Başkan Erdoğan: Hiçbir engelli bireyimizi yalnız bırakmayacağız

''Hiçbir engelli bireyimizi yalnız bırakmayacağız'' Beştepe'de “Spor Aşkı Engel Tanımaz” Özel Eğitim Okullarına Spor Malzemesi Dağıtım Töreni'ne katılan Başkan Erdoğan, “Sizi asla yalnız bırakmayacağız. Ne gerekiyorsa bunu yapacağız, yapmakta kararlıyız” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, "Spor Aşkı Engel Tanımaz" Özel Eğitim Okullarına Spor Malzemesi Dağıtım Töreni'nde konuştu. Katılımcıların Engelliler Haftası'nı kutlayan Başkan Erdoğan, "Son dönemde engellilerimiz sporun farklı branşlarında dünya çapında iftihar verici başarılara imza atıyorlar" diyerek şöyle devam etti:

HAYATIN DIŞINA İTİLEMEZ

"Bizim siyaset ve devlet anlayışında hiç kimse insani vasıflarından, doğuştan gelen özelliklerinden dolayı ötekileştirilemez. Hiç kimse dış görünüşünden dolayı ayrımcılığa bırakılamaz. Hiç kimse bedensel engeli nedeniyle sosyal hayatın dışına itilemez. 85 milyonun tüm fertleri gibi engelli kardeşlerimizin hiçbir sorun yaşamadan eşit bireyler olarak hayata katılımlarına büyük önem veriyoruz. Hakkari'den Edirne'ye 81 vilayetimizdeki binlerce engelli gencimizi spor yapma imkanına kavuşturacağız. İnşallah Tokyo'dan sonra Paris'ten de dolu dolu zaferlerle döneceğiz. Türkiye'de çok uzun yıllar engelli kardeşlerimiz ya ihmal edilmiş ya da önyargıların kurbanı olmuşlardır. Sürekli 'yapamazsınız' denilerek özgüvenleri törpülenmiştir. Bu tabloyu biz kökten değiştik. Engelliler Kanunu ile eğitimden bakıma kadar engellilerimizi ilgilendiren pek çok konuda tarihi nitelikte adımlar attık. Okula gidemeyen çocukları için evleri ve hastaneleri okula dönüştürüyoruz. Toplam 453 bin toplam özel eğitim ihtiyacı olan çocuk ve gencimize eğitim veriyoruz. 79 olan destek eğitim odalarının sayısı 638'e ulaştı. Biz sizi yalnız bırakmayacağız. Ne gerekiyorsa bunu yapacağız, yapmakta kararlıyız."

ŞİMDİ HEDEFİMİZ PARİS

"Uzun yıllar dışlanan engelli kardeşlerimiz sporda, sanatta, akademide göğüslerini gere gere 'Ben de varım' diyor. Türkiye, 2000 Sydney Paralimpik Oyunları'na sadece bir sporcu ile katılmıştı. 20 yıl sonra Tokyo'ya 87 sporcu ile katıldık, 15 madalya ile ülkemize döndük. Engelli sporcu sayısı 2021 itibarıyla 45 bin 441'e çıktı. 2024 Paris Olimpiyatları'nda sporcu ve madalya sayısıyla yeni bir rekora imza atacağımızı düşünüyorum."

SOKAK HAYVANLARI İÇİN TALİMAT

Başkan Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda partililerle bir araya geldi. Erdoğan'ın toplantının basına kapalı bölümünde belediye başkanlarına daha önce sokak hayvanlarıyla ilgili verdiği talimatı yinelediği öğrenildi. Bu çerçevede Erdoğan, belediye başkanlarına 81 ilde kurulacak barınaklar ve rehabilitasyon merkezleri için çalışmalarını hızlandırmaları talimatı da verdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Başkan Erdoğan'ın 81 il ve ilçelerde en az 1 barınak yapılması konusunda verdiği talimatı yenilediğini ifade etti. Bakan Kurum, şu an için yaklaşık 8 milyon sokak hayvanı bulunduğunu, tüm hayvanların barınağa yerleştirilemeyeceğini ancak hepsinin bu merkezlerde rehabilite ve tedavilerinin yapılmasının ardından yaşadıkları bölgelere bırakılabileceğini belirtti. Kurum, alt gelir grubuna ilişkin bir kampanya yapacaklarını, bunun da yine Başkan Erdoğan tarafından açıklanacağını ifade etti.

SIĞINMACI PROVOKASYONU BATI'NIN TARZI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK devam ederken gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, sığınmacı tartışmaları konusunda şunları söyledi: "Göç meselesinde provokasyonlara şahit oluyoruz. Türkiye'nin güçlü diplomasi yürüttüğü ve turizm sezonu yaklaşırken daha kışkırtıcı yaklaşımla ele alındığını görüyoruz. Bu Avrupa'da aşırı sağ ve ırkçı örgütler tarafından kullanılan bir tarzdır. Günü geldiğinde zaten gidecekler."