Başkan Erdoğan müjdeyi verdi! Elektrik faturası düşecek

Aylık tüketim 210 kilovat! Başkan Erdoğan, yüksek faturaya el koydu. Elektrik faturalarında indirim getirecek düzenlemenin müjdesini veren Başkan Erdoğan “Aylık tüketimi, 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan elektrik faturalarıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gidildiğini belirterek, "Vatandaşlarımızın şikayetleri sonrası elektik kurumlarımıza tarifelerin düzenlemeye gitmesi talimatını verdik. Aylık tüketimi, 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz" dedi. Başkan Erdoğan şunları söyledi:

3 YENİ DESTEK PAKETİ DAHA

"İran'la aramızdaki doğalgaz hattının karşı tarafta yaşanan arıza sebebiyle doğalgaz arızasında azalma ortaya çıkmıştı. Arızanın giderilmesi çalışmasının önümüzdeki aylara bırakılmasını karar aldık. Ve böylece doğalgaz akışını tekrar başlattık. Salgın döneminde dünyada kömür fiyatları 5 kat, doğalgaz fiyatları 10 kat artarken biz bunu halka yansıtmamak için gayret gösterdik.

Kredi garanti fonu kefaletiyle kullandırılacak 3 destek paketiyle firmalarımıza 60 milyar liralık kefalet limiti açıyoruz. İhracat destek paketi ise döviz kazancı faaliyeti yürüten KOBİ'lerimize hitap etmektedir. Dezavantajlı çocuklar için destek paketini devreye alıyoruz. 2 bin 927 engelli vatandaşımızın memur atamasını 8 Şubat'ta yapacağız. 2022 yılında 25,8 milyar lira olarak planladığımız Tarımsal Destekleme Bütçesini, 3,2 milyar liralık ilaveyle 29 milyar liraya çıkardığımızın müjdesini çiftçilerimizle paylaşmak istiyorum."

YENİ YANGIN UÇAKLARI

"Havaların ısınmasını beklemeden, orman yangınlarıyla mücadelemizi güçlendirecek adımlarımızı atıyoruz. İHA'ları 8'e, yangın söndürme uçaklarımızın sayısını 20'ye, helikopter sayımızı 50'ye çıkarıyoruz. Türkiye'nin kalkınma ve büyüme sürecinde elbette sıkıntılarla karşılaşıyoruz."

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Başkan Erdoğan başkanlığında toplandı.

KABİNEDE İHTİYACA GÖRE DEĞİŞİKLİK OLUR

Erdoğan, "Kabinemize yeniden katılan Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ'a tekrar hoş geldiniz diyorum. Abdulhamit kardeşimize teşekkür ediyorum. Kabine'de bundan sonra da gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz" dedi.

NESLİMİZİ SİZ KORUYACAKSINIZ

Başkan Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen '15 Bin Öğretmen Atama Programı'nda konuştu. Erdoğan, bilgisayarla yapılacak kura işlemi sonucu 15 bin gencin öğretmenlik mesleğine ilk adımını atacağını belirtip, "Anadolu'nun dört bir köşesinde birer eğitim neferi olarak yerinizi alacak, aziz milletimize hizmetlerin en ulvisini sunacaksınız. Atamasını gerçekleştireceğimiz her bir öğretmenimizi canı gönülden tebrik ediyor, öğretmenlik görevinin hayırlı olmasını diliyorum. Son yıllarda yaşadıklarımız bize Türkiye'yi bekleyen en büyük tehlikenin nesillerin çalınması, evlatlarımızın terörün ve marjinal ideolojilerin vahşi dişlileri arasında kaybolması olduğunu göstermiştir. Her birinizin görevini layıkıyla yapacağına yürekten inanıyorum" dedi.

15 BİN ÖĞRETMEN ATANDI

Başkan Erdoğan, konuşmasının ardından butona basarak kura törenini başlattı. Kura ile atama yerleri belli olan öğretmenlerle de sohbet eden Başkan Erdoğan, nereye atan- dıklarını sordu. Ardahan'a atandığını söyleyen bir öğretmene Erdoğan, "Güzel, tam mevsimi" diye karşılık verdi.