Başkan Erdoğan: Sorumlusu basiretsiz yönetim

''Şehri yönetme kabiliyetleri yok! Kar esaretinin nedeni basiretsiz yönetim'' Başkan Erdoğan, kar yağışının ardından ortaya çıkan görüntülerin İstanbul'a yakışmadığını belirterek “Tuzlanmayan yollarda araçlar kilometrelerce kuyruk oluyorsa bunun sorumlusu, sorumluları vardır” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, NTV özel yayınında önemli açıklamalar yaptı ve soruları cevapladı:

İSTANBUL'A YAKIŞMADI: Kar yağışını ben doğrusu bir bereket olarak görüyorum. Karın sebep olduğu ulaşım sıkıntılarına karşı gerekli tedbirleri almak elimizde. İstanbul'a yakışmayacak görüntüler ortaya çıktı. Eğer tuzlanmayan yollarda araçlar kilometrelerce kuyruk oluyorsa herhalde bunun sorumlusu, sorumluları vardır. Gereken yol açma ve tuzlama çalışmalarının yapılmamasından kaynaklandı. Bunu yapmayanlar belli. Bu basiretsizliktir. Biz İstanbul'umuzu kaderine terk edemeyiz.

SAAT 03.00'E KADAR TAKİP ETTİM: Çalışmaları koordine etmeleri için İçişleri ve Ulaştırma bakanlarımı İstanbul'a gönderdim. Ben saat 03.00'e kadar işi takip ettim.

BÜTÇE PAYLARI 2 KAT ARTTI: Burada doğru olmayan ifadeler var. Söylemek istemem ama bir yalan söz konusu. Şehri yönetme kabiliyetleri olamayanlar engelleniyoruz diyor. İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere muhalefet belediyelerine bütçeden ayrılan paylar 2019'dan bu yana iki kat artırılmıştır.

YOK ÖYLE ŞEY: Ben de Belediye Başkanlığı yaptım. Böyle kar, tipi olacak Erdoğan evde yatacak. Yok öyle bir şey! İş yapmak istiyorsanız kimse sizin önünüzü kesemez.

ABD VE İTALYA'NIN YENİ ELÇİLERİ GÖREVE BAŞLADI

Başkan Erdoğan, İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi ve ABD'nin yeni büyükelçisi Jeff Flake'i kabul etti. İki büyükelçi, Erdoğan'a güven mektubu sundu. Flake, Erdoğan'a güven mektubunu sunmasının ardından büyükelçiliğin web sitesinde bir yazı kaleme aldı ve "Türkiye önemli bir ortaktır. ABD ve Türkiye'nin birlikte çalışması, ulusal çıkarlarımıza hizmet etmektedir" dedi.