Başkan Erdoğan: Bizim için Hakan Atilla'ya herhangi bir bariyer söz konusu değildir

Başkan Erdoğan, Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, gazetecilerin Hakan Atilla sorusuna; Bizim için Hakan Atilla'ya herhangi bir bariyer söz konusu değildir. O bizim evladımızdır. Onu sahiplenmeyeceğiz kimi sahipleneceğiz.'' dedi.

Başkan Erdoğan Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed ile Ortak Basın Toplantısı düzenledi. Erdoğan, ortak basın toplantısı öncesi Mahathir Muhammed'e Cumhuriyet Nişanı tevcih etti.

Kendisine Cumhuriyet Nişanı tevcih edilen Mahathir Muhammed “Türkiye ümmetin kurtarıcısı olmuştur.” açıklamasında bulundu.

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed’e Cumhuriyet Nişanı tevcih edilmesinin ardından konuşma yapan Başkan Erdoğan Türkiye ile Malezya arasındaki ekonomik iş birliği potansiyeline dikkat çekerek “Türkiye ve Malezya arasında değerlendirilmeyi bekleyen büyük bir potansiyel var. Ekonomi ve savunma sanayii önceliklerimiz. Hedefimiz 5 milyar dolarlık ticaret hacmi. “ ifadelerini kullandı.

HAKAN ATİLLA’NIN TÜRKİYE’YE DÖNMESİ

ABD’de bir süredir ABD’de tutuklu bulunan Hakan Atilla’nın Türkiye’ye dönmesi sonrası ile ilgili soruya cevap veren Başkan Erdoğan ” Hakan Atilla'nın yaşamış olduğu süreç bizi üzmüş ve kırmıştır. Kendisine 'Sen ailenle çocuklarınla dinlen, tatilini yap, ondan sonra seni Külliye'de bekliyorum, ne yapacağımızın kararını veririz' dedim. Kendisine herhangi bir bariyer söz konusu değildir, onu sahiplenmeyeceğiz de kimi sahipleneceğiz?” dedi.