Başkan Erdoğan: CHP ve HDP terör örgütü beslemesi

Başkan Erdoğan, “CHP parçalanmaya başladı. Eleştireni kapı dışarı ediyorlar. CHP yönetimi gençlerimizi kışkırtmaktadır. Ha CHP ha HDP, hiçbir farkları yok. Terör örgütlerinin beslemesi bunlar” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Bayburt, Giresun, Niğde ve Zonguldak 7. olağan il kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı. CHP'ye eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Geçmişteki hiçbir aktör bugünkü CHP kadar kötü bir görüntü sergilemedi. İşte parçalanmaya başladılar, eleştirenleri kapı dışarı ediyor. CHP hangi projeyi üretiyor diye baktığımızda karşımıza sadece koskoca bir boşluk çıkıyor" dedi. Başkan Erdoğan şunları söyledi:

DİKTATÖRLÜK SEVİYESİ

"Kardeşlerim hiçbir yol aşılamayacak kadar yüksekten geçmez. CHP'nin tek işi terazisinin kefelerine yerleştirdiği kurduğu kirli ittifakın bozulmasını engellemeye çalışmaktır. Yıllarca bizi tek adamlıkla suçlayanların dönüp dolaşıp geldikleri yer partilerini tek adamcağız siyasetine mahkum etmesidir. CHP'nin başındaki zatın herkesi kapı dışarı ederek sergilediği diktatörlük, tek parti seviyesine geldi. CHP yönetimi gençlerimizi kışkırtmaktadır. Ha CHP ha HDP, hiçbir farkları yok. Terör örgütlerinin beslemesi bunlar..."

MERKEL'E AB MESAJI

Başkan Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile Almanya arasındaki iş birliğini geliştirecek hususların ele alındığı görüşmede, Türkiye-AB ilişkileri başta olmak üzere bölgesel konular değerlendirildi. Görüşmede AB'nin Türkiye'ye adil ve yapıcı yaklaşımının her iki tarafın da yararına olduğunu vurgulayan Erdoğan, 18 Mart Mutabakatı'nın güncellenmesi noktasında gerekli çalışmalara bir an evvel başlanması gerektiğini ifade etti. Erdoğan, Portekiz'in dönem başkanlığı bitmeden bir Türkiye-AB Zirvesi düzenlenmesi beklentisini de yineledi.

ÇARŞAMBA MÜJDESİ

Başkan Erdoğan yarınki millete sesleniş konuşmasında bazı müjdeler vereceğini belirterek şunları söyledi: "Karadeniz'de doğal gaza Fatih ile ulaştık mı, ulaştık. Şimdi inşallah Kanuni ile ulaşacağız. Buna ne ana muhalefetin ne diğerlerinin idrakini bırakın hayalleri bile yetmez. Çarşamba günü Millete Sesleniş programını özellikle izlemenizi tavsiye ediyorum. Sizlere birçok güzellikleri orada takdim edeceğim."

SENA: GURUR DUYDUM

Erdoğan'a Almanya'dan yazdığı mektupla gündeme gelen 9 yaşındaki Sena Duman, mektubunun okunmasının kendisini gururlandırdığını söyledi. Sena, dileğinin kardeşi Zeynep ile ı Erdoğan'ı ziyaret etmek olduğunu söyledi.