Başkan Erdoğan: Mağdur olan biziz izin vermeyiz

Başkan Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine neden karşı çıkıldığını bir daha anlattı. Başkan Erdoğan, Finlandiya ve İsveç için, “PKK'yı terör örgütü olarak kabul ettiklerini söylediler. Peki YPG'yi neden terör örgütü olarak kabul etmiyorsunuz” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan cuma namazını Üsküdar'daki Hz. Ali Camii'nde kıldı. Erdoğan camiden çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "AB'nin PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmesine şimdi ayrı bir kılıf uydurdular. PKK'yı terör örgütü olarak kabul ettiklerini söylediler. Peki YPG'yi neden terör örgütü olarak kabul etmiyorsunuz? YPG, PKK'nın doğurduğu bir terör örgütüdür" dedi. Erdoğan şunları söyledi:

"Avrupa Birliği'nin PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmesine ayrı bir kılıf uydurdular. Terör örgütü kabul ettiklerini söylüyorlar, YPG'yi niye terör örgütü kabul etmiyorsunuz. Bunları en iyi bilen onlar değil biziz. YPG, PKK'nın farklı doğurduğu bir terör örgütüdür. Şu anda Avrupa'nın birçok ülkesinde başta Almanya olmak üzere, Hollanda, Fransa, Finlandiya'sında terör örgütleri her türlü gösteriyi yapıyor."

BATI BUNLARI GİZLİYOR

"Ama ne yazık ki Batı bunları hâlâ gizliyor, örtüyor. İşte başta Almanya olmak üzere Finlandiya'da, İsveç'te her türlü yürüyüşleri yapıyor. Verin bu teröristleri bize dememize rağmen, bunları bize vermiyorlar."

BU İŞİN MAĞDURU BİZİZ

Erdoğan, "Hollanda Başbakanı'yla geniş bir görüşme yaptım. Yarın İngiltere'nin ve Finlandiya'nın görüşme talepleri var, onlarla görüşeceğiz. Aynı şekilde Stoltenberg ile görüşmemiz olacak. Bu terör örgütlerinin bütün belgeleri, bilgileri bizde olduğuna göre ve bunun mağduru da biz olduğumuza göre NATO'ya böyle bir terör örgütünün alınmasına evet diyemeyiz " dedi.

Başkan Erdoğan içeresinde kilise ve havranın da yer alacağı tesisin açılışını Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Ermeni Patriği Maşalyan ile birlikte yaptı.

HİZMET ŞEHRİNİN EŞİ YOK

Başkan Erdoğan, Arnavutköy Yassıören'de, Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri temel atma töreninde konuştu. Erdoğan, "İnanarak söylüyorum ki Darülaceze Hizmet Şehri Dünyada bu işin tek örneği olacaktır. Şu dünyayı tanıdıysam ülkemiz gibi tek örnek yok" dedi. Erdoğan "Huzur evlerinde kalan yaşlılarımızın önemli kısmının yüksek gelirli çocuklara sahip olması düşündürücüdür" diye konuştu. Erdoğan, "Rehabilitasyon ünitesinden cami, kilise ve havranın da yer aldığı ibadethanelerine kadar tüm birimleriyle bu proje Darülaceze'nin kuruluş amacına ve tarihine yakışır bir eser olacaktır" diye konuştu.

MUSLUK AÇMAKLA OLMAZ

Erdoğan "İstanbul'un şu anda Büyükşehir Belediye Başkanlığını üstlenmiş olan kişi veya kişilerin acaba bu alanlarda attıkları bir adım var mı? Bir şey yapın. Suyu akmayan musluğu açmakla 'biz hizmet ettik' diyemezsiniz" dedi.

MİLGEM'DE BÜYÜK İŞBİRLİĞİ

Başkan Erdoğan Pakistan'a MİLGEM ihracatı törenine video mesaj gönderdi. Erdoğan, "İkisi Pakistan'da ikisi ülkemizde inşa edilen gemilerin yapım aşamaları birer birer tamamlanıyor. Eylül ayında da İstanbul'da Keybar Gemisi suya indirilecek" dedi. Erdoğan, "Savunma sanayii alanındaki birikimleri dostlarımızla paylaşma irademizin bir nişanesi olan Pakistan MİLGEM Projesi'ni daha büyük işbirliklerinin de habercisi olarak kabul ediyorum" diye konuştu.

Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ndeki görüşme öncesi Kolombiya Cumhurbaşkanı Marquez ile eşi María Juliana Ruiz'i Başkan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan karşıladı.

KOLOMBİYA İLE STRATEJİK ORTAKLIK

Başkan Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nde Kolombiya Cumhurbaşkanı Ivan Duque ile görüştü. Erdoğan ortak basın toplantısında, "Kolombiya ile ilişkilerimizi her alanda gerek ikili, gerek uluslararası platformlarda geliştirme konusunda karşılıklı iradeye sahibiz. İmzaladığımız ortak bildiriyle ülkelerimiz arasındaki ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükselttik. Kolombiya ayrıca geçen sene ihracatımızı en çok artırdığımız ülkelerden biri oldu. Hedefimiz ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmaktır. Türk ve Kolombiyalı iş insanları arasındaki temasın artırılmasını destekliyoruz" dedi.

ERDOĞAN, JOHNSON İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Erdoğan, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile telefonda görüştü. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye-Birleşik Krallık ilişkilerinin yanı sıra İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik talebi ve Ukrayna-Rusya savaşı dahil bölgesel gelişmeler ele alındı. Erdoğan, görüşmede, İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütü PKK/YPG güdümündeki şahıs ve sözde kuruluşlarla ilişkilerinin temel sorun teşkil ettiğini belirtti ve teröre destek veren ülkelerin NATO üyeliği talebine karşı Türk kamuoyundaki haklı tepkinin göz ardı edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

'TERÖRİST' DİYORSAN GEREĞİNİ YAPACAKSIN

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, ülkesinin PKK'yı Türkiye'den sonra terör örgütü listesine alan ilk ülke olduğunu, bu duruşun değişmediğini söyledi. Linde'ye yanıt veren İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Terör örgütü PKK'yı desteklemeyi sürdürüyorsunuz. İsveç terör örgütü olarak görüyorsa gereğini yapmak zorundadır" dedi.