Başkan Erdoğan, Temelli'nin yaşadığı o anları gündeme taşıdı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Eskişehir ve Kütahya mitinglerinde HDP’nin Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin Eruh’ta yaşadığı anı hatırlattı. Temelli Eruh’ta vatandaşa ‘beka sorunu var mı?’ diye sormuş ama istediği yanıtı alamamıştı. Başkan Erdoğan Temelli'nin yaşadığı o anları gündeme taşıdı.

1

aksam.com.tr

Temelli'nin yaşadığı o anları hatırlatan Başkan Erdoğan, "Biz beka meselesi dediğimizde bay Kemal çıkıyor ‘Türkiye’nin beka sorunu mu var’ diyor. Ama HDP’nin eş başkanı çıkıyor karşısında 150-200 kişi toplanmış onlara diyor ki ‘Türkiye’nin beka meselesi mi var’ diyor. Oradakiler de evet var diyor. Var deyince bu tabii orada apışıp kalıyor. Bundan daha açık net ne olabilir. Suriye’de o terör koridorlarında biz kimlerle savaştık? Bizim bekamıza saldıranlarla savaşmadık mı? Biz Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’de, Kandil’de kimlerle savaştık. Bu ülkenin istiklal ve istikbaline göz dikenlerle değil mi? işte bu bir beka mücadelesidir. Bunların akıllarına bunlarla dalga geçenler eli kanlı bir katilin mesajları karşısında hala türküler çağırmaya devam edebiliyor. Bir de utanmadan İslam dünyasından kaynaklanan terör diyor. Peki bunun öyle bir derdi var mı? Bay Kemal’in öyle bir derdi yok” diye konuştu.

İŞTE TEMELLİ’NİN YAŞADIĞI O ANLAR

PKK destekçisi HDP'nin Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Siirt Eruh'ta halka seslendi. Temelli, miting sırasında konuyu beka sorununa getirdi. Temelli, hitap ettiği halka "Bu ülkede beka sorunu var mı?" diye sordu. Vatandaşlar ise hep bir ağızdan "Var" diye bağırdı.

Aldığı cevap karşısında bozulan Temelli, bunun üzerine, "Yok, bu ülkenin ne beka sorunu olacak" diyerek beka durumu toparlamaya çalıştı.