Başkan Erdoğan: Muhtar maaşı 4 bin 250 TL

Asgari ücret kadar maaş! Muhtarlara maaş müjdesi. Başkan Erdoğan 2,5 yıl aradan sonra gerçekleştirdiği muhtarlar buluşmasında “Muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine, yani 4250 liraya yükseltme kararı aldık” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi Salonu'nda Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Muhtarlara "Sizlere bir de müjde vermek istiyorum" diye seslenen Başkan Erdoğan, "Muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı. Yaptığımız değerlendirme sonunda muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine, yani 4250 liraya yükseltme kararı aldık" dedi.

KÖPÜĞÜ ALACAĞIZ

Konuşmasında ekonomik mesajlar da veren Başkan Erdoğan, "Asgari ücretten memur maaşlarına kadar insanımızı fahiş fiyat altında ezdirmeyecek düzenlemelere gittik. Ocak ayı itibarıyla herkes bu artışları hayatında görmeye başlayacaktır" diye konuştu. "Kurun istikrar kazanmasıyla kimse abuk sabuk fiyatlandırma peşinde koşamayacaktır. Artık piyasalarda bir daha dengesiz döviz talebinden kaynaklanan dalgalanmanın yaşanmayacağını düşünüyoruz" diyen Başkan Erdoğan, "Kur gibi enflasyonun üzerindeki köpüğü de kısa sürede alacağımıza inanıyoruz. Ekonomide bizi hedeflerimize adım adım yaklaştıran programımızın ülkemizi nereden nereye taşıdığını önümüzdeki yaz aylarına doğru hep birlikte çok daha iyi göreceğiz" ifadelerini kullandı.

BİZİ TAKLİT EDEMEZLER

Başkan Erdoğan şunları söyledi: "Gerek koronavirüs salgınına, gerekse sel ve yangın felaketlerine karşı verdiğimiz mücadelelerimizde muhtarlarımız ilk saflarda yer aldılar. Bugün bir kez daha hissettik ki muhtarlar candır. Aramızdaki gönül bağının derinliğini anlayamadığı için bu buluşmaları taklit etmeye kalkanlar olsa da biz muhtarlarla aramıza kimseyi sokmayız. Bizim sizinle kader bağımız var. 24 yıl önce siyasi hayatımız bitirilmek istenirken bu kardeşiniz için gazeteler 'Muhtar bile olamaz' diye başlık attılar. Bu ifade zihin dünyalarında muhtara biçtikleri değeri gösteriyor. Kim bu zihniyet? CHP... Bunların işi, gücü mühür toplamak, toplattırmaktır."

MUHTAR KONUK EVİ

Muhtarlara müjdelerini sıralamaya devam eden Başkan Erdoğan, muhtarlık hizmet binalarıyla ilgili de çalışmaları tamamladıklarını ve yakında inşasına başlayacaklarını söyledi. Başkan Erdoğan şunları kaydetti: "Kadın muhtarlarımızın görev yaptığı yerlere öncelik vermek suretiyle muhtarlık hizmet binalarımızı güvenlik kamerası sistemleri ile donatıyoruz. Ankara'da sizler için hazırladığımız Muhtar Konuk Evi'ni de inşallah 19 Ekim'de Muhtarlar Günü'nde hizmete açıyoruz. Vilayetler Evi gibi onun bir benzeri de muhtarlar için yaptık."

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi Salonu'nda düzenlenen 51. Muhtarlar Buluşması'na katıldı.

BİR SONRAKİ BULUŞMA KADIN MUHTARLARLA

Başkan Erdoğan "Tüm gayretlerine rağmen ne bizim önümüzü kesebildiler ne de sizin mühürlerinizi kırabildiler. Bir sonraki toplantıyı da inşallah ülkemizdeki kadın muhtarlarımızla yine bu salonda yapmayı planlıyoruz. Sadece kadın muhtarlarımız. Birileri niye bunu sadece kadınlarla yapıyor diyebilirler. Hiç takmayın kafanıza. Biz kadınlarla verilecek mücadelenin ne kadar kutsal olduğunu biliriz" dedi.

BUKELE'YE 'HAYIRLI YOLCULUKLAR' MESAJI

Başkan Erdoğan, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'nin Türkiye'ye yapacağı ziyarete ilişkin sosyal medyadaki paylaşımını alıntılayarak yanıt verdi. Bugün Türkiye'ye gelecek Bukele'ye "hayırlı yolculuklar" temennisinde bulunan Erdoğan, "Türkiye olarak sizleri ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyacağız. El Salvador ile ilişkilerimizi güçlendireceğine inandığımız ziyaretinizi oldukça önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

ARNAVUTLUK BASINI: TÜRKİYE İLE HİÇBİR ŞEY İMKANSIZ DEĞİL

Başkan Erdoğan'ın Arnavutluk'a gerçekleştirdiği resmi ziyaret, Arnavutluk ve Balkan basınında geniş yer buldu. Arnavutluk'un en büyük yayın organı Albanian Daily News "Arnavutluk Başbakanı, ülkedeki birçok büyük projenin Türk hükümetinin desteği sayesinde gerçekleştirildiğine vurgu yaptı ve 'Türk hükümetinin desteği sayesinde hiçbir şey bizim için imkansız değil' dedi" ifadelerini kullandı. Tirana Times da, Başkan Erdoğan'ın ülkeyi ziyaretinin büyüyen dostluk ve ekonominin göstergesi olduğunu ortaya koyduğunu belirtti. Balkan Insight haber sitesi de "Erdoğan'a şükran emaresi olarak bir meydana ismi verildi" dedi.

PANİK HAVASINI DAĞITTIK

Başkan Erdoğan, vatandaşlardan Türk Lirası'na destek isteyerek "Panik havasını dağıttık. Açgözlülere hareket alanı tanımayacağız. 163 milyar TL'lik mevduat kur korumalı sisteme geçti" dedi.

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu.

HEDEFLERE ULAŞACAĞIZ: Dünyanın yakın tarihin en büyük sağlık ve ekonomik krizini yaşadığı dönemde ülkemizi bu fırtınadan selamete çıkarmak için çok çalışacağız. İnsanımızın önüne herhangi bir vizyon, umut koymayan polemik ve itiş kakışlarla kaybedecek enerjinin olmadığı bilinciyle yolumuza devam edeceğiz.

KDV VE ALTIN: Şimdiye kadar 163 milyar TL'lik mevduat Kur Korumalı sisteme geçti. KDV'de etkinliği sağlayacak çalışma, tüm taraflarla görüşülerek hazırlanıyor. Bankaların, darphanenin, altın rafinerilerin içinde yer aldığı mekanizmayla vatandaşların altını sisteme sokmalarını temin edeceğiz. Panik havasını dağıttık. Dalgalanmalara karşı da gerekli tedbirleri aldık.

VERGİDEN MUAF: Girişimci sermayesi yatırım fonu katılma paylarıyla, yatırım ortaklıkların hisse senetlerinden elde edilen kazançları, kurumlar vergisinden istisna tutuyoruz. Çeşitli fonlardan elde edilen kâr paylarının iştirak kazançlarını da bu kapsama alıyoruz.

ÇİFT PARAYA SON: Türkiye'yi çift paralı bir ülke olmaktan çıkartarak, dış ticaretle iştigal edenler dışında herkesin işini de, tasarrufunu da Türk Lirası olarak gerçekleştirmesi için herkesten destek istiyoruz.

TARIMA DESTEK: Tarım ürünleri zararlarının karşılanması konusundaki eksiklikleri tamamlamak için AFAD üzerinden 200 milyon liralık bir kaynak daha ayırıyoruz. Bu meblağ en kısa sürede hak sahiplerine dağıtılacak.

PANCAR BEDELİ: Pancar alım fiyatını kg'da 42 kuruştan 80 kuruşa çıkardık. Prim ve posa desteğiyle üreticilerimize ton başına 875 liralık bir pancar bedeli ortaya çıkıyor.

ELEKTRİK DESTEĞİ: 50,4 milyon liralık ilave kaynakla 20 bin aileyi daha elektrik desteği kapsamına alıyoruz.

AFGANİSTAN'A 'İYİLİK TRENİ' GÖNDERİYORUZ

"Milyonlarca Afganlı kardeşimiz hayata tutunma mücadelesi vermektedir. 13 milyonu çocuk olmak üzere 19 milyon kişinin acil gıda sıkıntısı olduğu bilinmektedir. Afganistanlı kardeşlerimizi yalnız bırakmamakta kararlıyız. 700 ton gıda, giyim, sağlık malzemesi taşıyan bir iyilik treni göndermeye hazırlanıyoruz. Vatandaşlarımızı bu iyilik trenine katkıda bulunmaya davet ediyoruz."