Başkan Erdoğan: Macaristan'da bunların aynısı var

''Buradaki 6'lıyı kuran odaklar, aynısını Macaristan'da yaptı'' Başkan Erdoğan, Macaristan'daki 6'lı ittifakın yaşadığı seçim hezimetini hatırlattı, “Koordinatör aynı odak. Sokakta rastgelseler selamlaşmayacaklar aynı masada buluşmuştur. Program diye ortaya çıkardıkları metin yurtdışında hazırlanıp ellerine tutuşturulmuş” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Milletvekilleri ile iftarda buluştu, şu mesajları verdi:

2023 SEÇİMLERİ: "2023 seçimleri o kadar önemlidir ki sokakta rastgelseler selamlaşmayacakları aynı masada buluşturmuştur. Aynı odak Macaristan'da da koordinatör oldu. Aynı hesap burada da devam ediyor. Bunlara karşı gereken dersi şu kalan süre içerisinde kapı kapı dolaşarak Cumhur İttifakı olarak istediğimiz neticeye kavuşurcasına ulaşmamız lazım. Program diye ortaya çıkardıkları metin, yurt dışında hazırlanıp ellerine tutuşturulmuş bir rapordan ibarettir. Kalkınma adına tek söyledikleri bizim 20 yılda yaptıklarımızı yıkmak. Üzerinde uzlaştıkları, bir adayı, demokrasi adımı, bir proje yok. Cumhurbaşkanı adaylığı meselesinde dışarıya renk vermese de saç saça bir kavga yaşandığı anlaşılıyor."

YARIM DÜZİNE MÜHTERİS: "Bu millet artık bunlara bu fırsatı asla vermeyecek. Demokrasi babında kürsüde ettikleri lafları, sırıtan suratların gerisindeki kin ve nefret sızıntıları zaten boşa çıkartıyor. Geriye kala kala masada oturma düzenini beceremeyen yarım düzine muhteris kaldı. Şimdi bizim ülkenin ve milletin hayrına olan hiç bir konuda adım atamayan bu zavallılara Haziran 2023'te vereceğimiz ders kaldı."

NAMUS BORCU: "Vesayetle, terör örgütleriyle, darbeyle elde edemediklerini, ekonomi üzerinden devşirmeye çalışanların 2023 hesaplarını bozmak hepimizin namus borcu. Kazanmadık gönül bırakmayarak 2023 seçimlerinden zaferle çıkıp ülkemizi hak ettiği yere ulaştıracağız. Dışarıdan ve içerinden hangi destekleri alırlarsa alsınlar milletimiz bunlara ülkenin geleceğini teslim etmeyecek."

ANKARA VE İSTANBUL'DA ÇUKUR VE ÇAMURDAN GEÇİLMİYOR

Başkan Erdoğan, Ankara ve İstanbul'daki belediyeciliği eleştirdi: "Ankara, Çankaya'dan buraya geliyorum, çukurlardan geçilmiyor. Ankara'da her yer çukur, çamur. İstanbul da aynı. Neydi bizim üçlümüz: Çöp-çukur-çamur! Şu an da eski Türkiye geri geliyor. Milletimize bunları anlatacağız."

ARTIK HELİKOPTER İHRAÇ EDİYORUZ

"Terörü sınırlarımız içnide tamamen bitirme noktasına getirdik. Bataklığın kaynağına inerek sınırlarımız ötesinde kalıcı bir güvenlik kordirodu oluşturduk. Türkiye, terörle mücadelede savunma sanayii alanında ciddi bir ambargoya maruz kaldı. Göreve geldikten sonra artık savunma sanayiimiz emekleme dönemini atlattı ve ayağa kalmak dönemini yaşadı. Dün Filipinler'e ATAK helikopter teslimine arkadaşlarımız gittiler. Biz artık helikopter ihraç eder hale geldik. Terörle mücadelede ve sınır ötesi harekatlarda kimseye eyvallah etmedik. Hamdolsun her harekatı da başarıyla neticelendirdik. SİHA'larımızın sembolü haline geldiği bu büyük atılımın yüzlerce, binlerce çıktısı vardır. Bundan sonrası vakit ve kaynak meselesidir."

ALIM GÜCÜNÜ ESKİNİN ÜSTÜNE ÇIKARACAĞIZ

"Karşımıza çıkan tabloya bakarak tarihi bir karar verdik. Ya ekonomimizi faiz, enflasyon sarmalına sokup işsizliği artıracaktık. Ya da yeni bir paradigmayı ortaya koyacaktık. Biz ikincisine karar verdik. Ekonomimizi yatırım, üretim, istihdam, cari fazlayla büyütüyoruz. Salgınla birlikte yeniden yapılan küresel üretim sisteminde ülkemizi önde gelen merkezlerden biri haline getirmek için harekete geçtik. Altını çizerek ifade ediyorum. Bu gerçekler vatandaşlarımızın günlük hayatta yaşadığı sıkıntılara bihaber kaldığımız anlamına gelmiyor. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden yapma kararımızdan geri adım atmadık, atmayacağız. İnsanlarımızın fahiş fiyat artışları, enflasyon sebebiyle gerileyen alım güçlerini eskisinden üstüne çıkarmaktır. Asgari ücret artışıyla bu telafiyi bir nebze gerçekleştirmiştik. Ancak Ukrayna-Rusya krizinin enerji ve gıda başta olmak üzere emtiya fiyatlarını tekrar yükselişe getirmesiyle beraber yeni krizleri de meydana getirdi. Hem vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyecek, hem de bizi dünyanın 10 büyük ekonomisinden vazgeçirmeyecek."