Başkan Erdoğan, Hacıbektaş'tan Alevilere seslendi! ''Sinsi oyunu birlikte bozacağız''

Başkan Erdoğan, Batı'nın kirli hesaplarına dikkat çekti! ''Alçak oyunu birlikte bozacağız'' Başkan Erdoğan, Hacı Bektaş-ı Veli'nin vefatının 751. yıldönümü töreninde konuştu: Kimi ülkelerin Alevi-Bektaşi vatandaşlarımız üzerinden oynadığı oyunu hep birlikte görüyoruz.

Nevşehir'de düzenlenen Hacı Bektaş-ı Veli'nin Hakk'a Yürüyüşünün 751. Yılı anma etkinliklerine katılan Başkan Erdoğan, "Ahmet Yesevi ocağından başlayıp Kafkaslar'a ve Anadolu'ya, oradan Balkanlar'a ve dünyanın dört bir yanına yayılan Hacı Bektaş Veli irfanı bugün de yolumuzu aydınlatmayı sürdürüyor" dedi. 2021'i UNESCO ile beraber tüm dünyada Hacı Bektaş-ı Veli yılı olarak değerlendirdiklerini ifade eden Erdoğan şöyle konuştu: "Hacı Bektaş-ı Veli başta olmak üzere bu toprakları imanları ile yoğurarak Anadolu'yu vatanımız haline getiren tüm gönül sultanlarını rahmetle anıyorum. 'Birliğimize sarılmak, ayrılıktan uzak durmak mecburiyetindeyiz' Yaşadığımız kimi acılara rağmen peygamberimizin bu öğüdünü en samimi şekilde sahipleniyoruz."

4 KAPI 40 MAKAM

"Hoca Ahmet Yesevi, Hacı Bektaş-ı Veli, Lokman Perande, Ahi Evran, Mevlana, Seyid Mahmud Hayrani gibi hak dostu önderlerimizin bize bıraktığı mirasa ne kadar sıkı sarılırsak geleceğimize o derece güvenle bakabiliriz. Hz. Hünkar'ın, '4 kapı 40 makam' esasıyla yaptığı hizmetler bugün bizim de hayatımıza yön veren vermesi gereken ilkeleri ifade etmektedir. Milletimiz en sıkıntılı dönemlerinde dahi her bir kapının imanla, tevazuyla, edeple başlayan makamlarını hayatlarında yaşatarak aşmayı başarmış, maddi ve manevi kurtuluşa ermiştir. Moğol istilasından Çanakkale savaşına, milli mücadeleden son 40 yıla damgasını vuran terörle mücadeleye kadar maruz kaldığımız tüm saldırıları bu inanç ve azimle geride bıraktığımıza inanıyorum."

PROVOKASYONA GELMEYECEĞİZ

"Anadolu'daki bin yıllık varlığımızı hâlâ hazmedemeyenlerin her dönem olduğu gibi bugünde milletimiz arasında ayrılık tohumları ekerek vatanımızı parçalama niyetleri elbette vardır. Kimi Avrupa devletlerinin ülkemizdeki her kesim gibi Alevi Bektaşi kesim vatandaşlarımızın üzerinde oynamaya çalıştıkları kirli oyunu sizlerin de gördüğüne inanıyorum. Alevi Bektaş'i toplumunu İslam'dan koparmaya çalışarak atılan ilk adımın devamı insanlarımızı birbirine düşman etmek olacaktır. Bu yönde pek çok oyun ve provokasyonun örneklerini her gün takip ediyoruz. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize daha sıkı sahip çıkarak bu sinsi ve alçak oyunu hep birlikte bozacağız."

85 MİLYON AYNI HAKKA SAHİPTİR

Alana girişinde vatandalar tarafından selamlanan Başkan Erdoğan, anma etkinliğinde yaptığı konuşmada 85 milyon vatandaşın Türkiye Cumhuriyeti'nin birinci sınıf, aynı hakka sahip, mümtaz fertleri olduğunu söyledi.

5 BİN 600 TALEP KARŞILANDI

"Ülkemizdeki 1585 cem evinin tamamı ziyaret edilerek Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın 8 bin 740 talebi belirlendi. 5 bin 600'ü hızla karşılandı. Diğer taleplerle ilgili olarak İçişleri, Kültür ve Adalet Bakanlığımız çalışma yapıyor. Çeşitli illerimizde temeli atılan ve yapımı tamamlanan 8 cemeviyle ilgili toplu töreni yakında gerçekleştireceğiz. Bu ülkenin 85 milyon vatandaşının tamamı Türkiye Cumhuriyeti devletinin birini sınıf, aynı hakka sahip, mümtaz fertleridir."

Erdoğan, anma etkinlikleri için geldiği salona girişinde yoğun ilgiyle karşılandı.

BU KAPI GÖNÜLLERİ YENİDEN AYDINLATACAK

"Hacı Bektaş-ı Veli dergahı cumhuriyetle birlikte diğer tüm benzeri kurumlar gibi kapatılmıştı. Bu sevgi, barış, kardeşlik ve muhabbet kapısının müze statüsüyle fiziken yeniden açılmasını sağlayan şehit başbakan rahmetli Adnan Menderes'tir. Etap etap süreç alışmaların tamamlanmasının ardından bu küllüye dört bir yandan gelen hacı Bektaş dostlarının iştiraki ile tümüyle hizmeti girmiştir. Böylece Hz. Hünkarın, 'sevgi saygı üzerine kurulmuştur yapımız, ta ezelden ebede açık durur kapımız' sözüne uygun bir şekilde bu kapı yeniden gönülleri aydınlatmaya devam edecektir."