Başkan Erdoğan: Kavga siyasetine kurban edilecek tek evladımız yok

''Küresel güçlere peşkeş çekilecek evladımız yok'' Başkan Erdoğan, Adana'da gençlerle buluştu, “Buraya raf ömrü tükenmiş siyaset simsarlarına, milleti bölmeye çalışanlara net bir mesaj vermeye geldik. Kavga siyasetine kurban edilecek tek evladımız yok” dedi.

Başkan Erdoğan, Yeni Adana Stadyumu'nda, AK Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen "Bir Gençlik Şöleni"nde 81 ilden gençlerle buluştu. Erdoğan, şu mesajları verdi:

İZİN VERMEYİZ: "Birileri gençlerimizi kısır kavgalarına dahil etmek isterken biz buradan kardeşlik mesajları veriyoruz. Birileri nefret ve öfke diliyle konuşurken biz sevgi diliyle konuşuyoruz. Gelin bir olalım, sevelim, sevilelim diyoruz. Sırtını emperyalistlere, onların temsilcilerine dayayanlar müsaade etmeyeceğiz, gençlerimizin arasına nifak sokmalarına kesinlikle rıza göstermeyeceğiz. Her karış toprağında bir şehidin yattığı bu mübarek vatanı kavgadan, kaostan medet uman kan tüccarlarının insafına bırakmayacağız. Bizi ayırmaya çalışanlara meydanı asla terk etmeyeceğiz."

SİYASET SİMSARLARI: "Bugün buraya sadece sizlerle kucaklaşmaya gelmedik, raf ömrü tükenmiş siyaset simsarlarına, milleti bölmeye çalışanlara da net bir mesaj vermeye geldik. Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık, kirli emellere teslim etmeyeceğiz. Meydanı sokak terörünü harlamak isteyenlere bırakmayız. Kavga siyasetine kurban edilecek tek evladımız yok. Kardeşlik ikliminin korunmasına ihtiyacımız var."

SİZE İNANIYORUM: "Bizim milletimizden başka pusulamız yoktur. Bizim küresel güçlerin hesaplarına peşkeş çekilecek evladımız yoktur. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkesi, Arnavutuyla 85 milyonun her bir ferdi bizim kardeşimizdir. Siyasi tercihi ne olursa olsun bu ülkenin gençlerinin hepsi bizim evladımızdır. Siz Türkiye'yi hedeflerine ulaştıracak, dünyayı değiştirecek gençliksiniz. Siz dağılmışları toplayacak, gizlenmişleri açacak, karanlıkları güneşle aydınlatacak gençliksiniz, size inanıyorum."

BİZ ECDADIMIZIN İZİNDE YÜRÜYORUZ

(İP Genel Başkanı Meral Akşener'in Sultan Abdulhamid'e hakareti) "Varsın birileri Gezi olaylarını Abdülhamid Han'ın devrilişine benzeterek emperyalistlere selam dursun, biz ecdadın izinden yürümeyi sürdüreceğiz. Siz, bu emperyalist ağızlılara hak ettikleri cevabı verecek gençliksiniz. Bu millet ecdadına hakaret edenlere haddini bildirecektir. Siz bizim 40 yıllık siyasi mücadelemizi, 20 yıllık iktidarımızı 2053 vizyonuyla taçlandıracak gençliksiniz."

TÜM HAYALLERİMİZİ GENÇLERLE KURUYORUZ

"15 Temmuz kahramanı gençlerin tek silahları cesaretle çarpan yürekleri ve gözleriydi. Şimdi karşımda ben TEKNOFEST gençliği görüyorum. Zeka sizde, azim, iman sizde. 11 yıl önce 2023 hedeflerimizi milletimizle ilk paylaştığımızda birileri bize hayal gördüğümüzü söylediler. Biz bu hedefleri birer birer hayata geçirirken gençlerimizin önüne daha büyük hedefler koyduk. Tüm hayallerimizi gençlerimizle kuruyoruz, hedeflerimizi gençlerimizle belirliyoruz, tüm hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz."