Başkan Erdoğan: Rezilliklerin üstü artık örtülemiyor

Başkan Erdoğan: Mızrak çuvala sığmıyor. AK Parti Kadın Kolları kongrelerinde konuşan Başkan Erdoğan, CHP'yi taciz iddiaları üzerinden eleştirdi, “İstismar siyasetinin sonuna gelinmiştir. Artık mızrak çuvala sığmıyor” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nden partisinin Adana, Hakkari, İstanbul, Manisa, Malatya Şanlıurfa ve Tokat İl Kadın Kolları 6. Olağan kongrelerine katıldı. Kadının hayattaki ve siyasetteki önemine vurgu yapan Erdoğan, CHP'yi de sessiz kaldıkları taciz ve tecavüz olayları üzerinden eleştirdi. "Ülkemizde kadınların siyasette gerçek anlamda ve yaygın şekilde söz sahibi olmaları bu mücadele sürecinde gerçekleşmiştir" diyen Erdoğan şöyle konuştu:

KADINLARIMIZLA YÜRÜDÜK

"Bugün AK Parti Kadın Kolları 5.3 milyonu aşan üye sayısıyla ülkemizde diğer tüm siyasi partilerin üye sayılarına yakın bir güce sahiptir. Birileri kadının adını kullanır, bedenini istismar ederken biz kadınlarımızı hak ettikleri yere getirme gayreti içinde olduk. Kadınlarımız Meclis'te en yüksek temsil oranına yine bizim dönemimizde erişti. AK Parti grubunda 54 kadın milletvekilimiz, kabinede 2 kadın bakanımız görev alıyor. Öğretmenlerin yüzde 60'ı, akademisyen ve yargı mensuplarının yarısı kadınlardan oluşuyor."

İSTİSMAR SİYASETİ BİTTİ

"Kendi partilerindeki, belediyelerindeki, çevrelerindeki kadınlara yönelik taciz, tecavüz, baskı, tehdit olaylarını görmezden gelenlerin istismar siyasetinin sonu gelmiştir. Artık mızrak çuvala sığmıyor, bu rezilliklerin de üstü örtülemiyor. Bu bizim sorumluluğumuzu daha da artırıyor. Ülkemizin elde ettiği kazanımları koruyabilmenin yolu 2023'te milletimizin desteğini alabilmekten geçiyor. 2023'te yine çok daha büyük bir zafere birlikte imza atacağız."

NÜFUS ARTIŞ HIZINA DİKKAT

"Erkek ailenin direğiyse, kadın da temelidir" diyen Başkan Erdoğan şöyle devam etti: "Batı'da ailenin çöküşü kadının metalaştırılıp bu kutlu vazifeden uzaklaştırılmasıyla başlamıştır. Televizyonuyla, filmiyle, dizisiyle, internetiyle ailemize yönelik çok büyük operasyonlar çekiliyor. Biz kadınlarımızın siyasetle, sivil toplumla meşgul olurken, aile için görevlerini yürütebileceklerine inanıyoruz. Ama bazıları sanki bunların birbirinin alternatifi gibi göstermenin gayreti içinde. Bunlar Türk kadınını tanımıyor. Önümüzdeki dönemde aileyi de önceliklerimizin en başına yerleştirerek bunu cümle aleme göstereceğiz."

AİLEYE SAHİP ÇIKALIM

"Gençlerimize en az 3 çocuk tavsiyesinde bulunuyoruz. Bazıları bunu cehaletleriyle karşılıyor. Ülkemizin nüfusu 84 milyona dayanmakla birlikte, nüfus artış hızımızın yarı yarıya düştüğünü gördük. Nüfusumuz azalmaya dahi başlayabilir. Nüfus avantajımızı sürdürmenin yolu aileye sahip çıkmaktan geçiyor."