Başkan Erdoğan: Aydınlığı Türkiye'ye yaydık

AK Parti teşkilatına seslenen Başkan Erdoğan, “1994'te İstanbul'da yaktığımız meşale ile şehrin kaderini değiştirdik. AK Parti'nin iktidara gelmesiyle aydınlığı tüm Türkiye'ye yaydık. Hiçbir güç büyük Türkiye'ye engel olamayacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti teşkilatı ile buluştuğu iftar programında, Cumhur ittifakı olarak 2023 hedeflerine durmadan ulaşacaklarını söyledi. Erdoğan teşkilata seslendiği konuşmasında şöyle konuştu: "AK Parti'de görev üstlenmek demek mevki sahibi olmak değildir. Milletimize hizmetkar olmak, ülkemizi güçlendirmek, mağdurun yanında olmak için çalışmak demektir."

MEŞALEYİ İSTANBUL'DA YAKTIK

"İstanbul'da 1994'te yaktığımız meşaleyle bu şehrin kaderini biz değiştirdik. AK Parti'nin iktidara gelmesiyle aydınlığı tüm Türkiye'ye yaydık. Türkiye geliştikçe tüm bölgemizin dikkatini toplamaya başladı. Cumhuriyetimizin 1923'ten 2023'e kadar ki belirleyicisi biz olduk. 2053'ü, 2071'i de biz şekillendireceğiz. Yıllarca ülkeyi dar bir alana hapsettiler. Geçmişte terör örgütlerinin, vesayet odaklarının cirit attığı Türkiye, bugün en güvenli ülkeler arasında. Bay Kemal'in dediğine bakmayın, o karanlık bir Türkiye yaşıyordu, şimdi zihinsel karanlık yaşan Bay Kemal zannediyor ki millet yutacak. Millet bunları yutmuyor. Grup toplantısında 'Bana katılın ya da çekilin' dedi. Bu zat yıllardır 'tek adam' diyordu ya, kendi hayalini anlatıyormuş, kendi ortakları düşünsün artık. Kılıçdaroğlu kavga için geldiğini söyledi. Bunlar tek parti döneminde milletimizin kültürüyle kavga etmiştir. Biz Putin, Zelenski ve BM Genel Sekreteri ile görüşmeler yaparak, barışı nasıl sağlayacağız onun derdindeyiz."

TALİMATLARI YERİNE GETİRİYORLAR

"Bunlar Gezici, bunların tek derdi, 15 Temmuz'un faili FETÖ'cüleri devlete doldurmak, PKK'yı İBB'ye doldurmanın peşinde, bunların da hesabını soracağız. Dertleri, Avrupa'ya, Amerika'ya şirin gözükmek için yabancı büyükelçilerden aldıkları talimatları yerine getirmek. Almanya'da büyükelçimizi dışişlerine çağırıyorlar, Türkiye'nin Soros'u olan Osman Kavala için. Onların büyükelçisini de dışişleri bakanlığımıza çağırdık. Anında hesabını sorduk. Bu oyunu 20 yılda nasıl bozduysak 2023'te de bir kez daha bozacağız. Hiçbir güç büyük Türkiye'ye engel olamayacak."