Başkan Erdoğan: Bakanım ağzının payını verdi! Seviyesi yok ki ineyim

''Bakanım yalancıya ağzının payını verdi'' Başkan Erdoğan, kar yağışında İBB'nin yetersizliğiyle ilgili “Öyle bir anamuhalefet var ki, yalandan geçilmiyor. Ulaştırma Bakanım gayet güzel bir şekilde ağzının payını verdi” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'da Dereli-Doğankent Afet Konutları, İşyerleri ve Altyapı Yatırımları Açılış Töreni'nde konuşma yaptı. Muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan şunları söyledi: "Bakıyorsunuz öyle bir ana muhalefet var ki. Yalandan geçilmiyor. İşte geçen akşam Ulaştırma Bakanım gayet güzel bir şekilde ağzının payını verdi. Adam kendisine göre öyle bir taktik yapıyor ki. Saat 22.00'de ben televizyona çıkacağım. O da 22.00'de kendisine ait bir Youtube'u var. Oradan millete sesleniyor. Güya Cumhurbaşkanını susturacak. Allah razı olsun vatandaşım bak ne diyor? Diyor ki seviyesine inme. Onun seviyesi yok ki seviyesine inelim."

BİZ BALIKÇIYA GİTMEDİK

Erdoğan toplu açılış töreninde "Şunu özellikle vurgulamak istiyorum sel felaketi oldu Bakan arkadaşlarım ben hep birlikte Doğankent'te Dereli'deydik balıkçıya gitmedik. Balıkçıya gitmedik, nereye gittik? Biz vatandaşlarımızın yanına gittik. Onlarla beraber olduk, dertleriyle dertlendik. Birileri de bakıyorsunuz bir yerlerde kafayı bulmaya gidiyor. Diğer yanda kar bora fırtına esiyor hiç umurlarında değil" dedi.

DOĞALGAZ SIKINTISI YOK

Erdoğan şunları söyledi: "Dün vesayetin yanında yer alarak demokrasiye ihanet etmişlerdi. Dün sınır ötesi harekatlarımıza karşı çıkarak bekamıza kastetmişlerdi. Dün ekonomimize yönelik tuzaklara destek vererek aşımıza zehir atmaya niyetlenmişlerdi. Bugün de aynı gaflet, dalalet, ihanet çizgisinde yürümeyi sürdürüyorlar. Bunlar daha kendi partilerini yönetmekten acizler. Bunlar kendi belediyelerinde şehirlere hizmet vermekten acizler. Bunlar ülkenin milli çıkarlarını içeride ve dışarıda savunmaktan acizler. Bunlar milletin geleceği için en küçük bir hayal kurmaktan, vizyon belirlemekten, proje üretmekten acizler. Size burada verdiğim bir söz vardı. Doğalgazda geldi mi, doğalgazı aldık mı, aldık. Ama şu anda anamuhalefet ne yapıyor. Doğal gazın bir haftalık ömrü var diyor. Ya siz ne zaman doğru konuşacaksınız ya. Elhamdülillah bizim böyle bir sıkıntımız yok. Doğal gazımız var, Tuz Gölü'nün altında stoklarımız var. Biz bütün tedbirleri alıyoruz."

Başkan Erdoğan Dereli'de hak sahibi vatandaşlara anahtarlarını teslim etti, çocuklara da hediyeler verdi.

Başkan Erdoğan hak sahibi aileyi evinde ziyaret etti.

BÜYÜKELÇİLERİN KAPILARINDA İKBAL ARIYORLAR

Başkan Erdoğan, AK Parti Giresun Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu: "Milletin gönlünü kazanmak ve sıkıntılarına çözüm üretmek yerine siyasi ikballerini yabancı büyükelçiliklerin kapılarında arıyorlar. Kendi ülkesini ve devletini batılı büyükelçiliklere şikayet edecek kadar alçaldılar, küçüldüler, milli onur ve haysiyetlerini kaybettiler."

21 YIL ÖNCE ÇEKİLEN FOTOĞRAF DUYGULANDIRDI

Erdoğan, konuşmasının ardından ev ve iş yerlerinin anahtarlarını hak sahiplerine teslim etti. Anahtar teslim töreninde Sarıyıldız Ailesi, Erdoğan'ın 21 yıl önce Giresun ziyaretinde birlikte çekildikleri fotoğrafları gösterdi. Fotoğrafları eline alan Erdoğan, "21 yıl oldu, nereden nereye" diyerek, bu tür afetlerin yaşanmaması temennisinde bulundu.

213 KONUT, 82 İŞYERİ YENİDEN YAPILDI

Giresun'da 22 Ağustos 2020'de etkili olan sağanak nedeniyle özellikle Dereli ve Doğankent ilçelerinde meydana gelen sel ve heyelanlarda 5'i asker, 11 kişinin hayatını kaybetmiş, 19 bina yıkılmış ve 361 yapı hasar görmüştü. Yıkılan yapıların yerine TOKİ tarafından 213 konut ve 82 iş yeri inşa edildi. Projede; şehir siluetiyle uyumlu, modern mimarinin yöresel mimariyle buluştuğu yeni konut ve iş yerlerinin yanı sıra, kamu binaları, park ve gezinti alanları da yer alıyor. TOKİ yaptığı açıklamada "Proje çalışmaları, dere taşkın kotuna göre yapılmıştır. Bodrum kat bile yapılmamış olup tüm alan dolgu ile yükseltilerek dere kret kotunun üzerine çıkarılmıştır" dedi.

ALTUN: İNŞA VE İHYA İÇİN VARIZ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Giresun'da yaşanan sel felaketi sonrası bugün ev ve iş yerlerine yeniden kavuşan tüm vatandaşlar için çok mutlu olduklarını bildirdi. Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: "Cumhurbaşkanımızın açılışta da ifade ettiği üzere 'inşa ve ihya için varız' düsturuyla çalışmaya, milletimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Bu elim hadisede hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum."