Başkan Erdoğan milletvekilleriyle buluştu: CHP zehirli bir dil kullanıyor

Başkan Erdoğan'ın vekillerle buluşması sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Çelik, CHP için, “AK Parti'ye karşı bu zehirli dili kullanırken, terör örgütüne karşı mutedil bir dil kullanıyorsunuz. İşte bu demokrasinin çalınmasıdır” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan milletvekilleriyle kahvaltıda buluştu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Başkan Erdoğan'ın milletvekilleriyle buluşması sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, "Bizim son zamanlarda milletvekillerimizle kararlı bir şekilde tutacağımız tutum şudur: Siyasette zehirli bir dil konuşuluyor, AK Parti karşılık verecektir" ifadelerini kullandı. Çelik şunları söyledi:

SORULARI YANITLADI

"Cumhurbaşkanımız milletvekilleri ile görüşmesinde ülke ve uluslararası siyasetle ilgili fotoğrafları çekmeye önem veriyor. Milletvekilleri değerlendirmelerini paylaştı. Soruları Cumhurbaşkanımız yanıtladı ve not alındı. 2023'e giderken, bütün stratejilerin ortak akılla belirlenmesi bakımında bu toplantıların yapılması hem de bundan sonra sahada nasıl bir stratejiyle yürünmesi bakımından bir harita çıkarılacak."

MEYDAN OKUMALAR VAR

"Son zamanlarda karşımızda pek çok meydan okuma var. Siyasi, ekonomik açıdan Sayın Cumhurbaşkanımız arkadaşlarımızla paylaştı. Sayın Cumhurbaşkanımıza, AK Parti'ye karşı vatandaşlarımıza karşı dozu artan bir yıkım siyasetine dönüşen zehirli bir dil kullanıldığını görüyoruz. AK Parti buna karşı mücadele verecektir. Geçmişte bunu vesayet adına yapıyorlardı şimdi demokrasi, hukuk, özgürlük diyorlar ama son derece zehirli bir dil kullanmaya devam ediyorlar."

DİYANET HEDEFLERİNDE

"Sürekli olarak demokrasiden bahsediyorsunuz meşru seçilmiş AK Parti'ye karşı bu zehirli dili kullanırken, terör örgütüne karşı mutedil bir dil kullanıyorsunuz. İşte bu demokrasinin demokrasi denilerek çalınmasıdır. 28 Şubat'tan daha vahşi şekilde çocukların Kur'an kursu eğitimi almasıyla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın nasıl hedef alındığını gördük. Ortaçağ zihniyeti bunlardan rahatsız olmakla eşdeğer bir yaklaşımdır. Milletvekillerimizle, vatandaşlarımızla birlikte bu sinsi çalışmaya karşı çok daha kararlı çalışmayı, mücadeleyi sürdüreceğiz. Bunu herkes görecek."

ARTIK FACİAYA DÖNDÜ

"PKK'nın Suriye kolunun saldırıları karşısında sessiz kalanlar, Türkiye'nin egemenlik haklarını korumak için gerekli olan tezkereye hayır diyenler, bu dili Cumhurbaşkanı'na karşı kullanmaktan çekinmiyorlar. İslam düşmanlığı, Türkiye düşmanlığıyla ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun sözlerini dinledim. Sayın Bahçeli'nin milliyetçiliğini sorgulamaya kalkmış. Bu fitne oluşturma siyasetinin parçası olarak görüyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu, AK Parti tabanına seslenip AK Parti'nin nasıl olması gerektiğini dillendiriyor. Bu söylem giderek komediden faciaya dönüşmüş durumda."

ERDOĞAN, BAHÇELİ'YE ÖĞRENCİ KÜTÜK DEFTERİNİ HEDİYE ETTİ

Başkan Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. Bahçeli'nin Beytepe'deki evinde basına kapalı gerçekleştirilen görüşme 1 saat sürdü. Erdoğan, Bahçeli'nin öğrencilik yıllarına ait kütük defterinin yer aldığı tabloyu hediye etti.

GÖRÜŞMEYE KÜLLİYE'DEN KIRMIZI DOSYA GELDİ

Başkan Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasında 49 gün sonra gerçekleşen görüşmede, önemli detaylar dikkat çekti. İki lider, en son 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla KKTC'de bir araya gelmişti. Görüşme devam ederken, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden kırmızı renkli bir dosya geldi. Aynı dosyanın görüşme bittikten sonra Cumhurbaşkanı Özel Kalemi Büyükelçi Hasan Doğan'ın elinde olduğu görüldü. Dosyanın içeriği konusunda bir açıklama yapılmadı.

Bahçeli'nin evinde gerçekleşen görüşmelerin öncesinde ve sonrasında iki lider basın özel poz vermemişti. Son görüşmede ise iki lider özellikle maskelerini çıkarıp, kameralara poz verdiler.

MAHALLEYE OKUL PROJESİ BAŞLADI

Başkan Erdoğan'ın Sarıyer Gümüşdere Mahallesi'ni ziyareti sırasında talimat verdiği okul inşaatıyla ilgili adım atıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yer tespiti yaptı, Sarıyer Gümüşdere Mahallesi'nin yeni okulu için start verildi.

FETHİ SEKİN DÜNYAYA TARİHİ BİR MESAJ VERDİ

Başkan Erdoğan Fethi Sekin için anma mesajı paylaştı. Erdoğan, "Canı pahasına teröristlerin hain saldırısını engelleyen, mücadelesiyle tüm dünyaya tarihî bir mesaj veren kahraman polisimiz Fethi Sekin'i şehadetinin 5. yıldönümünde rahmetle, minnetle yâd ediyorum" dedi.

Fethi Sekin ile adliye personeli Musa Can, İzmir Adliyesi'nde törenle anıldı. Sekin'in Elazığ'daki kabri başında da dua okundu.