Başkan Erdoğan: Terör bağlantılı eylem fikir özgürlüğü değil

Başkan Erdoğan, Boğaziçi'nde çıkan olaylarla ilgili “Rutin bir atamayı fırsata çevirenleri takip ediyoruz. Terör iltisaklı kişilerin en ön safta olduğu eylemlerle hak arayışının uzaktan yakından ilgisi yoktur” dedi.

Başkan Erdoğan, Diyarbakır-Ergani-Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni’ne Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör ataması sonrasında yaşananlarla ilgili olarak “Terör iltisaklı kişilerin en ön safta aldığı eylemlerle hak arayışının uzaktan yakından ilgisi yoktur” dedi. Erdoğan şöyle devam etti:

DAHA ÖNCE GÖRDÜK

“Bu filmi, 18 yıldır yüzlerce defa seyrettik, bu kirli senaryonun aktörlerini vesayetin dayatmalarına payandalık yaparken gördük. Darbe çağrısı yaparken gördük. Gezi olaylarında esnafın malını mülkünü yağmalarken gördük. 6-8 Ekim hadiselerinde katilleri alkışlarken gördük. 17-25 emniyet yargı darbe girişiminde FETÖ’ye borazanlık yaparken gördük. Sınır ötesi harekatlarımızda karşımızdaki cepheye malzeme taşırken gördük. Dünyada ve Türkiye’de her şey değişirken kendileri ileriye gidemediği için ülkeyi geriye döndürmenin hesabı ve gayreti içindeler.”

İNSANLIĞIN UMUDUYUZ

Erdoğan, Avrupa ve Amerika’da yaşanan pek çok hadisenin Türkiye’ye karşı sergilenen çifte standardı tekrar gün yüzüne çıkardığını aktardı. “Sosyal medya mecralarını hukuki bir zemine oturma çabamıza karşı çıkanlar, en ilkel sansürcülük örneklerine imza atmaya başladılar” diyen Erdoğan şöyle devam etti: “İnsanlığın tamamını kucaklayacak köken, renk, inanç, kültür gibi ayrımların üstüne çıkacak adil, değerlere daha çok ihtiyaç duyuluyor. Medeniyet birikimimiz, devlet geleneğimiz, kültür zeminimizle, insanlığa bu umudu verebilecek bir yerde durduğumuza inanıyoruz.”

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu açılışını yaptığı köprüden kendi kullandığı araçla geçti.

DİYARBAKIR-ELAZIĞ ARASINDA KONFORLU ULAŞIM İMKANI

Devegeçidi Köprüsü, Diyarbakır’ı Elazığ’a bağlayan Diyarbakır-Ergani yolu üzerinde yer alan Devegeçidi Vadisi’nde konforlu ulaşım amacıyla inşa edildi. Bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardındaki köprü 1142 metre (2x571 metre) uzunluğunda yapıldı. Bağlantı yollarıyla birlikte projedeki toplam uzunluk 1740 metreyi buluyor. Projeyle Diyarbakır’ın kuzeye açılan kapısı niteliğindeki Ergani-Elazığ yolunda güvenli ve konforlu ulaşımın sağlanması amaçlanırken, Devegeçidi Köprüsü ve bağlantı yollarıyla vadideki yüksek eğimler iyileştirilerek, yolun geometrik standardı artırıldı.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ AVRUPA’DA

Başkan Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik hususlar ele alındı ve bölgesel gelişmeler değerlendirildi.

YENİ SAYFA AÇALIM

Yeni yılda AB ile ilişkilerde yeni bir sayfa açmak istediklerini belirten Başkan Erdoğan, AB’nin bazı üyelerinin kaprisleri ve ürettikleri yapay sorunlar nedeniyle 2020 yılının yeterince değerlendirilemediğini vurguladı. Türkiye’nin geleceğini Avrupa’da gördüklerini ifade eden Erdoğan, 18 Mart Mutabakatı’nın güncellenmesi gerektiğini belirtti.