Başkan Erdoğan: CHP'de devletin yanında olma erdemi kalmadı

Başkan Erdoğan: Millet bunların ciğerini bilir. CHP süzme faşist parti. CHP'ye eleştirilerde bulunan Başkan Erdoğan, “Gelin, 84 milyon hep birlikte 2023 yılında Türkiye'ye, diğer alanlardaki hedeflerle birlikte, gerçek anlamda bir ana muhalefet de kazandıralım” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de, kendi devletine düşman, kendi milletine hasım, kendi vatanını bulduğu her fırsatta sırtından hançerleyen kirli bir zihniyet bulunduğunu söyledi. Bu kirli zihniyetin siyasetteki temsilciliğini CHP ve giderek iç içe geçtiği terör örgütünün güdümündeki partinin yaptığını belirten Erdoğan şunları söyledi:

YÜZSÜZ, KARAKTERSİZ

"Ne yüzsüzsün sen, ne karaktersizsin. Bunların cibilliyeti bozuk. Bu 5, 6 yıl içerisinde bu mücadeleyi biz gece gündüz demeden verdik ve buna rağmen geldiğimiz nokta maalesef bu oldu. İçimiz kan ağlıyor ama biz onların intikamını alacağız, onların kanlarını yerde bırakmayacağız."

ÇÖP, ÇUKUR, ÇAMUR

"CHP; çöp, çukur, çamur. Bu kadar basit bir konuda bile vatandaşlarımıza hizmet veremeyenleri yok saymayacağız, kayıp olarak ilan etmeyeceğiz de ne yapacağız? Gelin, 84 milyon hep birlikte 2023 yılında Türkiye'ye, diğer alanlardaki hedefleriyle birlikte, gerçek anlamda bir ana muhalefet de kazandıralım."

İÇİNDE MİLLET YOK

"CHP'nin içinde millet olmadığını" ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: "Çünkü millet, tek parti devrinden beri CHP'nin ciğerini bilir. CHP'nin içinde demokrasi yoktur. Çünkü CHP sadece lafını ettiği, istismarını yaptığı demokrasinin D'sinden bile nasibini almamış, süzme faşist bir partidir."

BERAT BEY'E ŞAHİDİZ

Başkan Erdoğan, şöyle devam etti: "CHP'nin bugünlerde sürekli itibar suikastlarıyla saldırdığı Berat Bey'in tüm bu süreçte gösterdiği gayretlerin bizzat şahidiyiz."

GENEL KURUL'DA GEREKEN YAPILIR

Erdoğan, Meclis'e gelen HDP'li vekillerin fezlekeleriyle ilgili, "Süreç neyse, o süreç aynen işleyecektir. Biliyorsunuz, bu konularla alakalı Meclis'e gelir. Meclis komisyonlarda falan müzakerelerini yapar. Ondan sonra da Genel Kurul'a gelir. Genel Kurul'da da eller iner kalkar" dedi.

HER DAMLA KANIN HESABINI SORUYORUZ

Erdoğan, parti genel merkezinden AK Parti Ağrı, Ardahan, Bolu, Diyarbakır, Hatay 7. olağan il kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, "Milletimizin beraberliğine kasteden alçaklara döktükleri her damla kanın hesabını misliyle soruyoruz. Nereye saklanırsa saklansınlar, kendilerini güvende hissettikleri yerlerde bütün o teröristleri buluyor, inlerini başlarına geçiriyoruz" dedi.

İNADINA KANAL İSTANBUL

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen İstanbul 7. Olağan İl Kongresi'ne konuştu: "Ülkemize, milletimize ve İstanbul'a hizmet davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Son 18 yılda İstanbul'a eski rakamla 275 katrilyon lira tutarında yatırım yaptık. 275 milyar. Gayrettepe - İstanbul Havalimanı metro hattını bu yıl sonuna kadar tamamlıyoruz. Halkalı - İstanbul Havalimanı raylı sistem bağlantısını metro hattını önümüzdeki yıl bitiriyoruz. Yenikapı - İncirli - Sefaköy metrolarını ise 2023 sonuna kadar hizmete sunuyoruz. Ben şu anda İstanbul'a yapılan hizmetleri anlatıyorum. Peki CHP'lilerden hiç böyle bir şey dinlediniz mi? Bunların kitabında hizmet diye bir şey var mı? Kanal İstanbul projemizin etüt kapsamında yer alan tüm teknik çalışmalar tamamlandı, diğer adımlar için de gerekli çalışmaları başlatıyoruz. Onlara rağmen Kanal İstanbul'u yapacağız, inadına yapacağız. Kanal İstanbul'la İstanbul nasıl güzelleşecek, nasıl bir başka şehir olacak, bunu da görecekler. İstanbul'u yeniden çöp dağlarına, kokuya maruz bırakanlara tüm İstanbul önünde sandıkta hesaplaşacağız 2023'te."

İSTANBUL'DA 1994 RUHUYLA 2023 HEDEFİ

Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul'daki yeni yönetimi için de şunları söyledi: "Kuruluşundan bugüne partimize katkı vermiş tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. AK Parti'nin her kongre döneminde bir değişim rüzgarı eser. 1994 ruhuyla 2023 hedeflerimizi gerçekleştirecek bir arkadaşımızı, Osman Nuri Kabaktepe kardeşimizi İstanbul'a il başkanı yapıyoruz. Osman Nuri Kabaktepe, çok uzun yıllardır şahsen tanıdığımız, gayretine, samimiyetine, davamıza olan sadakatine bizzat şahitlik ettiğimiz bir kardeşimizdir. Kendisinin Bayram Şenocak'tan devraldığı sancağı İstanbul'da daha yukarılara taşıyacağına inanıyoruz. Bayram Şenocak ve ekibine şu ana kadarki hizmetleri nedeniyle teşekkür ediyorum. Kendileri ile başka platformlarda çalışmayı sürdüreceğiz. Şu anda mevcut yönetimimizin yaş ortalaması 39. Genç, dinamik bir yapıyla inşallah yola devam."

REFORM PAKETLERİ! İLKİ SALI GÜNÜ DİĞERİ İSE SONRAKİ HAFTA

Erdoğan, "Önümüzdeki salı günü tüm kesimlerin beklentileri doğrultusunda hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planı'nı paylaşacağız. Bir sonraki hafta da inşallah ekonomik reform paketini açıklayacağız" ifadelerini kullandı.