Başkan Erdoğan bugün Hacıbektaş'ta

''Her cami manevi birer muhafızdır'' Cuma namazını restorasyonu tamamlanan Üsküdar Ayazma Camii'nde kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her camimizi, ülkemizin ve milletimizin geleceği için vatan topraklarına dikilen birer manevi muhafız olarak görüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan restorasyonu tamamlanarak ibadete açılan Ayazma Camii'nde cuma namazını kıldı. Namazın ardından Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya restorasyonu tamamlanan tarihi Ayazma Camii'nin açılışını yaptı.

ŞEHRE DEĞER KATIYOR

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cuma namazını beraberce niyaz ettiğimiz 261 yıllık Ayazma Camiimizin restorasyonunun ülkemiz ve alemi İslam için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Mimarisiyle, yeriyle pek çok özelliğiyle şehrimize değer katan, Ayazma Camiimizin banisi Sultan 3. Mustafa'dan bugüne kadar bu eserin yaşatılması için gayret gösteren herkesi rahmetle yad ediyorum. Caminin restorasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

EMANETE SAHİP ÇIKTIK

Erdoğan "Ayasofya'yı ibadete açarak fethin ve onun muzaffer komutanı Fatih'in emanetine sahip çıkmıştık. İstanbul'un dört bir yanında inşa ettiğimiz camilerle ecdadın bu topraklara kazıdığı mühürleri eşitlendik, çoğalttık, yaygınlaştırdık. Ayazma Camii'nin restorasyonunu tamamlayıp yeniden ibadete açarak bir vazifeyi daha yerine getirmiş olmanın gönül huzuru içindeyiz. Burada yapılacak dualar edilecek ibadetlerin Hak katında kabul olmasını niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

HACI BEKTAŞ TÖRENLERİNE KATILACAK

Erdoğan, cemevi ziyaretinin ardından, Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'ne geçerek Hacı Bektaş-ı Veli'nin 751'inci ölüm yıldönümü nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca düzenlenecek anma törenine katılacak. Hacı Bektaş-ı Veli Müzesi'ndeki Bektaş Efendi Türbesi'nin de açılışı yapılacak.

CUMHURBAŞKANI'NDAN MEKTUP VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla kaleme aldığı mektup, Türkiye'nin dört bir yanında kurulan 'AK nokta'lardan vatandaşlara ulaştırılacak. AK Parti, kuruluşunun 21. yılını 'Bir olduk, 21 olduk' temasıyla 15 Ağustos'ta ATO Congresium'da gerçekleştirecek sade bir programla kutlayacak. Etkinlikte AK Parti'nin 21 yıllık iktidarındaki icraatlarını konu alan kısa film gösterilecek.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti tarafından hazırlanan Türkiye Bülteni'nde şu ifadeleri kullandı:

GÜÇLÜ LİDERLİK VURGUSU

"Türkiye tıkanmıştı, Türkiye'nin önünü açmak için bize görev düştüğünü düşünüyorduk. Tayyip Erdoğan'ın siyaset yapması engellenmek istendi. Dürüst ve donanımlı insan siyasete girmezse donanımsız kişiler tarafından yönetilmeye rıza gösteriyor demektir. Türkiye önemli bir ülkedir. Tarihimiz ve müktesebatımız çok zengin ve güçlüdür. Böylesi stratejik üstünlüğe sahip ülkelerde hamle yapmanın en önemli unsuru güçlü liderliktir. Mevcut durumu daha ileriye taşıyacak güçlü liderlik Türkiye için önemli bir kazanımdır. Ben bu süreci Recep Tayyip Erdoğan şahsında yaşadığımıza inanıyorum. Stratejik üstünlüğü Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğiyle ileriye taşıyoruz" dedi.

EN BÜYÜK ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANESİNİ AÇTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi'nin açılışını yaptı. Erdoğan "Ülkemizin en büyük üniversite kütüphanesini açıyoruz. Medeniyetimizin esası tefekkürdür, ilimdir, irfandır. Avrupa'nın cehalet karanlığına boğulduğu bir dönemde ecdadımız kurduğu kütüphanelerle tüm dünyayı aydınlatıyordu" dedi.