Başkan Erdoğan: Suriye, Libya, Akdeniz... Demokrasi için teröre set çektik

Başkan Erdoğan, Katar Ekonomi Forumu'na gönderdiği mesajda, “Türkiye, Suriye, Libya ve Doğu Akdeniz'de teröre set çekti, demokrasiyi korudu, uzlaşının önünü açtı” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Katar Ekonomi Forumu'na video mesaj gönderdi. Türkiye'nin, Suriye, Libya ve Doğu Akdeniz'de attığı adımların ne kadar isabetli ve yerinde olduğunun son günlerde daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin bu coğrafyaların tamamında üstlendiği sorumlulukla teröre set çektiğini, demokrasiyi koruduğunu, diyalog ve uzlaşının önünü açtığını söyledi.

FIRSAT PENCERESİ AÇILDI

Giderek küresel bir boyut kazanan ırkçılık virüsüne de değinmekte fayda gördüğünü belirten Erdoğan, "Salgın sadece ekonomik adaletsizlikleri derinleştirmekle kalmamış aynı zamanda İslam düşmanlığı ve göçmen karşıtlığını da alevlendirmiştir" diye konuştu. Salgının her ne kadar ülkeler ve ekonomiler için riskler oluştursa da aynı zamanda pek çok fırsat penceresi açtığını anlatan Erdoğan, "Asya merkezli üretim ağına alternatif arayışlarında üç kıtayı birleştiren stratejik konumuyla Türkiye ön plana çıkmaya başladı" dedi.

RAKAMLAR OLUMLU

Erdoğan şunları söyledi: "G20'de sanayi üretimi en çok artan devletler arasında yer aldık. 2021 yılının ilk çeyreğinde yakaladığımız yüzde 7'lik büyüme oranı, yılın geri kalanı için beklentilerimizi artırdı. OECD tarafından yayımlanan son raporlarda Türk ekonomisi için 2021 yılında yüzde 5,7 ve 2022 yılında yüzde 3,4 büyüme öngörülüyor. Bu, OECD üyeleri arasında öngörülen en güçlü toparlanmalardan biridir. İnşallah bu tahminlerin de ötesine geçireceğimize inanıyorum."

GELENEKSEL SANATLAR TİCARİLEŞMEMELİ

Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 'Dokuma Atlası Sergisi'nin açılışında konuştu. Erdoğan, "Geleneksel sanatları günümüze adapte edebilirsek yaşamalarını sağlayabiliriz ama bunu yaparken, geleneksel sanatların ruhunu anlamadan onları ticarileştirmeyelim" dedi.