Başkan Erdoğan Ankara’da müjdeleri sıraladı

Başkan Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın Ankara mitinginde yaptığı konuşmada “Ankara, tercihini yıkımdan ve yasaklardan değil, kalkınmadan ve özgürlükten yana kullanacaktır” dedi. Etlik Şehir Hastanesi’nin yıl sonunda hizmete gireceğini belirten Başkan Erdoğan hazırlanan projeleri anlattı…

Başkan Erdoğan mitingde yaptığı açıklamada “Ankapark’ın açılışını üç gün önce gerçekleştirdik. 360 bin kişi şu ana kadar Ankapark’ı ziyaret etti. Şehit yakınları için de biliyorsunuz ücretsiz. Kurulu alanı bir milyon 300 bin metrekare olan parkımızın bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Engellilerimize, yaşlılarımıza 4,5 katrilyonluk destek verdik. Toplam 141 sağlık tesisimizi şehrimize kazandırdık. 3 bin 704 olan Bilkent Şehir Hastanemizin açılışını 14 Mart Tıp Bayramı’nda yaptık. Etlik Şehir Hastanesini de inşallah yıl sonunda hizmete sunuyoruz. Böylece 7 bin 281 yataklı sağlık tesislerini Ankara’ya kazandırmış oluyoruz.

BAŞKAN ERDOĞAN PROJELERİN BİR BÖLÜMÜNÜ ANLATTI

Başkan Erdoğan Ankara’ya kazandırılacak projelerin bir bölümünü şöyle anlattı: Mehmet Özhaseki’nin çok ciddi projeleri var. 12 kilometrelik bir kültür rotası kazandırıyoruz. Cami, müze, tarihi eser, anıt gibi 411 eserimizi yeni baştan ele alarak Ankara’nın kültür alanına sunacağız. Ulus meydanını yayalaştırıyoruz. Ulus Meydanı sinema, konser, milli bayram etkinlikleri, tiyatro gibi etkinliklerin merkezi haline gelecek. Kültür merkezini, kapalı otopark, dolmuş duraklarıyla bir arada başkentlilerin hizmetine sunacağız.

Ankara’nın iki önemli değeri olan Hacı Bayram Veli Camii ile Ankara Kalesi arasında bir teleferik kuracağız. Ulus bölgesi ve Ankara Kalesi çevresine ulaşım kolayca sağlanacak. Tarihi bölgenin sokaklarını da ele alarak kültür projemize uygun hale getireceğiz. Roma tiyatrosunu aslına uygun restore ederek arkeo park olarak düzenleyeceğiz.

Ankara’ya toplam 13 millet bahçesi, 20 adet kamp karavan alanı yapıyoruz. Sadece çocuklara özel çocuk köyü kuruyoruz. Mehmet Özhaseki’nin tüm projelerini saymaya kalksak saatler yetmez. Bu kardeşiniz 4,5 yıl cumhurbaşkanı… Cumhurbaşkanı olarak şahsım, belediye başkanı olarak Özhaseki ve Cumhur İttifakı olarak ilçe başkanlarımız… El ele vereceğiz, Başkentimiz Ankara’yı çok daha farklı bir yere taşıyacağız.

İŞTE MEHMET ÖZHASEKİ’NİN PROJELERİ