Başkan Erdoğan: Kokuşmuş zihniyetten millete hayır gelmez

Başkan Erdoğan, “Kendi partisinin içindeki tecavüzlerin hesabını veremeyenlerin yönetime talip olmaları kara mizah. Bu kokuşmuş zihniyetten ülkeye ve millete hayır gelmez'' dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 7. Olağan Düzce, Çorum, Amasya, Bartın ve Karabük İl Kongreleri’ne canlı bağlantıyla katıldı. CHP’ye eleştirilerde bulunan Başkan Erdoğan, ‘’Daha kendi partisinin içindeki tacizlerin, tecavüzlerin hesabını veremeyenlerin bu ülkenin yönetimine talip olmaları kara mizah örneğidir. Bu kokuşmuş zihniyetten ülkeye ve millete hayır gelmez’’ dedi.

VİZYONLARI YOK

Erdoğan, Türkiye’nin geleceğiyle ilgili hayali, vizyonu, hedefi, projesi, programı, planı olan tek partinin AK Parti olduğunu, Cumhur İttifakı olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

“Diğerleri sadece eski Türkiye kalıntısı polemiklerle, yalanlarla, iftiralarla siyaset yapıyormuş gibi görünerek vakit öldürmektedir. İnşallah 2023 seçimlerine kadar hem parti teşkilatları hem hükümet hem Meclis grubu olarak var gücümüzle çalışarak, milletimizin karşısına bir kez daha alnı ak, yüreği ferah olarak çıkacağız. Şu ana kadar duyduğumuz tek taahhütleri Türkiye’yi 18 yıl öncesine geri götürmek olanlara cevabımızı, ülkemizin önüne çeyrek asırlık, yarım asırlık, bir asırlık vizyon koyarak vereceğiz.”

REFORMU SUNMA AŞAMASINA GELDİK 

Başkan Erdoğan “Ekonomi ve hukukta reform adımlarıyla ilgili hazırlıklarımız kamuoyuna sunulma aşamasına gelmiştir” dedi. 

Başkan Erdoğan ekonomi ve hukuk alanındaki reform çalışmasının tamamlandığını söyledi. Başkan Erdoğan şunları kaydetti: “Ekonomide ve hukukta atacağımız reform adımlarıyla ilgili hazırlıklarımız kamuoyuna sunma aşamasına gelmiştir. Çok daha köklü reformlar için yürüttüğümüz çalışmaları da günü geldiğinde milletimizle paylaşacağız.

Güçlü Türkiye’nin inşası konusunda söyleyecek tek sözü olmayanların, kazanımlarımıza göz dikmeleri kendi çapsızlıklarının, çaresizliklerinin, tembelliklerinin işaretidir. Biz kendi işimize bakmaya, kendi hedeflerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. Elbette hep olduğu gibi bu mücadeleyi Allah’ın yardımına ve milletimizin desteğine güvenerek vereceğiz.”

ERBAKAN’A DUA ETTİ 

Başkan Erdoğan, Prof. Dr. Nur Vergin’in Merkezefendi Camii’nde düzenlenen cenaze töre- nine katıldıktan sonra eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Merkeze fendi Mezarlığı’ndaki kabrini de ziyaret etti.

SOSYOLOG VERGİN’E VEDA

Beşiktaş’ta yaşadığı evde hayatını kaybeden Sosyolog Prof. Dr. Nur Vergin, Zeytinburnu Merkezefendi Mezarlığı’nda toprağa verildi. Vergi’nin cenaze törenine Başkan Erdoğan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Nur Vergin’in, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kendisine fahri danışmanlık hizmeti verdiğini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti: “Kendisinden bu noktada hizmetler aldım. Özellikle tanışıklığımız belediye başkanlığı dönemine dayanıyor. Tabii bu süreç içerisinde kendisini çok daha iyi tanıma fırsatını buldum. Bir ifadesi vardı çok önemliydi, ‘Laikim ama laikçi değilim’ derdi.”