Başkan Erdoğan: Haddi bildirildi daha yumuşak olamazdı

'Daha yumuşak tavır bize yakışmazdı' Bakanımız Dendias'a haddini bildirdi.Başkan Erdoğan, Dendias ve Çavuşoğlu'nun basın toplantısındaki tartışmayla ilgili, “Farklı bir noktaya kaydı. Dışişleri Bakanımız, ona haddini bildirdi” dedi.

Başkan Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile gerçekleştirdiği basın toplantısındaki sözlerine ilişkin şöyle konuştu: "Kendisini kabul ettim. Sıcak bir havada görüştük. Maalesef iş çok daha farklı bir zemine kaydı. Dışişleri Bakanımız ona haddini bildirdi. Daha yumuşak da olamazdı. Millet olarak, ülke olarak bize yakışmazdı. Kendisine de söyledim, aramıza AB, şu, bu girmesin."

'LOZAN'A GÖRE YOK'

Erdoğan Batı Trakya Türklerininin sorunuyla ilgili "150 bin soydaşımıza Yunanistan'da gerekli ilgi göstermiyorsunuz. Başmüftüyü kalkıp kendiniz atıyorsunuz. Lozan'a göre bu hakkınız yok. Biz patriği atamıyoruz. Şimdi Sensinot Meclisi patriği seçiyor" dedi.

LAİKLİĞİ ÖĞRENMELİLER

Erdoğan KKTC'deki Anayasa Mahkemesi'nin "laiklik" gerekçesiyle Kuran kurslarını kapatmasıyla ilgili de "Kabul edemeyiz. Tavır değişti, değişti. Değişmediği takdirde, oradaki yavrularımızın Kur'an eğitiminin engellenmesine müsamaha edemeyiz. KKTC AYM Başkanı laikliği öğrenmeli" dedi.

İFTARINI POLİSLERLE AÇTI

Başkan Erdoğan, Çengeköy Polis Merkezi'nde polislerle iftar yaptı. Erdoğan'a iftarda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da eşlik etti.

KANAL İSTANBUL İÇİN KÖPRÜ ADIMI

Başkan Erdoğan, Kanal İstanbul'la ilgili "İlk etapta planlanan 6 köprü, bunun 7 olma durumu da var. Projelendirmede bu adımlar atıldı. Kanaldan geçen köprülerin hayata geçmesi üzerine çalışıyoruz. İlk kanal üzerinden geçecek köprülerden birinin adımını haziranda atacağız" dedi.

YALANLARA ALDIRMIYORUZ

Başkan Erdoğan, patates-soğan dağıtımıyla ilgili muhalefetten gelen açıklamalara, "Kılıçdaoğlu'nu tanımışsınızdır, öncekinde farklı şimdikinde farklı. Toprak Mahsülleri ofisi ile telefon görüşmesi yaptım. Çeltik ellerinde kalmasın. Biz bunların yalanlarına ilgi duymadan yola devam ediyoruz"dedi.

TÜRKİYE SAYESİNDE HAVA SAKİN

Başkan Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, Türkiye'nin yapıcı adımları ve ısrarlı çağrıları sayesinde bugün Ege ve Doğu Akdeniz'de sakin bir havanın hakim olduğunu belirtti. Erdoğan, Rusya-Ukrayna krizinin Ukrayna'nın toprak bütünlüğü temelinde çözümlenmesi gerektiğine inandıklarını ifade etti.

DÜNYA LİDERLERİNE RAMAZAN TEBRİĞİ

Erdoğan, 12 Nisan'dan bu yana Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari ve Pakistan Başbakanı İmran Han ile telefonda görüştü.