, Nazım’dan “Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim” dizesiyle başlayan “Davet” şiirini okudu 

IMF ve faiz tuzağına düşmeyiz 

IMF ile anlaşın diyenlerin, ülkenizin siyasi bağımsızlığından vazgeçin dediklerini gayet iyi biliriz. Göreve geldiğimizde IMF’ye borcumuz 23,5 milyar dolardı. Ne yaptık? Sıfırladık. Şimdi Türkiye’nin IMF’ye borcu yok. Merkez Bankası’nın döviz rezervi 22,5 milyar dolar, şimdi 102,5 milyar dolar. Aman faiz, faiz de faiz. Bu can bu tende kaldıkça bu tuzağa da gelmeyiz.