Başkan Erdoğan: 'S-400'de ikinci paket gelecek, savunmamız için kimseye bakmayız'

Başkan Erdoğan, “Savunmada atacağımız adımları hiçbir ülke belirleyemez. Biden yönetiminin ne diyeceğini bilmeyiz. NATO'da birlikte olduğumuz ülkeler bize yön veremez” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Erdoğan, ABD ile yaşanan S-400 kriziyle ilgili, “Savunma sanayiinde atacağımız adımları hiçbir ülke belirleyemez. Bu bizim atacağımız adımlara bağlıdır. S-400’lerle birinci paketi halletmiştik. İkinci paket de devam ediyor. Ay sonu Rusya ile görüşmelerimiz birçok konuda olacak. Bu konularla birlikte bunu da bu arada görüşeceğiz” diye konuştu.

ABD BİZE YANLIŞ YAPTI

Başkan Erdoğan ABD ile ilişkiler ve F-35 konusuyla ilgili şunları söyledi:

“ABD’de Biden yönetiminin ne diyeceğini bilmeyiz. Bizim bildiğimiz tek şey var... Biz bir defa kendi savunma sanayii adımlarımızı, bir yerlerden izin alarak yapamayız. Biz bir NATO ülkesiyiz. NATO ülkesi olarak da birlikte olduğumuz ülkelerin bize yön vermesine asla izin vermeyiz. F-35’ler konumuz var. Biz bu konuda çok ciddi bir parayı ödediğimiz halde F-35’ler hâlâ verilmedi. ABD’nin bize yaptığı çok ciddi bir yanlıştır. Sayın Biden’ın görevi üstlenmesiyle birlikte çok daha olumlu adım atar ve bunları yoluna koyarız temennisindeyim.”

TSK-POLİS İŞBİRLİĞİ

Erdoğan olağanüstü durumlarda TSK’ya ait araç gereçler ve silahların bakanlık onayı ile polis tarafından kullanılmasına olanak tanıyan kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasına ilişkin olarak, “Olağanüstü durumlarda gerek polis gerek silahlı kuvvetlerimiz bu tür şeyleri kullanma hakkına sahiptir. Bunun şu anda Resmi Gazete ile yayınlanması Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile olmuş bir adımdır. Bundan daha doğal ne olabilir” dedi.

Programa; eski TBMM Başkanlarından İsmail Kahraman, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da katıldı. 

SİBER VATAN’DA MİLLİ DEĞERLERE GÖRE İÇERİK

Başkan Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı Veliaht Dairesi’nde Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Resim Heykel Müzesi Restorasyon Sonrası Açılış Programı’nda konuştu. “İktidarlarımız döneminde en çok hayıflandığım hususlardan birinin kültür alanında arzu ettiğimiz gelişmeyi gösterememek olduğunu söylüyorum” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

GÖRÜNMEZ ORDULAR

“Kültür ve sanat ülkelerin işgalinde, toplumların ele geçirilmesinde görülmeyen ordular olarak kullanılmıştır. Türkiye, maruz kaldığı fiziki saldırıların daha beterini, medeniyetine yönelik olarak yaşamıştır. Osmanlı döneminden başlayan Cumhuriyet döneminde hızlanan bu sürecin saldırılarına merhum Mehmet Akif başta olmak üzere pek çok eserde en çarpıcı halde görebiliriz. Tarihi ve kültürü ile bağı koparılmak için, içerden ve dışardan bu derece uğraşılmış başka bir millet var mıdır bilmiyorum. Şimdi önümüzde yeni bir dönem başlıyor. Bu devrin adı; dijital çağdır.”

FAŞİZMİN CÜRETİ

“Son günlerde yaşananlar, bu faşizmin cüretkarlığının nerelere uzanabileceğini göstermiştir. Siber Vatan’a sahip çıkmanın bir tarafında teknik alt yapı varsa, diğer tarafında da içerik üretimi bulunuyor. Biz siber dünyadaki her bireye hitap edecek, onları kendi mecralarımıza çekecek içerik üretemezsek bu savunma hattını korumakta başarılı olamayız. İlhamını kendi medeniyetimizden aldığımız içerik üretimimizle sahip çıkmakta kararlıyız.”

YAN ETKİ YOK SAPASAĞLAMIM 

Kendisine yapılan koronavirüs aşısıyla ilgili konuşan Erdoğan, “Şu ana kadar bir yan etki olmadı. Evvelallah sapasağlamım. 28 gün sonra ikinci aşımızı olacağız” ifadelerini kullandı. Erdoğan Yunanistan’ın ‘aşı pasaportu’ talebiyle ilgili de “Bizim açımızdan da değerlendirilecek bir konu. Şu anda Yunanistan böyle dedi diye böyle olacak diye bir şey yok. Bizim de dışişleri teşkilatımızla konuşmamız lazım” dedi. 

MENEMEN’E TEBRİK TELEFONU 

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un ‘zimmet ve irtikap’ suçlamalarıyla tutuklanmasının ardından, yapılan kura seçiminde başkan seçilen AK Partili Aydın Pehlivan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın ziyareti sırasında Başkan Erdoğan’la telefon görüşmesi yaptı. Erdoğan, Pehlivan’ı tebrik ederek bilgi aldı. 

Erdoğan, Telegram’dan dünkü mesaisini paylaşarak, temizlik, maske ve mesafe ilkelerine riayet eden vatandaşlara teşekkür etti.