Başkan Erdoğan: Olumsuz bir durum yok, evden devam

Eşiyle birlikte koronavirüse yakalanan Başkan Erdoğan, sağlık durumlarına ilişkin, “Doktorumuz kontrolümüzü yaptı. Olumsuz durum yok. Çalışmalara evden devam ediyoruz” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından eşi Emine Erdoğan ve kendisinin sağlık durumlarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, "Bu sabah doktorumuz rutin kontrolümüzü gerçekleştirdi. Hamd olsun, olumsuz bir durum yok. Bugün de hastalığı hafif şekilde geçiriyor, Emine Hanım'la birlikte çalışmalarımıza evden devam ediyoruz" dedi.

'ALIŞIK DEĞİLİM'

Erdoğan, dün ayrıca AK Parti Kahramanmaraş Gençlik Kolları'nın toplantısına katılan AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal'la görüştü. Ünal daha sonra telefonun hoparlörünü açarak Erdoğan'ın gençlere seslenmesini sağladı. Telefonda sesi gayet iyi gelen Erdoğan, koronavirüs nedeniyle evde istirahat ettiğini ancak bunun hiç alışık olmadığı bir durum olduğunu söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti:

'EVE HAPSETTİLER'

"Malum bu vaka sebebiyle alışmadığımız bir sürecin içindeyiz. Çünkü ben istirahatlere pek alışık değilim, şimdi böyle bir durum oldu, yani bizi eve hapsettiler. Fakat bu hapis hayatından da kurtulacağız inşallah. Doktorlarımız, 'Fazla uzun sürmez. Çünkü bu omicron uzun sürmüyor' diyorlar. Şu anda evde istirahatlıyım, çalışıyoruz. Ve sizlerle bu vesileyle en azından telefon vasıtasıyla da olsa görüşme fırsatını bulduk. Tabii, Kahramanmaraş bizim canımız ciğerimiz. 2023'te Kahramanmaraş Türkiye genelinde büyük bir oy patlamasını sandıklarda geçekleştirecek potansiyele sahip. Şimdiden durmak yok yola devam diyoruz."

NEŞELİ RUHUNUZ VİRÜSÜ YENECEK

Erdoğan çifti için pek çok devlet başkanı geçmiş olsun mesajları paylaştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "İnanıyorum ki yaşama enerjiniz, neşeli ruhunuz virüsü bir an önce atlatmanıza yardımcı olacaktır" dedi. Erdoğan'a ayrıca, El Salvador lideri Nayib Bukele, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Tokayev, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Guetamala Devlet Başkanı Alejandro Giammattei, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Erdoğan liderlere ayrı ayrı teşekkür etti.

HERZOG'TAN 'GEÇMİŞ OLSUN' TELEFONU

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Başkan Erdoğan'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. İki liderin konuşmasında, "yakın zamanda görüşme olasılığını da ele aldığı" kaydedildi.

O DUALAR BİZE GÜÇ VERİYOR

Erdoğan, kendisine ve eşi Emine Erdoğan'a video mesaj ile dua ederek, geçmiş olsun temennisinde bulunan özel sporculara sosyal medyadan seslendi: "Canım yavrularım... Gözlerinizden öpüyorum. Sizin güzel yüreğinizden gelen o dualar ve temenniler bize güç veriyor. İyi ki varsınız..."