Başkan Erdoğan: İlişkilerimiz stratejik ortaklık seviyesine çıkarıldı

Başkan Erdoğan, Moldovalı mevkidaşı Dodon ile ortak basın açıklaması yaptı. İki ülke ilişkilerini değerlendiren Erdoğan, ''İlişkilerimiz stratejik ortaklık seviyesine çıkarıldı'' dedi.

1

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Stratejik ortaklar birbirlerini tereddüt etmeden desteklerler. FETÖ'yle mücadelemiz de Moldova'dan beklenen Türk halkına destek olmalıdır. 15 Temmuz gecesinde 251 şehidimiz oldu, 2193 yaralımız oldu. Bunu yapanlar özellikle yargımıza, silahlı kuvvetlerimize, polisimize sızmış bir terör örgütüdür. Ve bu terör örgütü şu anda Moldova'da da aynı adımlatı atabilir. Dost, dosta bu tür başına gelenleri anlatacak ki aynı yanlışlar yapılmasın. Görüşmede ekonomik ilişkilerimiz hakkında da konuştuk. 2016 yılında Serbest Ticaret Anlaşması'nın yürürlüğe girmesiyle önemli yol katetttik. 

Moldova Cumhurbaşkanı Dodon ise şöyle konuştu: Türkiye, milli çıkarlarımızın korunması ve iyi ilişkiler kurma hususunda önemli örnek. İkili görüşmemizde de bahsettiğimiz gibi ben size teşekkür etmek istiyorum. Herkesin bunu bilmesini istiyorum bankacılıkla ilgili Türk yatırımının geleceğiyle ilgili konuştuk.