Başkan Erdoğan: Sosyal medya belediyeciliği olmaz

'Belediyecilik sosyal medyayla yapılmaz' Başkan Erdoğan AK Partili belediye başkanlarına, “Sosyal medya belediyeciliği hizmet belediyeciliğinin yerini alamaz. Sokaktan ayağınızı kesmeyin” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili belediye başkanlarıyla buluştu. Erdoğan, belediye başkanlarına "Sizlerin milletimizin gönlüne girmedeki başarısı 2023'teki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin de sonucunu etkileyecektir" dedi. Başkanlardan imar düzenlemelerinde asla şaibeye yer vermeyecek şekilde adil ve açık bir çalışma yapmalarını isteyen Erdoğan, "Aynı şekilde ihaleleri mutlaka şeffaf bir şekilde gerçekleştirin, hatta tüm ihaleleri canlı yayınlayın" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde AK Partili belediye başkanlarıyla toplantı yapan Erdoğan, buradaki konuşmasında, her kademede istişareye, ortak akla, diyaloğa önem veren bir kadro olarak bundan sonra daha sık bir araya gelmeyi ümit ettiğini belirtti.

İKTİDAR YOLUNU AÇTI

AK Parti'nin mahalli idareler karnesiyle milletin gözünde ibra olmuş, milletin teveccühünü kazanmış bir parti olduğuna işaret eden Erdoğan, kendilerine 19 yıl önce iktidar kapısını açan ve 19 yıl boyunca iktidarda tutanın da yerel yönetimlerdeki üstün gayretleri, hizmetleri ve başarıları olduğunu söyledi. Erdoğan, son 19 yılda hayata geçirdikleri reformlarla mahalli idarelerin gücünü ve hizmet kabiliyetini daha da artırdıklarını ifade etti.

VATANDAŞA GİDİN

"AK Partili belediye başkanı her zaman ulaşılabilir ve vatandaşın içinde olmalı. Sokaktan, çarşıdan pazardan ayağını asla kesmemelidir" diyen Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: "Emek vermeden, icraat yapmadan sadece sosyal medya mecralarıyla vatandaşın kalbine girilemeyeceği son dönemde çok açık ortaya çıkmıştır. Sosyal medya belediyeciliği, hizmet belediyeciliğinin yerini almaz, alamaz. Bizim siyasetteki varlık gayemiz, birilerine imtiyaz sağlamak, menfaat devşirmek, birilerine makam, mevki sahibi kılmak değildir."

HEDEF GENİŞ UZLAŞIYLA YENİ ANAYASA

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, Başkan Erdoğan başkanlığında toplandı.Toplantının ardından açıklama yapan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Başkan Erdoğan'ın yeni Anayasa'yı en geniş uzlaşıyla kazandırmak için çalışmaları kararlılıkla sürdürdüklerini belirttiğini aktardı.

GÜÇLÜ TOPLUM

Altun, "Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Özgür birey, güçlü toplum; daha demokratik bir Türkiye' vizyonuyla hazırladığımız İnsan Hakları Eylem Planımızın da bu sürecin bir parçası olduğuna işaret etmiş, milletimizin beklentisi ve ülkemizin ihtiyacı olan yeni ve sivil bir Anayasa'yı en geniş uzlaşıyla kazandırmak için çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini belirtmiştir" ifadesini kullandı.

3 ÜLKEDEN GÜVEN MEKTUBU

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Ruanda Büyükelçisi Fidelis Ntampaka Mironko, Gambiya Büyükelçisi Sering Modou Njie ve Nijerya Büyükelçisi İsmail Yusuf Abba'yı ayrı ayrı kabul ederek güven mektuplarını aldı.