Başkan Erdoğan: Kardeşlerimizi asla geri itmeyiz

''Kardeşlerimizi asla geri itmeyiz'' Başkan Erdoğan, “Ülkemizde muhacir olarak bulunan insanları ne Bay Kemal'in ne yandaşlarının dedikleriyle bu görevde olduğumuz sürece bu ülkeden asla geri itmeyiz, ötelemeyiz” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, sığınmacı polemiği konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Ülkemizde muhacir olarak bulunan insanları ne Bay Kemal'in, ne yandaşlarının dedikleriyle bu görevde olduğumuz sürece bu ülkeden asla geri itmeyiz, ötelemeyiz. Biz bu görevde olduğumuz sürece, siz bu kardeşlerimizi bu ülkeden geri gönderemeyeceksiniz" diye cevap verdi.

Erdoğan, "Bu kardeşlerimizden kendi tasarruflarıyla, insiyatifleriyle geri dönmek isteyenler olduğunda zaten onlar geri döneceklerdir. Ama biz onları asla silahla, silah dayayarak düşmana teslim etmeyiz Bay Kemal, bunu böyle bilesin" ifadelerini kullandı. Erdoğan şunları söyledi:

KORUMAYA DEVAM EDERİZ

"Ülkemizde muhacir olarak bulunan insanları ne Bay Kemal'in, ne yandaşlarının dedikleriyle bu görevde olduğumuz sürece bu ülkeden asla geri itmeyiz, ötelemeyiz. Bay Kemal senin dün söylediğin bugün yoktur. Ama biz farklı bir medeniyetten geliyoruz, bu medeniyette muhacirlik var, ensarlık var. O muhacir ve ensar kültürünü bilerek yetiştik, onun için de biz adeta 'ölümden ölüm beğen' diyenlerin kovduğu, ülkelerinden kaçan, bize sığınan bu kardeşlerimize kapılarımızı nasıl açtıysak bundan sonra da aynı şekilde korumaya devam edeceğiz."

DÜŞMANA TESLİM ETMEYİZ

"Bu kardeşlerimizden kendi inisiyatifleri ile geri dönmek isteyen olduğunda zaten onlar geri döneceklerdir. Ama biz asla silah dayayarak düşmana teslim etmeyiz Bay Kemal, bunu böyle bilesin. Biz bu görevde olduğumuz sürece Bay Kemal ve yandaşları hepinize birden sesleniyorum, siz bu kardeşlerimizi bu ülkeden geri gönderemeyeceksiniz. Bunu öğrenen, bunu bilen, bunu duyan Suriyeli, Afgan hepsi bir gönül huzuru içine giriyor. Onların ülkelerinden kaçışları hepsi sadece bir sığınmadır. Bizler bu muhacir kardeşlerimize ensar görevini yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz."

SIKINTILARIN HİÇBİRİ KALICI DEĞİLDİR

"Enerji ve ham madde fiyatlarındaki artışlar, tedarik zincirindeki bozulmalar tüm dünyada enflasyonu azdırmıştır. Bu tablo fiyat artışları olarak karşımıza çıkmaktadır. Türkiye, uzunca süredir döviz kuru ve faiz oranları üzerinden maruz kaldığı bir saldırıyla mücadele etmektedir. Milletimiz ciddi bir hayat pahalılığı ile karşı karşıya kalmıştır. Türkiye'nin salgın ve ardından başlayan savaş sürecinde trilyonlarca kaynağı olanlardan daha iyi bir yönetim sergilediğini kimse inkar edemez. Sıkıntıların hiçbiri çözümsüz değildir, kalıcı değildir."

BU SEÇİM TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİDİR

"Bu seçim AK Parti için, Tayyip Erdoğan için değil Türkiye için önemlidir. Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesi 2023'te yapılacak tercihe bağlıdır. Çünkü bu bizim çabamız. Muhalefetin tek taahhüdü Türkiye'yi 20 yıl öncesine götürmektedir. Masa diye kurdukları 6 benzemez ittifakı daha seçimleri bile görmeden zangır zangır titremeye, sağından solundan dökülmeye başladı. Muhalefet diye ortada salınanların ne dediklerine bakıyoruz, çıkan manzara şu: Kimi çıkıyor ülkemizin iftihar meselesi eserlerine sataşıyor. Bunlar cambaz. Sürekli kılık kıyafetle savaşmışlardır. Şimdi vitrin için bazı siparişler veriyorlar ve bu siparişleri vitrinlerde sergiliyorlar."

MİLLETLE KAVGA ETMEYE GELİYOR

"Bu zatın (Kılıçdaroğlu) 'Kavga etmeye geliyorum' sözü ve 'Ya bana katılın ya önümden çekilin' meydan okumasını farklı yere koyuyorum. Bu Bay Kemal tankların arasından FETÖ'cülerin desteğiyle çıkıp Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine gitmişti. Böyle korkak biridir. Utanmadan 'haberim olsaydı ben de beklerdim' demişti. Sen de öyle bir yürek yok ya! Kavga ettik diyor. Biz ettik, sen edemezsin. Bunlar milletle kavga etmeye geliyor. Türkiye'yi tek parti faşizmine geri döndürmek, yoksulluğu hortlatmaya geliyor. Milletin başına bela olmaya geliyorlar."

CHP GENEL BAŞKANI'NIN DÜNYADAN HABERİ YOK

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı'na "Aylan bebeği BM'ye gidip masaya yatırmadın" dedi. Erdoğan, sadece 2019'da BM'de yaptığı konuşmayı hatırlattı.

10 MAYIS 2022: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aylan bebeğin fotoğrafını hatırlatıp, "Yeri gelince üfürüyorsun, 'dünya beşten büyüktür' diye. Bir mektup yazamadın mı sen? Birleşmiş Milletlere gidemedin mi sen? Orada Suriye'yi masaya yatıramadın mı sen? Yatıramadı" diye konuştu.

11 MAYIS 2022: Başkan Erdoğan, AK Parti İl Başkanları'na hitap ettiği konuşmasında Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi: "Meclis'te çıkmış 'Tayyip Erdoğan Suriye meselesini Birleşmiş Milletler'de hiç gündeme getirdi mi' diye soruyor. Eline, diline dursun. Defaatle, anlaşılan o ki bu zat hiçbir Birleşmiş Milletler toplantısını takip etmemiş. Avrupa ülkeleriyle bu konuda yüzlerce, belki binlerce görüşme yaptığımızdan, müzakereler yürüttüğümüzden, bize verilip de tutulmayan sözleri yüzlerine vurduğumuzdan muhakkak haberi yok."

24 EYLÜL 2019: Başkan Erdoğan, BM Genel Kurulu'na hitap ederken şöyle konuştu: "Biz sığınmacılara sadece barınma değil eğitim ve sağlık başta olmak üzere her türlü imkanı sağlıyoruz. Buna karşılık dünya, canlarını kurtarmak için çıktıkları yolculukları ya Akdeniz'in karanlık sularında ya da sınırlara gerilen tel örgülerin önlerinde sonlanan milyonlarca mazlumu maalesef çok çabuk unuttu. Özellikle işte gördüğünüz gibi Aylan bebeği dünya çok çabuk unuttu. Unutmayın ki bir gün ola ki aynı durum sizlerin de başına gelebilir. Çünkü Aylan bebekler bir değil, binler, milyonlar, bütün bunlara karşı tedbirimizi almak durumundayız."

30 BİN LİRA TAZMİNATA MAHKUM OLDU

Başkan Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 23 ve 30 Mart 2021 tarihlerinde TBMM'deki grup toplantılarında Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle 30 bin lira manevi tazminata mahkum edildiğini açıkladı. Aydın, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara 31'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde bugün görülen manevi tazminat davasında, Kılıçdaroğlu 23.03.2021 ve 30.03.2021 tarihli grup konuşmaları nedeniyle 30 bin TL manevi tazminata mahkum edildi" dedi.

MAŞA ARIYORSAN GİDİP AYNAYA BAK

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Biz sığınmacıları katillere teslim edemeyiz" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da sert tepki gösteren Çelik, "Kendisi maşa arıyorsa aynaya bakmalıdır" ifadelerini kullandı.

Çelik şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi bu sığınmacılar gönüllü ve onurlu şekilde ülkelerine dönecekler. Sınırımızdan 30 kilometre bir derinlik içinde güvenli bölge oluşturulsaydı, o zaman kendi ülkelerinde kalacaklar; ne Türkiye'ye gelecekler ne Akdeniz'de boğulacaklardı. Cumhurbaşkanımız için 'Emperyalistlerin maşasısın' diyor. Bu ifadeyi kendisine aynen iade ediyoruz. Ne genel başkanımıza, ne cumhurbaşkanımıza karşı kimse böyle konuşamaz. Esad'la kim empati kuruyorsa maşa odur."