Başkan Erdoğan: Kıbrıs için güç birliği yapalım

Şuşa'da çifte bayram olsun. Başkan Erdoğan Türk Konseyi Devlet Başkanları Zirvesi'nde, Ramazan Bayramı'ndan sonra Ermenistan işgalinden kurtarılan Dağlık Karabağ'ın merkezi Şuşa'yı ziyaret edeceğini açıkladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nde Türk Konseyi Devlet Başkanları Zirvesi'ne canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, ''Karabağ'daki Türk mirasının korunması için tüm imkanlarla Azerbaycan'ın yanında olmaya devam etmemiz önem taşımaktadır. Temennimiz odur ki en kısa zamanda Ramazan Bayramı'ndan sonra Şuşa'yı ziyaret etmek suretiyle yeni bir bayram yaşayalım'' dedi. Başkan Erdoğan şunları söyledi:

RAMAZAN'DAN SONRA

"Aziz kardeşim Sayın İlham Aliyev nezdinde tüm Azerbaycanlı kardeşlerimi Dağlık Karabağ'daki zaferleri için bir kez daha tebrik ediyorum. 44 gün süren destansı mücadele sonrasında 30 yıllık işgal son bulmuştur. Kolay değil. Her şeyden önce Dağlık Karabağ bölgesinde 67 camiden 63'ü yıkılmış, kiliseler de tarumar edilmiştir. Temennimiz odur ki en kısa zamanda Ramazan Bayramı'ndan sonra Şuşa'yı ziyaret etmek suretiyle yeni bir bayram yaşayalım."

AZERBAYCAN BAŞBAKAN YARDIMCISI'NI KABUL ETTİ

Başkan Erdoğan, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev'i kabul etti. Çengelköy'deki Vahdettin Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve MİT Başkanı Hakan Fidan da yer aldı.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLLERİ ÜNAL VE ELİTAŞ

AK Parti TBMM grup yönetimi belli oldu. Grup başkanvekilliği görevlerine Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ile Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş getirildi. TBMM grup yönetiminde Bülent Turan, Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Cahit Özkan'ın grup başkanvekilliği görevleri ise sürüyor.