Başkan Erdoğan: Denizcilerimizi selamlıyorum, darbeciler hariç

Başkan Erdoğan: Bu işin merkezinde CHP var! Buram buram darbe kokuyor. Başkan Erdoğan Meclis'teki grup toplantısında emekli amirallerin bildirisi için, “Buram buram darbe iması kokuyor. Talimatı Kılıçdaroğlu'ndan aldılar. Bu işin hesabını çok ağır vereceksiniz” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki Grup Toplantısı'nda 104 emekli amiralin yayınladığı bildiriyle ilgili açıklamalarda bulundu. "Buram buram darbe iması kokuyor'' diyen Erdoğan, "Bu emekli amirallerin merkezinde CHP'nin kendisi vardır" dedi. Erdoğan şunları söyledi: "Mavi vatanını korumak için denizlerde bayrağımızı dalgalandıran, göz açtırmayan denizcilerimizi ayrıca selamlıyorum. Tabii, bu emekli amiraller falan, onlar bu işin dışında. Rabbime, bana böyle bir ordunun 'başkomutanı' sıfatını bahşettiği için hamdüsenalar ediyorum. "

YA CAHİL YA SİNSİ

"Emekli amiraller ne yazık ki talimatı kendi başkomutanları Kılıçdaroğlu'ndan alıyorlar. Zaten orada onun imzası var, imzayı atan o. Önce onun temizlenmesi lazım. Temizlenmedikten sonra kendisini kurtaramaz. Darbecinin emeklisi-muvazzafı olmayacağını bilmeyecek kadar bunlar cahil. Bu bir sinsilik mi orasının takdirini milletimize bırakıyoruz. Herkesi darbeci olmakla suçluyorlar. Kendileri teröristlerle al takke ver külah ilişkisinde olduğundan terörist terörist dememizden rahatsız oluyorlar. Terörist ve darbecileri aklıyorlar hem de ekonomi üzerinden gençlerimizin umudunu kırarak ülkemizi güven ve istikrar yerine kaos iklimine sürüklüyorlar."

CHP ÜYESİ OLANLAR VAR

"Türkiye daha 15 Temmuz acısının yaralarını saramamışken, bir grup emekli askerin aslı astarı olmayan meseleler üzerinden milli iradeyi, ülkenin seçilmiş yönetimini tehdit etmelerini küçümseyen, darbecinin ta kendisidir. Çok açık net söylüyorum, şu anda bu emekli amirallerin merkezinde CHP'nin kendisi vardır."

BAKANIMIZIN TIRNAĞI OLAMAZSIN

"Kılıçdaroğlu hızını alamayıp işi, salgınla mücadelede en önemli referans kaynağımız olan, ülkemizin kendi alanlarının en yetkin isimlerinden oluşan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'na saldırmaya kadar vardırdı. Vah zavallı... Sağlık Bakanımızın atılacak tırnağı olsan ne ala... Değilsin... O kadar zavallısın.. "

KANAL İSTANBUL'DA HAZIRLIKLAR TAMAM

Başkan Erdoğan, "Kanal İstanbul bölge için yeni bir nefes borusu olacaktır. İsteseniz de istemeseniz de Kanal İstanbul'a başlıyoruz" dedi.

Başkan Erdoğan, "Ülkemizin en büyük ve en stratejik altyapı projesi olan Kanal İstanbul ile ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık" dedi. Erdoğan şunları söyledi: "Projenin ÇED raporu, 56 kurumun, 200'den fazla bilim insanının, medyanın ve vatandaşlarımızın katkılarıyla tamamlandı. "

TRAFİK ARTIYOR

"İki yakasında kurulacak 500 bin nüfuslu şehir İstanbul'un depreme hazırlığını da hızlandıracaktır. Karadeniz'de hem biz hem de kıyısı olan ülkeler sürekli büyük ve yeni limanlar yapıyor. Bu durum gemi trafiğinin daha da artacağına işaret ediyor. Şartları zorlayarak Boğaz'daki gemi trafiğini sürdürüyoruz."

YAKINDA BAŞLIYORUZ

"Kanal İstanbul bölge için yeni bir nefes borusu olacaktır. İsteseniz de istemeseniz de Kanal İstanbul'a başlıyoruz ve yapacağız. İnşa edeceğimiz 45 kilometre uzunluğa, 21 metre derinliğe, 275 metre taban genişliğine, en dar yerinde 360 metre su yüzeyi genişliğine sahip Kanal İstanbul, bölge için yeni bir nefes borusu olacaktır."

ENFLASYON TEK HANEYE İNECEK

Başkan Erdoğan ekonomideki hedeflerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Enflasyonun yeniden tek haneye indirileceğini belirten Erdoğan şunları söyledi: "Dövizdeki dalgalanmalar ekonomik temelli değil. Son dönemde bir miktar artan enflasyonu tekrar tek haneye indirmekte kararlıyız.

İhracatımız 2002'deki 36 milyar dolar seviyesinden 170 milyar dolar seviyesine çıkmıştır. Mart ayı ihracat rakamlarında tüm zamanların rekorunu kırdığımız bir dönem oldu.

Salgından sonra eskisinden çok daha güçlü bir turizm gelirine sahip olacağız."

ALMANYA'DAN ÖNDEYİZ

"Reform paketlerimizi açıkladığımız takvime uygun şekilde hayata geçireceğiz. Eğitime ayrılan bütçeyi 20 kattan fazla arttırdık. Okullardaki derslik sayısını 343 binden 600 bine çıkardık. Almanya'dan falan öndeyiz 1.5 milyon olan üniversite öğrencisi sayımız da 8 milyonun üzerine çıkmıştır."

GETİR'İ ÖRNEK GÖSTERDİ

Erdoğan, Türkiye'nin ikinci 'unicorn'u olan GETİR'in başarısına dikkat çekerek, "Dünyada ilk olan GETİR'in 2.6 milyar dolarlık değerlemeye ulaşması girişimcilerimizin iftihar tablosuna örnektir" dedi.

DARBECİLERİN SAVUNUCUSU

Başkan Erdoğan CHP'ye yönelik eleştirilerini İl Başkanları Toplantısı'nda da sürdürdü: "Fırsatını her bulduğunda teröristlerin, darbecilerin savunuculuğuna soyunmasına ne diyeceğiz? Emekli amirallerin yayınladığı malum bildiriye onlardan çok daha sıkı şekilde sarılıyor. Allah kimseyi şaşırtmasın."

RAMAZAN'DA ÜLKE DİNLENSİN

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan koronvirüs tedbirleriyle ilgili "Amacımız ülkemizi Ramazan ayında dinlendirerek bayram sonrası güzel günlere hazırlamak" dedi. Erdoğna şunları söyledi: "Avrupa ülkelerinin hemen tamamı Türkiye'den daha ağır kapatma tedbirleri uyguluyor. Biz Ramazan ayı sonrası vaka sayısını 1000-2000 seviyesine düşürürsek turizm için fırsatımız olacak. Ramazan ayında tedbirlere riayet ederek salgının boynunu da kıracağız. Hepimiz aynı Türkiye gemisindeyiz."

O SAHTEKAR GÖZALTINA ALINDI

Sosyal medyada para sayarken çekilen videosunu yayınlayan ve kendisini "Cumhurbaşkanlığı koruması" olarak tanıtan şahıs gözaltına alındı. Emniyet'ten yapılan açıklamada "Şahsın, Cumhurbaşkanlığında görevi bulunmadığı tespit edilmiştir. 'Kamu görevinin usulsüz üstlenilmesi' gerekçesi ile gözaltına alınmıştır" denildi.

EMEKLİ AMİRALLER SORGUDA! GÖZALTI SÜRESİ BUGÜN DOLUYOR

104 emekli amiralin imzaladığı darbe imaları içeren bildiriyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 emekli amiralin işlemleri emniyette devam ediyor. Emniyet Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, amirallerin telefonlarındaki dokümanları incelemeye aldı. 4 emekli amiralin ise pazartesi günü ifade vereceği bildirildi. Bugün dolacak gözaltı süresinin de 4 gün daha uzatılacağı belirtiliyor.