Başkan Erdoğan: Terör cirit atıyor evet demeyiz

''Teröristi korudukça İsveç'e ‘evet' demeyiz'' Başkan Erdoğan, “Teröristler parlamentoları içerisinde yer aldığı, Stockholm'ün caddelerinde terör örgütleri gösteriler yaptıkları sürece İsveç'e ‘Buyurun NATO'ya girin' diyemeyiz. Aynı şey Finlandiya için de geçerli” dedi.

Başkan Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile ikili ve heyetler arası görüşmeler yaptı. Erdoğan düzenlenen ortak basın toplantısında önemli mesajlar verdi. İsveç, Finlandiya ve Yunanistan'a seslenen Erdoğan, terör örgütlerine verilen desteklere bir kez daha dikkat çekti. Erdoğan şunları söyledi: "NATO bir güvenlik teşkilatıdır, teröre çanak tutan bir örgüt değildir. İsveç PKK/YPD/YPG gibi terör örgütlerinin cirit attığı bir ülke. Bu teröristler parlamentoları içerisinde yer aldığı, caddelerinde terör örgütü üyeleri gösteriler yaptıkları ve İsveç televizyonunda teröristlerin liderlerinin söyleşileri yayınlandığı sürece biz bunlara 'buyurun NATO'ya girin' diyemeyiz."

ŞAHSİYET YOKSUNU SİYASET

"Finlandiya benzer yapılanma içerisindedir. Geçmişte Yunanistan'la, Fransa ile yaşadıklarımızı şimdi bunlarla yaşamak istemiyoruz. Yunanistan NATO'dan çıktı, girişine bizden öncekiler yol verdi. Fransa tekrar girdi. Şu anda 9 tane Amerikan üssü Yunanistan'da kuruldu. Bu üsler kime karşı kuruluyor? Yunanistan'ın Avrupa'ya 400 milyar euro borcu var, buna rağmen silah desteği, uçak, helikopter veriliyor. Aynı şekilde Amerika'nın desteği var."

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in kendisine bütün görüşmeleri 'ikili yapmayı' teklif ettiğini buna rağmen ABD Senatosu'nda ve Davos'ta Türkiye'nin aleyhinde konuşma yaptığına dikkat çeken Erdoğan, "Şahsiyet yoksunu siyasete Türkiye olarak evet demiyoruz" diye konuştu.

HEDEF 3 MİLYAR DOLAR

Venezuela ile halen 1 milyar dolar seviyesinde olan ticareti 3 milyar dolara çıkarma hedefinde olduklarını ifade eden Erdoğan, "Türkiye Maarif Vakfımızın Karakas'taki 3. okulunun açılışı gerçekleştirildi. THY İstanbul Karakas hattında haftada 7 sefer düzenleyerek köprü vazifesi görmektedir" dedi.

15 Temmuz sonrası verdiği destek için Maduro'ya teşekkür eden Erdoğan, temmuzda iade-i ziyarette bulunacağını söyledi.

3 ANLAŞMA İMZALANDI

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu resmi törenle karşıladı. Görüşmeler sonrası Başkan Erdoğan ile Maduro'nun huzurunda turizm, tarım ve merkez bankalarının işbirliğini içeren 3 anlaşma imzalandı.

'YAŞASIN TÜRKİYE, YAŞASIN VENEZUELA'

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle Türkiye'ye gelen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, beraberindeki heyetle Anıtkabir'i ziyaret etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunan Maduro, Anıtkabir Özel Defteri'ne "Bu büyük vatanın kurucusu Mustafa Kemal'in önünde saygılarımı sunmak için bulunuyorum" yazdı. Maduro, ayrıca "Yaşasın Türkiye, yaşasın Venezuela, yaşasın kurtarıcılarımız" ifadesini kullandı.

FİRST LADY'LER SERGİ GEZDİ

Emine Erdoğan, Maduro'nun eşi Cilia Flores de Maduro ile Millet Kütüphanesi'ndeki çeşitli sergileri gezdi. Emine Erdoğan, Cilia Flores'e "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı", "Dünya Ortak Evimiz" kitapları ile İspanyolca Mesnevi eserini hediye etti.