Başkan Erdoğan: Asıl çıkışımız 2024'te olacak

Başkan Erdoğan, yeni yıl mesajında “Küresel krizlerin artarak sürdüğü bir dönemde üreten, istihdam eden, büyüyen, gelişen Türkiye'nin yıldızını yükselteceğiz. 2023 hedefleri başlangıçtı. Asıl çıkışımızı ‘Türkiye Yüzyılı'yla 2024'le birlikte başlatıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl dolayısıyla yayınladığı video mesajında, yeni takvim yılının ülke, millet ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi. Her yeni yılın sevinçle umutla ve heyecanla karşılanması gerektiğine inandığını kaydeden Başkan Erdoğan, ancak bu yeni yıla hem bölgedeki ve dünyadaki olumsuzluklar hem de geçtiğimiz günlerde verilen şehitler nedeniyle buruk girdiklerini söyledi.

DÜNYAYA GAZZE ÇAĞRISI

İnsanlığın tamamı için daha güzel, daha huzurlu, daha müreffeh bir gelecek umudunu muhafaza ettiklerini kaydeden Erdoğan, bunun için sözde demokrat ve özgürlükçü ülkelerin eli kanlı terör örgütlerine verdikleri destekleri kestiğini görmek istediklerini belirtti. Gazze'de masum çocuk ve kadınların katledilmesine karşı tüm ülkelerin ortak tavır alması gerektiğini belirten Erdoğan, "Rusya-Ukrayna savaşı başta olmak üzere bireyleri acıya boğan ve ülkelerin kaynaklarını heba eden çatışmaların durdurulması için adil ve samimi çaba gösterildiğini görmemiz gerekiyor. Umutları fiiliyata dönüştürmek için dünyadaki tüm ülkelerin, ortak değerler ve ilkeler etrafında bütünleşmesini temin etmemiz gerekiyor" dedi.

Türkiye'nin dünya barışı için yürüttüğü çabalara dikkat çeken Erdoğan, "Biz sadece kendi güvenlik ve refah çabamızı neticeye ulaştırma mücadelesi vermekle kalmıyoruz. 'Dünyaya ve bölgemize huzur iklimi hakim olmadan bizim de huzur bulamayacağımız' anlayışıyla herkes için aynı standartları diliyoruz" diye konuştu.

'ADİL DÜNYA' VURGUSU

Bölgedeki barış çabalarını neticeye ulaştırmak istediklerini dile getiren Erdoğan, "Dostlarımızla ilişkilerimizi her alanda geliştiriyoruz, dünyayı daha iyi, daha adil, daha müreffeh bir geleceğe hazırlamaya dönük her çabaya destek veriyoruz" şeklinde konuştu.

Cumhuriyetimizin ilk asrını bitirip, 'Türkiye Yüzyılı' asrına ayak bastıkları dönemde daha büyük hedeflere yöneldiklerini vurgulayan Erdoğan, azim ve gayretlerini sürekli perçinlediklerini dile getirdi. Erdoğan, "Zalimin zulmünün ilanihaye sürüp gitmeyeceğine inanıyoruz. Adaletsiz ve dengesiz küresel yönetim sisteminin son çırpınışlarını yaşadığına inanıyoruz. Mazlumların sesinin derinden derine tüm dünyayı sardığına, bu çığlıkların büyüyerek insanlığın ortak vicdanı haline dönüşeceğine inanıyoruz" açıklamalarında bulundu.

MÜCADELEMİZ SERTLEŞECEK

Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasının engellenmeye çalışıldığına dikkat çeken Erdoğan, "Ülke olarak biz kendi potansiyelimizi ve imkanlarımızı etkin şekilde kullanmayı sürdürdükçe bu mücadele daha da sertleşecektir. Türkiye'nin büyümesi demek asırlardır bizim tökezlememiz sayesinde dört bir yanımızda rahatça at koşturanların hesaplarının bozulması demektir. Bizim güçlenmemiz demek kendi refah ve güvenlikleri için diğer herkesi araç olarak kullananların, sömürenlerin, ezenlerin düzenlerinin sonuna gelinmesi demektir. Bizim sesimize daha çok kulak verilmesi demek dünyanın her yerindeki hak, adalet, özgürlük ve vicdan arayışlarının güçlenmesi demektir" ifadelerini kullandı.

2023 HEDEFİ BAŞLANGIÇTI

Erdoğan, şunları kaydetti: "İnşallah 2024, darbe girişimiyle başlayıp Kovid-19 salgını ile büyüyen, bölgemizdeki çatışmalarla derinleşen sıkıntılı dönemden kurtulup hedeflerimize kilitlendiğimiz bir yıl olacaktır. Küresel krizlerin artarak sürdüğü bir dönemde biz farkımızı bir kez daha göstererek üreten, istihdam eden, büyüyen, gelişen Türkiye'nin yıldızını yükselteceğiz. 2023 hedefleri başlangıçtı. Asıl çıkışımızı 'Türkiye Yüzyılı'yla 2024'le birlikte başlatıyoruz. Bu mücadeleyi de sizlerin desteğiyle zafere ulaştıracağımıza yürekten inanıyoruz."

BİZİ KİMSE BÖLEMEYECEK

Erdoğan, son yılda karşılaştıkları hadiselerde milletin verdiği desteğe vurgu yaparak, "Buradan bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Milletimiz birliğine, beraberliğine, kardeşliğine sahip çıktıkça Allah'ın izniyle bizi kimse bölemeyecektir. Devletimiz 2023 hedeflerinin bir sonraki safhası olan 'Türkiye Yüzyılı' vizyonunu hayata geçirdikçe Allah'ın izniyle ay yıldızlı bayrağımızın yükselişi hep sürecektir. Siyasi, ekonomik, askeri, diplomatik başarılarımızla dostlarımıza güven, düşmanlarımıza korku vermeye devam ettikçe önümüzdeki sisler giderek dağılacaktır. Velhasıl biz istiklalimizden ve istikbalimizden taviz vermedikçe kimse kutlu yürüyüşümüzün önüne geçemeyecektir" mesajını verdi.

MEHMETÇİK'İN YENİ YILINI KUTLADI: SİZİNLE GÜVENDEYİZ

Başkan Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in Kilis Çıldıroba'da 6. Kolordu Komutanlığı ve Müşterek Özel Görev Kuvvet Komutanlığı ziyareti sırasında, telefonla burada görevli Mehmetçik'in yeni yılını kutladı: "Biz kahramanlarımızla birlikte güvendeyiz, güvenlikteyiz. Ben bütün er, erbaş, bütün komutanlarımızın gözlerinden öpüyorum ve 2024'ün de hayırlara vesile olmasın Allah'tan diliyorum. Sizlere selam, sevgi, saygılarımı gönderiyorum."

BAŞSAĞLIĞI MESAJI

AK Parti Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Murat Uysal (31), kalp krizi sonucu ha- yatını kaybetti. Başkan Erdoğan, başsağlığı mesajı yayınladı.