Başkan Erdoğan: İstirahate alışık değilim

''İstirahat etmeye pek alışık değilim'' Çalışmalarına evden devam eden Başkan Erdoğan canlı bağlantıyla katıldığı Kahramanmaraş gençlik buluşmasında “Alışık olmadığımız bir durum içindeyiz. Ben istirahate alışık değilim” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın katıldığı gençlik buluşmasında Ünal aracılığı ile telefonla toplantıya katılan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, gençlere seslendi. 3 gündür koronavirüs nedeniyle karantinada bulunan Erdoğan, virüse yakalandıktan sonra ilk kez partililere seslenmiş oldu. Bir yandan istirahat ederken bir yandan da tedbirler çerçevesinde çalışmalarına devam eden Erdoğan, bu durumu hatırlatarak istirahate alışık olmadığını söyledi. Erdoğan, "Koronavirüs sebebiyle alışık olmadığımız bir durumun içerisindeyiz. Yani ben bu istirahate falan pek alışık değilim" dedi.

HERKESE ÖRNEK OLUN

Edoğan, konuşmasında, "Şu anda evde istirahatteyiz, çalışıyoruz ve sizlerle bu vesile ile en azından telefon vasıtası ile olsa da görüşme fırsatını bulduk. Türkiye genelinde tüm gençlere örnek olacak çalışmaları Kahramanmaraş gençliğinin gerek teşkilat nezdinde gerek üniversitelerde gerek orta öğretimde ortaya koymak suretiyle bir örnek teşkil etmesini özellikle sizlerden rica ediyorum" dedi.

GEÇMİŞ OLSUN MESAJLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Erdoğan, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede; 11'inci Cumhurbaşkanı Gül, Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan için "geçmiş olsun" dileklerini iletti. Başkan Erdoğan da sosyal medyada yaptığı paylaşımla Gül'e teşekkürlerini iletti.

IRAK, TÜRKMENİSTAN

Başkan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov ve Irak Başbakanı Mustafa Kazımi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Üç lider Erdoğan ve eşine "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

EMİNE ERDOĞAN: DURUMUMUZ İYİ

Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Twitter'dan açıklamada, "Tayyip Beyle evde istirahatimizi sürdürüyor, çalışmalarımıza uzaktan devam ediyoruz. Çok şükür ki Rabbimin de yardımıyla durumumuz iyi seyrediyor. Varlığınızı bilmek bize güç veriyor. Bu süreçte geçmiş olsun dileklerini ileten tüm dostlara can-ı gönülden teşekkür ederim" dedi.

YETİMLER SAĞLIĞINA DUA EDİYOR

Filipinler'in Mindanao Adası'nda yaşayan Morolu yetim çocuklar, Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan için dua etti. Çocuklar, Bangsamoro Özerk Yönetimi'nin başkenti Cotabato City'de kaldıkları Uğur Süleyman Söylemez Yetimhanesi'nin bahçesinde toplandı. Fatiha okuyan ve yerel dilde dua eden kız çocukları, Erdoğan çiftinin bir an önce sağlıklarına kavuşmaları temennisinde bulundu. Tayland'ın Pattani kentindeki Integrated Islamic School öğrencileri ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Somali Mogadişu Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri de, Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan için dua etti.

BÜYÜKUNCU İÇİN YAKALAMA KARARI

Eski milli yüzücüsü Derya Büyükuncu için, Başkan Erdoğan ile ilgili insanlık dışı paylaşımı nedeniyle yakalama kararı çıkarıldı.