Başkan Erdoğan: Sabote etmeyin birlikte yapalım

Başkan Erdoğan, ayrımsız tüm siyasi partilere yeni anayasa için birlikte çalışma çağrısı yaptı; ''Bir adım atana biz 10 adım gideriz, kapımız katkı veren herkese açık'' dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Artvin, Bilecik, Çankırı, Gaziantep ve Iğdır 7. Olağan İl Kongrelerine canlı bağlantıyla katılarak önemli açıklamalarda bulundu: "Küresel siyasi ve ekonomik dengeler sarsılırken ülkemizin önümüzdeki dönemde kendine güçlü bir yer edinmesi için çalışıyoruz. Bunun lokomotifi elbette Cumhur İttifakı'dır. Böyle bir mücadeleye tüm siyasi partilerin destek vermesi gerekir. Maalesef siyasi hırsları bulunan bir kesim vardır. Bunların öncüsü de CHP'dir. CHP, 7/24 açık bir yalan partisine, başındaki zat da 7/24 yalan söyleyen bir adamcağıza dönüşmüştür. Boğaziçi Üniversitesi'yle ilgili yaptığı açıklamalara baktığınızda, terör örgütü temsilcilerini bu ülkenin evlatları olarak tanımlıyor."

ÖĞRENCİ MİSİNİZ, TERÖRİST Mİ?

" Siz öğrenci misiniz, yoksa siz rektörün odasını basmaya kalkışan terörist misiniz? Bu ülke teröristlerin hakim olduğu ülke olmayacak. Gereği neyse yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bu ülke bir daha Gezi olayını yaşamayacaktır. Bay Kemal sen terörist arkadaşlarınla yola devam edeceksen git. CHP'den bizim bir beklentimiz yok. Türkiye, AB'den ABD'ye kadar nice gücün haksız ithamlarına maruz kalırken, onların değirmenine su taşımasalar yeter. Kendi partilerinde tecavüz, taciz, arsızlık ortaya çıkmışken önce kendilerini temizleseler yeter."

'SABOTE ETMEYİN, BİRLİKTE YAPALIM'

"Değiştirile değiştirile iç bütünlüğünü ve tutarlılığını kaybeden mevcut anayasayı bir kenara bırakıp yeni sivil bir anayasa üzerinde çalışmak, Türkiye'nin önünde 2053'e kadar uzanacak engin ufuklar açacaktır. Yeni anayasa çalışmasına hiç şüphesiz Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla öncülük edeceğiz. Sayın Bahçeli'nin bu konuda yaptığı olumlu açıklamaları memnuniyetle karşıladık. Elbette böylesine kapsamlı bir çalışma, ülkedeki tüm kesimlerin içinde yer almasıyla anlamlı hale gelecektir. Süreci sabote etmek yerine, olumlu katkıda bulunmak isteyen herkesi yeni çalışmaların içinde görmek istiyoruz."

TÜRKİYE'NİN SİNİR UÇLARIYLA OYNANIYOR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Boğaziçi'ndeki eylemlere ilişkin açıklamalarda bulundu: "Türkiye'nin sinir uçlarıyla oynanıyor. Bu işin şakası yok. 3-5 şuursuz öğrenciyi paravan yapan terör örgütü ateşe körükle gidiyor. Olaylara destek vermek, teröre destek vermektir. CHP Genel Başkanı, siyasetini terör örgütlerine rehin bırakmıştır. Rektör asla istifa etmemelidir. Rektörü kabul etmeyenler uzaklaştırılmalıdır. Boğaziçi'nden bir Gezi, 6-8 Ekim olayları veya 15 Temmuz'un türevi çıkamayacaktır."