Başkan Erdoğan: Boş çekişmeyle ülke enerjisini tüketmeyin

Başkan Erdoğan, Türkiye'yi salgın sonrası yeniden yapılanacak küresel sistemin lider ülkeleri arasına sokmaya kararlı olduklarını söyledi. Başkan Erdoğan ayrıca, “Sivil anayasada Cumhur İttifakı'yla başlattığımız çalışmayı tüm siyasi partilerle, STK'larla, milletimizle paylaşacak yeni ve sivil anayasamıza kavuşacağız” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu'nun 7. Kesimi olan Hasdal-Habipler-Başakşehir etabının açılışını gerçekleştirdi. Törende Filistin'e değinen Başkan Erdoğan, "Filistin bizi bekliyor" dedi. Erdoğan, Yargı Reformu Paketi'nin de yakında Meclis'e sunulacağını ifade etti. Erdoğan şunları söyledi:

4. REFORM PAKETİ GELİYOR

"Gezi olaylarıyla başlayan ve 2018'de tehdit halinde olan ekonomik saldırılara rağmen eser ve hizmet siyasetimizden taviz vermedik. Sağlık alanında kapasite artışlarını, hastanelerimizin inşa ve açılışlarını salgın döneminde 14 ayda gerçekleştirdik. Ülkemizin dört bir yanında köprü yol barajları tünelleri okulları fabrikaları toplu konut projelerini, hukuktan ekonomiye pek çok alanda hazırladığımız reformları bu dönemde milletimizde paylaştık. Uygulamaya geçirmeye başladık. Bu arada yargı reform paketlerimizin dördüncüsünü Meclis'imizin takdirine sunuyoruz."

KÜRESEL LİDER OLACAĞIZ

"Ülkemizi geleceğe güvenle bakabileceği yeni sivil anayasasına da Cumhur İttifakı'yla başlattığımız çalışmayla tüm siyasi partilere bu hazırlığımızı sunacak STK'larla milletimizle paylaşacak yeni ve sivil anayasamıza da kavuşacağız. Salgın sonrasında yeniden yapılanacak küresel sistemin lider ülkeleri arasına Türkiye'yi sokacağız. Bu tablo içerde ve dışarıda birilerine rahatsızlık veriyor. Ülkemizi darbelerle, terör örgütleriyle bir kısır döngünün içine hapsedenler bağımsız ve müreffeh Türkiye hedefimizden hiç ama hiç hoşlanmadılar. Çekilin önümüzden de şöyle rahat ve hızla çalışmaya devam edelim. Ülkemizin vaktini ve enerjisini içi boş çekişmelerle heba etmeyin."

FİLİSTİN BİZİ BEKLİYOR

Başkan Erdoğan İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarıyla ilgili de şunları söyledi: "Filistin bizi bekliyor. Filistin tüm o yavruların ağlamalarıyla bizi bekliyor. İşte Dışişleri Bakanımız ve birlikte hareket ettiklerimiz BM genel kurulunda dönem başkanı olan Volkan Bozkır beyin başkanlığında başarılı oturumu dün gerçekleştirdiler. Gençler bu terör devleti İsrail'i çok iyi tanımanız anlamanız lazım."

ÇERKESLERİN ACISI YÜREĞİMDE

Başkan Erdoğan, Çerkeslerin anavatanlarından sürgün edilişlerinin 157. yılı nedeniyle paylaşımda bulundu. Erdoğan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Çerkes kardeşlerimizin anavatanlarından sürgün edilişlerinin 157. yılında, yaşanan büyük acıları yüreğimde hissediyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.