Başkan Erdoğan: Görüşme talebi Macron'dan

Zirvede yoğun diplomasi. Başkan Erdoğan, Brüksel'deki NATO zirvesi gündemine ilişkin “Türkiye-ABD ilişkilerini Biden'la ele alacağız. Macron'dan gelen talep üzerine ikili görüşme yapacağız. Johnson ve Merkel'le görüşeceğiz” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Burhaniye Şehriban Hatun Camii'nin açılışında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüşmesine ilişkin "Türkiye-ABD ilişkilerini Sayın Biden ile ele alma fırsatımız olacak" dedi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan görüşme talebi geldiğini belirten Erdoğan şunları söyledi:

TÜRKİYE İLK BEŞTE

"NATO zirvesinde NATO ülkeleri olarak neler yapacağız bunlar gündeme gelecek. Türkiye ilk 5'te yerini alan güçlü bir ülke. Boris Johnson'la, Macron'la, Almanya Şansölyesi'yle görüşmemiz var. Tabi bu sayı artar, eksilmez. Orada sunumlarımız olacak. En son görüşmemiz Biden ile olacak. Ardından da Azerbaycan'a geçeceğiz. Fuzuli'de İlham Aliyev kardeşimle Şuşa'da buluşarak, sözleşmeyi imzalayacağız."

GÖZÜMÜZ MÜNBİÇ'TE

"İkili görüşmelerde Ermenistan konusu gündeme geldiğinde bunların hepsini gündeme getireceğiz. Mayın konusunda biz konuyla ilgisi olanlara 'önce bu işi çözelim' diyeceğiz. Münbiç PKK'nın işgali altında değil, böyle bir şey olmuş olsa bunların karşısına dikilecek olan biz oluruz. Her an gözümüz kulağımız orada."

ŞEHRİBAN HATUN CAMİİ YENİDEN İBADETE AÇILDI

Restorasyonu tamamlanan Şehriban Hatun Camii ve Kur'an kursunda, kütüphane, yurt alanı ile birlikte 2200 metrekarelik bir külliye bulunuyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI

Başkan Erdoğan, açılışın ardından Burhaniye Mahallesi sakinlerine kentsel dönüşüm çağrısında bulundu. Bir vatandaşın, "Cumhurbaşkanım Kirazlıtepe'de verilen sözleri burada vermiyorlar" şeklindeki sözleri üzerine Erdoğan, "Aynı aynı hiç endişe etmeyin. Eğer vermezse, eğer adımı atmazsa, Üsküdar Belediyesi'nin önüne gidin orada oturma eylemini yapın, ben de sizin yanınızda yer alacağım" diye konuştu.

Kilis Yukarı Afrin Barajı ve İçme Suyu İsale Hattı bölgenin içme suyu ihtiyacını 22050'ye kadar karşılayacak.

ÜLKEMİZİ ESKİ İSTİKRARSIZ GÜNLERE DÖNDÜREMEZLER

Başkan Erdoğan, Kilis Yukarı Afrin Barajı ve İçme Suyu İsale Hattı Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Kirli gündemlerle ülkemizi eski istikrarsız günlerine döndürmeye çalışanlara itibar etmeden yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Erdoğan şunları söyledi: "Eski Türkiye alışkanlıklarıyla milletimizin demokratik kazanımlarına göz dikenlere geçit vermeyeceğiz. Kilisliler sınırın ötesinde yaşanan acıları çok iyi bilir. Kirli gündemlerle ülkemizi eski istikrarsız günlerine döndürmeye çalışanlara itibar etmeden yolumuza devam edeceğiz. Güven, huzur, refahla hedeflerimize ilerleyeceğiz."

19 MİLYON METREKÜP İÇME SUYU SAĞLANDI

Erdoğan açılışı yapılan barajla ilgili şunları söyledi: "Barajımız ülkemizin kuraklık tehdidiyle karşı karşı olduğu şu dönemde hizmete girmiştir. Şehrimize yıllık 19 milyon metreküp içme suyu sağlayacak 43 km'lik isale hattının tamamlanmasıyla Kilis'in bu sorunu çözülmüştür."