Başkan Erdoğan: FETÖ'cü alçakların tahribatını gideriyoruz

''Maarif, FETÖ'cülerin tahribatını gideriyor'' Eğitim Zirvesi'ne mesaj gönderen Başkan Erdoğan, Maarif Vakfı'nın sadece FETÖ'cü alçakların sebep olduğu tahribatın giderilmesinde değil, eğitimde fırsat eşitliğinin temininde de önemli rol üstlendiğini söyledi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da, Türkiye Maarif Vakfı'nca düzenlenen İstanbul Eğitim Zirvesi'ne video mesaj gönderdi. Erdoğan, Türkiye'yi, milletin değerlerini ve evrensel ilkeleri, sınırlar dışında başarıyla temsil eden kurumlardan birinin de Türkiye Maarif Vakfı olduğunun altını çizerek şöyle devam etti: "Bugün vakfımız, 6 farklı kıtanın 47 ülkesinde açtığı 414 eğitim kurumuyla yaklaşık 50 bin öğrenciye hizmet veriyor. Dünyanın en sıkıntılı, en zorlu coğrafyalarında Türkiye Maarif Vakfı mensupları, büyük bir özveriyle samimiyetle çalışmalarını sürdürüyor."

BM'NİN 2030 HEDEFLERİNE KATKI

"Türkiye Maarif Vakfı, sadece FETÖ'cü alçakların sebep olduğu tahribatın giderilmesinde değil, aynı zamanda bulunduğu ülkelerde eğitimde fırsat eşitliğinin temininde de önemli rol oynuyor. Türkiye, bu çalışmalarıyla BM'nin 2030 Vizyon Belgesi'nde ilan edilen, sürdürülebilir kalkınma için kaliteli eğitim hedeflerine de katkı sunmaktadır. Biz de bu başarıyla gurur duyuyor, ülkemiz ve milletimiz adına iftihar ediyoruz."

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha'yı kabul etti. Görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü.

VELİAHT PRENS'TEN TEŞEKKÜR TELGRAFI

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Ankara ziyaretinin ardından Başkan Erdoğan'a teşekkür telgrafı gönderdi. Sıcak karşılama ve misafirperverlik için Erdoğan'a teşekkür eden Prens Bin Zayid, "Ziyaretin kendilerine, iki ülke arasındaki ilişkileri; ortak çıkarlara hizmet edecek, iki dost halkın yararına olacak ve onların özlemlerini gerçekleştirecek şekilde güçlendirmenin yollarını görüşme fırsatı verdiğini" ifade etti.

YENİ DÖNEM BAE BASININDA

BAE basını, Abu Dabi Veliaht Prensi Al Nahyan'ın Ankara'ya yaptığı ziyaretin Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki ilişkileri yeni bir döneme taşıyacağına dikkati çekti. Ziyareti "BAE ve Türkiye... Umut vaat eden ilişkiler" başlığıyla manşettn veren "El-İttihad" gazetesi, iki ülke ilişkilerinde barış ve istikrar temeline dayalı işbirliği ve ortak çalışma için yeni ufukların oluştuğuna vurgu yaptı. The National News ise Türkiye'de yatırımlar için 10 milyar dolarlık bir fon ayrıldığını belirtti. El Cezire ise iki ülkenin finansal işbirliği anlaşmaları imzaladığını okurlarına duyurdu.