Başkan Erdoğan talimat verdi! Yeni asgari ücret bu hafta tamam

Asgari ücrete ara zam müjdesi. Başkan Erdoğan asgari ücret artışıyla ilgili olarak, ''Çalışma Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. İnşallah kısa bir sürede müjde vereceğiz'' dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu:

TUZAK KURANLAR ZOR DURUMDA: Küresel ekonomide yaşanan dalgalanma, üretim ve tedarikteki kırılmaya kadar etkisini sürdürüyor. Alenen ekonomimizi mahvetme tehdidinden, içeride ve dışarıdan önümüze kurulan tuzaklara rağmen hamdolsun ülkemize diz çöktüremediler. Mandacı siyasetçi ve iktisatçı güruhu temennilerini dile getiriyor. Yalan, iftira ve çarpıtma üzerine kurulan kampanyalar niyetin ve ortaya çıkan fotoğrafı değiştirmiyor. Bu bedellerin bir kısmını uluslararası platformda yalnız kalarak ödedik. Salgın ve savaş gibi olumsuz gibi küresel faktörler ekonomide ödediğimiz bedellerin yükünü daha da artırmıştır. Ancak gelişmeler öyle bir noktaya geldi ki bize tuzak kuranların çoğu ekonomileri bizden daha kötü duruma geldi.

ENFASYON ŞUBATTA HIZLA DÜŞECEK: Biz kendimizi asla kötüyle mukayese etmiyoruz. Çünkü bizim vazifemiz milletimize en iyisini vermektir. Son olarak geçtiğimiz yılın Aralık ayında ortaya çıkan kur dalgalanması ve enflasyonda yaşanan ciddi yükseliş hepimizin canını sıkmıştır. Milletimizden biraz daha sabır bekliyoruz. 2023'ün şubat-mart aylarından itibaren enflasyonu daha makul ve hızla daha aşağı seviyeye çekmiş olacağız.

TBMM'YE ÖDENEK ÇAĞRISI: Cumhurbaşkanı maaşı üzerinden fırtına kopararak bir çift söz söylemek istiyorum. Bay Kemal yandaşı ve tayfasına. Bizim sistemimizde Cumhurbaşkanı maaşı aynı zamanda emekli milletvekilleri, merhum başkanların ailesine yapılan ödemedir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun emekli milletvekili maaşı, Cumhurbaşkanı maaşına ektir. Son bütçe görüşmelerinde muhalefet tarafı işi öyle zıvanadan çıkardı ki bu zihniyeti taşımak mümkün değildir. Meclis'ten buradan talep ediyorum: Ek bütçenin Cumhurbaşkanı maaş ödeneğinin kanun maddesinden çıkarılmasını talep ediyorum.

ASGARİ ÜCRETTE ARTIŞ: Çalışma Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Böylece yapılan artışın istihdam herhangi olumsuz bir etkiye yol açmasına izin verilmeyecektir. İnşallah en kısa bir sürede müjde vereceğiz. Amacımız enflasyon oranı kaç olursa olsun, hiçbir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığı altında ezilmesine müsaade etmemektir. Detaylarını açıklayacağımız bu çalışmanın emeklilerimize ve çalışanlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. NATO görüşmelerinden döner dönmez açıklayacağım.

YAŞLI VE ENGELLİ AYLIKLARI: Yaşlı ve engelli bakım projemizi milli programa dönüştürmek için çalışıyoruz. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliğinden kişisel bakıma kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yaşlı ve engelli aylıkları da bayram öncesi ödenecektir.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN

Başkan Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını belirterek "Kurban bayramı tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz'u takip eden çarşamba ve perşembe günleri idari izin sayılacak" dedi.

YENİ HAREKAT MESAJI

Başkan Erdoğan, konuşmasında Suriye'ye harekat konusunda da açıklamalarda bulundu: "Sınır ötesi harekatlarımızla dost ve kardeş ülkelere verdiğimiz desteklerle, uluslararası platformda ilkeli duruşumuzla farkımızı gösteriyoruz. Ülkemizin güvenlik kaygılarına, kalkınma hedeflerine saygı duymayan hiçbir yapının sahip olduğumuz güçten hiçbir şekilde faydalanamayacağını bir kez daha ifade ediyoruz. Siyasi, ekonomik, ve askeri tüm kabiliyetlerimizi 2023 hedeflerimizi gerçekleştirmek ve 2053 vizyonumuzu hayata geçirmekten kimsenin şüphesi olmasın. Suriye sınırımızda oluşturmaya başladığımız güvenlik koridorumuzun eksiklerinin tamamladıktan sonra orada da harekatlara başlayacağız. Günümüzde savaşlar sanayiden teknolojiye her alanda veriliyor."

RİYAKARLIKLARINI NATO'DA YÜZLERİNE SÖYLEYECEĞİZ

Başkan Erdoğan, bugün Madrid'de başlayacak NATO Zirvesi konusunda da açıklamalar yaptı: "Yarın (bugün) İspanya'ya NATO Zirvesi'ne gidecek, ülkemizin hak ve menfaatleri doğrultusunda ne gerekiyorsa onu yapacağız. NATO Zirvesi'nde terörle mücadele konusunda muhataplarımızın riyakarlıklarını yüzlerine, belgelerle söyleyeceğiz. PKK/YPG, FETÖ gibi terör örgütleri konusunda sergilenen riyakarlıkları muhataplarımıza belgelerle, bilgilerle, görüntülerle ifade edeceğiz."

ADANA'DA KALİTELİ PETROL BULDUK

Erdoğan, enerji konusunda bir müjdeyi açıkladı: "Elimizdeki sınırlı kaynakları en verimli şekilde kullanmaya çalışırken, diğer yandan da yenilenebilir enerji için yatırım yapıyoruz. Yeni kaynaklar bulmak için sahip olduğumuz 4 sondaj ve 2 sismik araştırma gemisiyle hem Karadeniz'de hem Akdeniz'de çalışmaları yapmakta kararlıyız. Adana'da 2 yüksek kaliteli petrol bulduk. Rezerv değeri yaklaşık 1 milyar dolar olarak hesaplanmıştır. Aynı sahada 8 tane daha sondaj kuyusu açarak 10 kuyuda çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz."

MEMURLARIN ZAMLI MAAŞI 8 TEMMUZ'DA

Erdoğan, memurlara zamlı maaş konusunda müjde verdi: "Yılbaşında çalışanlarımızın, emeklilerimizin maaşlarını yeniden gözden geçireceğiz. Ne yapılması gerekiyorsa onu da vereceğiz. Temmuz ayı memur maaşlarının Kurban Bayramı öncesi 8 Temmuz'da zamlı halde ödeneceğini belirtmek istiyorum."

SPOR OKULLARINA DAVET

20 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK

Başkan Erdoğan, okulların tatil olmasıyla birlikte gençlerin yaz aylarını etkin bir şekilde değerlendirmesi için 2 uygulama başlatma kararı aldıklarını açıkladı: "İlk olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı kurumlar gençlerimize açık olacaktır. Tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi spor okullarına davet ediyoruz. Diğer müjdemiz de gönüllerince seyahat edebilmeleriyle ilgilidir. 81 ilimizin tamamında belirlenen yurtlarımız, 15 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında 18-25 yaş arası evlatlarımızın ücretsiz konaklamalarına açık olacaktır. Ayrıca 20 bin öğretmen atamasıyla ilgili süreç MEB tarafından başlatılacaktır."

AVUSTURYA MECLİS BAŞKANI'NI KABUL ETTİ

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Avusturya Meclis Başkanı Wolfgang Sobotka'yı kabul etti.