Başkan Erdoğan: Darbe insanlık suçudur, 28 Şubat'ın farkındayım

'Darbe insanlık suçudur, 28 Şubat'ın farkındayım' Başkan Erdoğan, ‘'28 Şubat döneminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'ydım. Okuduğum bir şiir sebebiyle hukuksuz bir şekilde hapse atıldım ve siyasi hayatım bitirilmek istendi” açıklamasında bulundu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından, Türk siyasi tarihine "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat sürecinin 24'üncü yılı dolayısıyla bir video mesaj paylaştı. Erdoğan, 28 Şubat döneminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu, okuduğu bir şiir sebebiyle hukuksuz bir şekilde hapse atıldığını ve siyasi hayatının bitirilmek istendiğini belirterek, "Şu an halkın oylarıyla seçilmiş ilk Türkiye Cumhurbaşkanı olarak görev yapıyorum. Her türlü engellemelere rağmen şan ve şerefle aziz milletime hizmet ediyorum. Darbe bir insanlık suçudur. 28 Şubat'ı yaşadım, 28 Şubat'ın farkındayım" ifadelerini kullandı.

HAYALLER DELİK DEŞİK EDİLDİ

Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan 28 Şubat paylaşımında şunları kaydetti: "28 Şubat'ta gencecik insanların hayalleri, ideolojik kurşunlarla delik deşik edildi. Bıkıp usanmadan anlatmaya devam etmeliyiz ki, her türlü darbe zihniyeti, ebediyen karanlığa gömülsün."

VESAYETE KARŞI SİVİL ANAYASA

AK Parti ve Cumhurbaşkanlığı'ndan 28 Şubat'la ilgili yapılan açıklamalarda darbelere karşı sivil anayasa vurgusu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: 28 Şubat bildirisi yakın siyasi tarihimize düşürülmüş kara bir leke, temelinde yatan zihniyetle birlikte yok edilmesi gereken bir milli irade suikastıdır. Demokrasiyi gerçek anlamda işler hale getiren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemimiz ve daha fazla demokrasi ve özgürlük hedefleyen sivil anayasa çalışmamız ile hiçbir vesayete geçit vermedik, vermeyeceğiz!" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Milletimizin basireti ve sağduyusu bütün çatışma ve kaos beklentilerini boşa çıkarmış, '28 Şubat bin yıl devam edecek' sözünde ruhunu bulan millî irade karşıtlığı, 2002 seçimleriyle ağır bir yenilgiye uğramıştır. Türkiye'nin ve demokrasimizin teminatı, 28 Şubat ve 15 Temmuz darbeleri başta olmak üzere bütün müdahalelere karşı iradesine sahip çıkan, ülkesinin geleceğini demokraside gören asil milletimizin bizatihi kendisidir."

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: 28 Şubat, Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti'ne karşı gerçekleştirilen bir darbe olmasının yanında toplumun büyük bir kesimine karşı başlatılan cadı avının, temel hak ve özgürlüklerinin askıya alınarak toplumun önemli bir kesiminin yaşam alanlarının yok edilmesinin de bir diğer adıdır. Ahlaksız süreç ne yazık ki asker-sivil işbirliği ile gerçekleşmiştir.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: Milli iradeye karşı topyekün savaş açanların bin yıl sürmesini planladıkları 28 Şubat darbesi, aziz milletimizin hukuk, adalet ve özgürlük mücadelesi ile tarihin çöplüğüne gömülmüştür.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: 28 Şubat mağlup oldu. Ama zihniyetinin yok olmadığını, sadece geri adım atmış gibi durduğunu görüyoruz. Demokrasiye karşı tehdit devam ediyor.