Başkan Erdoğan NATO Zirvesi'nde

NATO Zirvesi'nin düzenlendiği karargaha gelen Başkan Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Almanya Başbakanı Merkel ile görüştü. Macron, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan ile baş başa uzun bir görüşme yaptık. Açıklık, saygı ve talep için.'' açıklamasını yaptı. Başkan Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile de görüştü.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Brüksel'deki NATO Karargahına geldi. Başkan Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da eşlik etti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, zirveye katılan tüm liderleri karşıladı.


MACRON'LA GÖRÜŞTÜ

Başkan Erdoğan, Brüksel'deki NATO Zirvesi kapsamında, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "NATO zirvesi öncesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile baş başa uzun bir görüşme yaptık. Açıklık, saygı ve talep için." ifadesini kullandı.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Macron ile Erdoğan'ın, Suriye ve Libya'daki sorunlarla ilgili birlikte çalışmanın gereğini ele aldığı belirtildi.

NATO Zirvesi kapsamında bir araya gelen iki liderin, NATO Karargahı'nda basına kapalı gerçekleşen görüşmesi 52 dakika sürdü.

BORİS JOHNSON İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile yaptığı görüşme sona erdi.

Erdoğan ve Johnson'ın NATO Zirvesi kapsamında NATO Karargahı'nda basına kapalı gerçekleşen görüşmesi 25 dakika sürdü.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Osman Aşkın Bak da yer aldı.

MERKEL İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü.

Erdoğan ve Merkel'in NATO Karargahı'ndaki basına kapalı görüşmesi yarım saat sürdü.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da hazır bulundu.

MİÇOTAKİS İLE GÖRÜŞÜYOR

Başkan Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi kapsamında geldiği Belçika'nın başkenti Brüksel'de Yunanistan Başbakanı Kiriyakos Miçotakis'i kabul etti.