Başkan Erdoğan: Engelsiz vizyon belgemiz hazır

Engelsiz vizyon belgesi hazır. Başkan Erdoğan, “2030 Engelsiz Vizyon Belgesi hazır. 3 aşamalı planla engellilerin sömürü, şiddet, işkence, aşağılama gibi her türlü kötü muameleden korunmasını esas alıyoruz” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Engelli Öğretmen Ataması ve Engelsiz Vizyon 2030 Tanıtım Toplantısı'nda konuşma yaptı. Erdoğan, "2030 Engelsiz Vizyon Belgesi'nin hazırlıklarını tamamladık. Engellilerle ilgili çalışmalara yön verecek bir yol haritası ortaya çıktı. 3 ayrı eylem planı ile hizmete geçireceğimiz vizyon belgemizi tekamül ettik" dedi. Erdoğan şunları söyledi:

ENGELLER KALDIRILIYOR

"Toplamda 8 politika alanı üzerine inşa edilen Engelsiz Vizyon Belgesi 8 amaç, 31 hedef ve 107 başlıktan oluşmaktadır.

Pek çok alanda erişilebilirliğin geliştirilmesine öncelik veriyoruz. Engelli kardeşlerimiz için hayatın her alanını özellikle de kamu kullanımına açık alanların erişilebilirliğini önemsiyoruz. Siyasete katılmak isteyen engelli kardeşlerimizin önünden tüm engeller kalkıyor. Engellilerin sömürü, şiddet, işkence, aşağılama gibi insan onurunu zedeleyen her türlü kötü muameleden korunmasını esas alıyoruz.

EĞİTİM VE İŞ DESTEĞİ

"Engelli kardeşlerimizin orta ve yükseköğretim kurumlarında olduğu gibi mesleki eğitim kurumlarından da kesintisiz şekilde yararlanabilmeleri için düzenlemeleri yapıyoruz. Engelli kardeşlerimizin girişimcilik hedeflerine daha fazla destek veriyoruz. Kendilerine gelir desteği ve vergi düzenlemeleri gibi ekonomik kolaylıklar sunmayı da ihmal etmiyoruz."

FAŞİST MUHALEFETE RAĞMEN TAMAMLIYORUZ

"Öğretmenlik mesleğinin itibarına ve önemine uygun şekilde özgün bir bakış açısı ile hazırlanan çalışmanın eğitim camiasında şimdiden sevinçle karşılandığını görüyoruz. Tüm kamu görevlilerini tehdit etmeyi alışkanlık haline getiren faşist muhalefet zihniyetine rağmen Cumhur İttifakı olarak bu süreci kısa sürede tamamlayacağız."

600 BİN UZMAN ÖĞRETMEN ADAYI

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, 20. Milli Eğitim Şurası'nda Başkan Erdoğan'ın Şura'nın açılış toplantısında detaylarını açıkladığı Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Selvi, Öğretmenlik Meslek Kanunu çıktıktan sonra "uzman öğretmenlik" için sınava girebilecek durumda olan meslekte 10 yılını doldurmuş 600 bine yakın öğretmenin bulunduğunu belirtti.

750 ATAMA YAPTIK

Dünya Engelliler Gününü vesile kılarak aynı zamanda 750 engelli öğretmenimizin atamasını gerçekleştiriyoruz. Bugünkü ile birlikte yapılan engelli ataması 63 bin 87'ye ulaşmış bulunuyor. Türkiye genelinde 128 engelsiz gündüz yaşam merkezini hizmete sunduk. Kamuya özel toplam 398 bakım merkezinde şu an 32 bin kardeşimize yatılı bakım hizmeti sunuluyor. 535 bin 805 vatan daşımıza aylık 1800 lira ödeme yapıyoruz. 384 bin engelli kardeşimizi iş hayatına kazandırdık.

PUTİN'LE GÜNDEM UKRAYNA

Başkan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ile Putin görüşmesinde, Türkiye-Rusya ilişkilerini geliştirecek hususlar ele alındı. Görüşmede, Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan gelişmeler ile Suriye, Libya ve Ukrayna başta olmak üzere bölgesel konular da değerlendirildi.

EKONOMİ MODELİMİ GAZİANTEP

Başkan Erdoğan, "Gaziantep'in Kurtuluşunun 100. Yılında 100 Hayırsever Eğitime Destek Kampanyası Ödül Töreni"ne de katıldı. Erdoğan, "Bizim tek derdimiz var; ihracat, ihracat, ihracat ve bunu başaracağız. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat üzerine kurulu ekonomi politikamızın ete kemiğe bürünmüş halini görmek isteyen gitsin Gaziantep'e baksın" dedi.

2023'TE SENİN İÇİN KOŞTURACAĞIM

Balıkesir'de yaşayan 68 yaşındaki Sevim Yıldız, bir program için gelen AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'dan kendisini Başkan Erdoğan'la telefonda görüştürmesini istedi. Yıldırım, Erdoğan'ı aradı. Yaşlı kadın telefonda "Seni gördüm daha iyi oldum. Allah bizden alsın ömrü, sana versin, başımızdan eksik olma, Koşturacağım senin için 2023'te. Sabaha, akşama kadar uyumayacağım" dedi.