Başkan Erdoğan Balkan Turu'nda duyurdu! ''İki ülkeyle daha kimlik kartıyla seyahat''

Bosna Hersek'te ortak basın toplantısında konuşan Başkan Erdoğan, Avrupa'da iki ülkeye daha kimlik kartı ile seyahat döneminin başlayacağını açıkladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyeleri ile ortak basın toplantısında konuştu.

Bulgaristan'ın ardından Bosna Hersek ile artık kimlik kartlarıyla seyahat edilebileceğini duyuran Başkan Erdoğan yarın ise Sırbistan ile imzaların atılacağını aktardı.

Başkan Erdoğan, "Bu projeyi yalnızca bölge ülkelerini değil bölge halklarını da birbirine bağlayacak bir barış projesi olarak değerlendiriyorum. Ziyaretimizle bu stratejik projeye yeni bir ivme kazandırdığımıza inanıyorum. Türkiye olarak Bosna Hersek'e yönelik kalkınma yardımlarımızı hız kesmeden sürdürürken bir yeni adımı da özellikle artık kimlik kartlarıyla özellikle Bosna Hersek-Türkiye arasındaki gidiş gelişleri yapabilme kararını da verdik. Dışişleri Bakanlarımız süratle gerekli prosedürü bitirecekler. Bundan böyle Türkiye'den Bosna Hersek'e, Bosna Hersek'ten Türkiye'ye kimlik kartıyla seyahat yapılabilecek. Yarın aynı şekilde Sırbistan ile de böyle bir anlaşmayı imzalayacağız. Daha önce Bulgaristan ile de böyle bir anlaşmayı imzalamıştık." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan, yarın Sırbistan'la anlaşmayı imzalayacaklarını bildirdi.