Başkan Erdoğan: Gezi olmasa Türkiye çok farklı olurdu

''Gezi ihaneti olmasaydı faklı bir Türkiye olurdu'' Başkan Recep Tayyip Erdoğan, son 10 yılda Türkiye ekonomisinin sabotajlarla nasıl hedef alındığını anlattı. Başkan Erdoğan, Gezi'nin doğrudan Türkiye'nin ekonomik bağımsızlığını hedef alan mandacı bir eylem olduğunu vurgulayarak, “Gezi olaylarıyla başlayan ihanetlerin ödettiği ağır bedeller olmasaydı; bugün 1,5 trilyon doları bulan milli gelirle çok farklı bir yerde olacaktık.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen AK Parti'nin 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu:

MİLLİ GELİR: "Milli gelirimizi 238 milyar dolardan 1 trilyon dolar sınırına getirdik. Gezi olaylarıyla başlayan ihanetlerin ödettiği ağır bedeller olmasaydı 1,5 trilyon doları bulan milli gelirle çok farklı bir yerde olacaktık."

SABOTAJ: "Ülkemiz aleyhine sergilenen oyunların gerisinde bunu destekleyecek bir ekonomik sabotaj mutlaka vardır. Buna rağmen ülkemize ne siyasette ne ekonomide diz çöktürülmesine izin vermedik, vermeyiz."

MÜCADELE PROJENİN SAHİBİYLE

BUNLAR APARAT: "Karşımıza çıkarılan aktörler birer aparat, asıl mücadeleyi projelerin gerçek sahiplerine karşı veriyoruz. Bu milletin son ferdi de şehit olmadan aziz vatanımızın tek karış toprağını kirletemeyeceksiniz."

7 ŞUBATLA BAŞLADI: "Milli iradeyi ve seçilmiş hükümeti alt etmeyi hedefleyen dönemin işaret fişeği 7 Şubat MİT kriziyle çakıldı. Ardından Gezi olayları geldi. Siz hala meseleyi anlamadınız mı diyen elebaşıların da ikrar ettiği gibi Gezi olaylarının ne ağaçla, ne çevreyle ne de yeşil hassasiyetiyle bir ilgisi vardır."

15 TEMMUZ'LA GEZİ OLAYLARI AYNIDIR

NEREDE ÇEVRECİLER: "Bay Kemal'e ve CHP'ye sesleniyorum; Beşiktaş'ta çınar ağaçları kesilerek katliam yapılırken gözü var görmüyor muydu? Peki bu konuda acaba ne yaptı? Nerede bu çevreciler?"

MANDACI EYLEM: "Gezi olayları Türk demokrasisine kurulmuş bir pusu, sokak terörü üzerinden milletin iradesini gasbetme girişimi, azgın azınlığın sessiz çoğunluğu sindirme teşebbüsüdür. 15 Temmuz ile Gezi; Gezi ile Çukur eylemleri arasında fark yoktur. Bu olaylar Türkiye'nin doğrudan ekonomik bağımsızlığımızı hedef alan mandacı bir eylemdir."

HER KARIŞA MÜHRÜMÜZÜ VURDUK

EĞİTİM: "Eğitim bütçemizi 10,3 milyar liradan 274,3 milyar liraya çıkardık."

HASTANE: "19 şehir hastanemizi açtık. 14'ü inşa, 2'si de ihale sürecinde. Hastane randevusuna çözüm için adımlar atıyoruz."

TOKİ: "1 milyon 100 bin konut ürettik, 3 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. Yakında yeni müjdelerimiz olacak."

İSTİHDAM: "Kamuda 192 bin engelli kardeşimizi istihdam ettik. 12 milyon olan aktif sigortalı sayısı 24 milyonu buldu. Toplam istihdam 30 milyonu geçti."

TARIM VE ULAŞIM: "Son 20 yılda köprüler, tüneller ve otoyollarla ülkemizin her karışına mührümüzü vurduk. 20 yılda çiftçilerimize 183 milyar liralık destek verdik."

YATIRIMLAR: "Toplam yatırım miktarını 70 milyardan, 2 trilyon lira seviyesine, savunmada yirlilik oranını ise yüzde 80'e çıkardık."

GÜVENLİK HATTIMIZDAN TERÖRÜ TEMİZLİYORUZ

"FETÖ'den temizlediğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerimizi, personel temini ve eğitiminden, silah gücüne kadar her alanda dünyanın en modern orduları arasına katacak adımları attık. Bu sayede Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı Harekatları ve nisan ayında başlattığımız Pençe-Kilit Operasyonuyla güney sınırımızda oluşturmaya çalışılan terör koridorunu darmadağın ettik. Hem güney sınırlarımızdaki güvenlik hattımızın eksiklerini yeni harekatlarla tamamlayacak hem de karasıyla, deniziyle, havasıyla tüm kuvvetlerimizi her türlü göreve hazır hale getirecek çalışmaları titizlikle yürütüyoruz."

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'DA TERÖRİSTLER CİRİT ATIYOR

"NATO Genel Sekreteri ile de konuştum. Şunu tüm dünyanın bilmesi lazım; NATO bir terör güvenliği sağlayacak teşkilat değildir. Şu anda İsveç'te, Finlandiya'da terör örgütleri cirit atarken, Türkiye aleyhine bu kampanyalar yürütülürken, Yunanistan 9 ABD üssünün kurulmasına müsaade ederken kimse bizden aynı yanlışa düşmemizi beklemesin."

VATANDAŞIMIZIN GELİRİNİ ARTIRACAĞIZ

Erdoğan, "Petrol fiyatlarının 2-3 kat arttığı bir dönemde, dünyada neyin nereye geldiğini takip ediyorsunuz. Ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşımızın gelirlerini artırarak aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz" ifadelerini kullandı.

İPİNİ BAŞKALARININ TUTTUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ

"2023'te aday olmaya yüreğin yetiyor mu? diye sordum. Soruma iradesinin ve ipinin başkalarının elinde tutulduğunu bir kez daha göstererek cevap vermiştir."

Başkan Erdoğan, sorduğu 10 soruya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği cevapları tek tek analiz etti:

10 SORUYA CEVAP: "CHP'nin başındaki zat, güya bizim sorduğumuz sorulara cevap vermiş. Sonra da güya bize 10 soru sormuş. Bizim sorularımıza verdiği cevapların her satırından bu zatın hep işaret ettiğimiz sinsiliği, riyakarlığı, kifayetsizliği buram buram tütmektedir."

ALÇAK TUZAK: "Birinci sorum olan hiçbir ayrım yapmadan tüm terör örgütlerini lanetleyip lanetlemeyeceğine verdiği cevaptaki örgüt ilişkilerinden terörle mücadele taktiklerine kadar tüm göndermeler, Türkiye'yi birilerine gammazlayan hatta el altından müdahaleye çağıran alçakça tuzaklarla bezelidir."

KİRLİ ZİHİN: "İkinci sorum olan Türkiye'nin PKK ve YPG'ye karşı yürüttüğü sınır ötesi harekatlarını destekleyip desteklemediklerine, yabancı postal gibi yapılan işlerle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir iğrençliği karıştırarak kirli zihnindeki hezeyanları bir kez daha sergilemiştir."

BAYAĞILIK: "Üçüncü sorum olan İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği tartışmalarında devletinin izlediği politikaların yanında olup olmadığına verdiği cevap, sadece bu mücadelemizde karşımızda olanları sevindirecek bayağılıktadır."

RUM'UN YANINDA: "Dördüncü sorum olan Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'de yürüttüğü mücadelede kimin safında olduğu hususuna verdiği cevapta, ülkesinin değil, Rumların ve onları üzerimize salanların yanında yer aldığını tekrar göstermiştir."

FELAKET: "Beşinci sorum olan dünyanın küresel krizin ekonomik boyutunun ülkemize etkilerine karşı sürdürdüğümüz mücadeleye destek verip vermediğine, olup bitenlerden hiçbir şeyden anlamadığı için Türkiye'nin başındaki en büyük felaketin kendisi olduğunu gösterecek basitlikte bir cevap vermiştir."

KARAKTER FUKARASI: "Altıncı sorum olan yalanı ve iftirayı bir kenara bırakıp bırakmayacağına, tam da kendi karakter fukarası tarzına yakışır şekilde aynı yalanları ve iftiraları tekrarlayarak cevap vermiştir."

TELKİNLE İNKAR: "Yedinci sorum olan siyasi stratejilerini yabancı ülke temsilcilerine hatırlatmak veya hazırlatmak ve onaylatmaktan vazgeçip geçmeyeceğine, yine bu mahfillerin telkin ettiği şekilde inkarla cevap vermiştir."

SEFİL ŞAHSİYET: "Sekizinci sorum olan bu toprakların tüm değerleri, sembolleri, birikimleri ve kazanımlarıyla asil bir evladı gibi hareket etmeyeceğine, asil değil sefil bir şahsiyet olduğunu göstererek cevap vermiştir."

REZİLLİKLERİ ÖRTTÜ: "Dokuzuncu sorum olan, partisi içindeki her türden terör örgütü destekçisini, her türden hırsızı, tacizciyi, tecavüzcüyü, istismarcıyı tasfiye etmeyi düşünüp düşünmediğine, tüm bu rezilliklere üstünü örterek ortak olduğunu ikrar ederek cevap vermiştir."

YÜREKSİZLİK, ÇAPSIZLIK: "Onuncu sorum olan yüreği yetip 2023'te Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ise sorumda zaten belli olan seçim tarihinin açıklanması bahanesiyle yüreksizliğini, çapsızlığını, iradesinin ve ipinin başkalarının elinde tutulduğunu bir kez daha göstererek cevap vermiştir."

PARLAMENTODAN SİLİP ATMALIYIZ

"Geçenlerde 3 sözde milletvekili köprüye pankart asmaya yeltendi, polise de zulmettiler. Malum partinin parlamentodaki uzantıları. Köprüye izinsiz pankart asmaya çalışandan milletvekili olmaz. Bu ülkenin güvenliği için çalışan polisi tekmeleyemezsin. Bu pankartı sana astırmayan polisimize şiddet uygulayandan milletvekili olmaz. Parlamentodan silinip atılmalarının adımlarının atılması lazım."

SEÇİMİN TARİHİ BELLİ SIKIYSA ADAY OL

"Seçim tarihi belli. Sen şimdiden Haziran 2023'e hazırlan. Sıkıysa aday oluyor musun olmuyor musun? Önce bunu açıkla. Soru diye papağan misali tekrarlayıp durduğu zırvalar ise onun sadece yalancılığını, çapsızlığını değil, aynı zamanda ülkesinin ve milletinin çıkarlarını savunacak kalibrede bir devlet adamı olamayacağını göstermiştir. Altılı masa, kimi seçerse o aday olacakmış. Altılı masanın altında olanlar varsa onlar da meydana çıksın."

SİZDEN ALACAK AHLAK DERSİMİZ YOK

"Bizim kadınlara alçakça hakaret eden belediye başkanlarını koruyanlardan, şehit bacısına terbiyesizce küfür eden karaktersizlere kol kanat gerenlerden alacak dersimiz yoktur. Gücünü milletinden değil, ülkesine yönelen namlulardan alanlara meydanı bırakmadık, asla bırakmayacağız. Daha gerçekte kim olduklarını, cumhurbaşkanı adayını belirleyemeyenlere, seçimden sonra ne yapacaklarını anlatamayanlara milletimiz itibar etmez."

İFTİRANIN HESABINI HUKUKTA SORUYORUZ

"Merkez Bankası'nın 128 milyar dolarlık rezervi meselesini tüm kalemleriyle, en doğru, en açık, en sarih haliyle kamuoyuyla defalarca paylaştık. Buna rağmen hala aynı nakaratı sanki altında başka bir şey varmış gibi tekrarlayan bu zatın idraksizliği, kendisinin ve partisinin sorunudur. Biz attığı iftiranın hesabını hukuk önünde soruyoruz, soracağız. Bunun da altından kalkamayacak. Çok kısa zamanda göreceksiniz."

YALANCIYA NE DESEK FAYDA ETMEZ

"Kendi kendine SADAT diye bir öcü uydurup bizim şirketin kurucusuyla evinde konuştuğumuzu söyleyecek kadar hayal alemine dalmış bu zata ne desek fayda etmeyeceğini biliyorum. Bay Kemal, sen yalancısın, cambazsın ve SADAT'ın kurucusu denilen tuğgeneralle göreve getirdikten sonra benimle çalıştığı süre içerisinde Külliye'de görüşmelerim var ama evinde herhangi bir görüşme olmadı."