Başkan Erdoğan, Putin ile bir araya geldi! Suriye'deki gelişmeler birinci sırada

Başkan Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi için gittiği Kazakistan'ın başkenti Astana'da Putin ile bir araya geldi. Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu, Başkan Erdoğan'ın Putin ile olan görüşmesini değerlendirdi. Kartoğlu, terörle mücadelenin ve Suriye'de yaşanan meselelerin gündemin ana konusu olduğunu vurguladı. İşte detaylar...

Astana'da zirveyi yerinde takip eden Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu, AKŞAM TV'den Eda Cabul Işık'a, Başkan Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesinde konuşulanları aktardı.

"TERÖR BAĞLAMINDA SURİYE'DEKİ GELİŞMELER BİRİNCİ SIRADAYDI"

Kartoğlu, görüşmeye ilişkin şu bilgileri aktardı:

"Bugünkü görüşmede, terör bağlamında düşünürsek Suriye'deki gelişmelerin birinci sırada yer alacağını söylemek yanlış olmaz. Elbette yine bir potansiyel sorun olarak Ortadoğu'daki gelişmeler bağlamında Filistin-İsrail sorunu gündemin bir parçası olacak. Suriye konusu bizim için daha sıcak. Son olaylardan sonra Suriye'de meydana gelen karışıklıklar Türkiye'nin epeyce canını sıkmış son 2-3 günde. Ortamın bir şekilde normalleşmesi lazım. Oradaki ortamın gerilmesi esasen Rusya'nın ve Şam rejiminin de dolaylı olarak işine gelir ama, en çok da terör örgütü PKK ve onun destekçisi ABD'nin işine gelir. Bu da Rusya'nın lehine olan bir durum değildir."