Başkan Erdoğan: Ekonomide dengeler oturuyor

Başkan Erdoğan işçilerle buluştu: Büyük Türkiye'nin silUeti görünüyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde işçilerle buluşan Başkan Erdoğan, “Türkiye büyüdükçe her kesimden vatandaşımızın refah seviyesi artacaktır. Büyük Türkiye silueti ufukta gözükmüştür” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde işçilerle buluşma gerçekleştirdi. Erdoğan "Sanayi üretimi, istihdam ve büyümede hızlı yükselişle salgın öncesi dönemin üzerine çıktık. Hizmetler sektöründe süratli toparlanma yaşanıyor. Makro ekonomide dengeler yerine oturmaya başladı" dedi. Başkan

Erdoğan şunları söyledi:

ASIRLIK KAYIPLARA TELAFİ

"Ülkemizi en büyük 10 ekonomiden biri haline getireceğiz derken bunu şu veya bu kesim için değil, işçiden memura, esnaftan emekliye her kesim için söylüyoruz. Türkiye büyüdükçe her kesimden vatandaşımızın refah seviyesi artacaktır. Büyük Türkiye silueti ufukta gözükmüştür. Millet olarak birlik, beraberlik ve kardeşliğimize sıkı sıkıya tutuldukça bu hedefe ulaşmamıza kimse engel olamaz. İnşallah asırlık kayıplarımızı telafi ettiğimiz dönemin eşiğindeyiz."

EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞINA %34 ZAM

Erdoğan, ekonominin salgın öncesi dönemi yakaladığını belirtti ve sanayi üretimi, istihdam, büyümede hızlı yükselişler yaşandığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde buluştuğu işçilere seslenen Erdoğan, en düşük işçi maaşına yüzde 34 zam yapıldığını ifade etti.

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (Türk-İş) bağlı işçilerle bir araya geldi.

Erdoğan, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov'u da kabul etti.

Başkan Erdoğan, Sırbistan Ulusal Meclis Başkanı Ivica Daçiç'i kabul etti.

TÜRKİYE YENİ GÖÇ YÜKÜNÜ TAŞIYAMAZ

Başkan Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile telefonda görüştü. Türkiye-Almanya ilişkileri ile Afganistan ve göç meselesi başta olmak üzere bölgesel konuların ele alındığı görüşmede Erdoğan, Türkiye'nin yeni bir göç yükünü kaldıracak kapasitesi olmadığını vurguladı.

EĞİTİM ŞURASI 1-3 ARALIK'TA

Başkan Erdoğan, Milli Eğitim Şurası'nın 1-3 Aralık'ta toplanacağını bildirdi. Şuranın eğitim alanında Türkiye için yeni ufuklar açacağını söyleyen Erdoğan, "Tüm eğitim camiamıza hayırlı olsun" dedi.