Başkan Erdoğan: Anayasa hazırlığımız tamamlanmak üzere

Başkan Erdoğan MHP'nin hazırladığı anayasa taslağı ile ilgili, “Bizim hazırlığımız da bitmek üzere, biz de kendilerine takdim edeceğiz. Sonra ortak bir çalışma yapacağız ve bununla kalmayıp muhalefete de takdim edeceğiz” dedi.

AA

Başkan Recep Tayyip Erdoğan cuma namazını Hz. Ali Camii'nde kıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. MHP'nin hazırladığı anayasa taslağıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan AK Parti'nin taslağının da yakında hazır olacağını söyledi. Erdoğan şunları kaydetti:

ORTAK ÇALIŞMA YAPILACAK

"Yeni anayasayla alakalı olarak bizim Devlet Bey'le zaman zaman görüşmelerimiz oluyor. Bu görülmelerde birçok meseleyi görüşme imkanı buluyoruz. Yeni anayasayla ilgili konuları da görüştük. Şu anda onlar belli bir noktaya geldiler, hazırlıklarını da bize gönderdiler. Bizim hazırlığımız da bitmek üzere, biz de kendilerine takdim edeceğiz. Sonra ortak bir çalışma yapacağız ve bununla kalmayıp muhalefete de takdim edeceğiz. Sivil toplum örgütleriyle de bu çalışmaları paylaşmak suretiyle milletin genelinin kabul edeceği bir anayasayı çıkartalım istiyoruz."

AŞKINAN KOŞAN YORULMAZ

Başkan Erdoğan'ın 2020 yılında yaptığı çalışmalar, 'Aşkınan Koşan Yorulmaz' isimli kitapta anlatıldı. İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan kitapla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Her gün her saatini ülkesi için hizmet, eser ve değer üretme gayretiyle geçiren bir Cumhurbaşkanımız var hamdolsun" dedi. Kitapla ilgili değerlendirmesi sorulan Erdoğan "Neşet Ertaş'ın 'Aşkınan koşan yorulmaz' sözünü hatırlatarak, kendilerinin de 18-19 yılda aşkla koştuklarını, gece gündüz demediklerini, bütün teşkilatı bu istikamette özellikle koşmaya sevk ettiklerini dile getirdi. Başta eğitim olmak üzere sağlıkta, adalette, emniyette, tarımda, ulaşımda, enerjide ve uluslararası ilişkilerde attıkları bu adımlarda aşk ile koştuklarını belirten Erdoğan, eğer o aşk olmaza zaten bütün bu eserlerin yapılamayacağını, Türkiye'nin dört bir yanındaki eserlerin bu aşkla yapıldığını vurguladı.

BAŞKAN'IN 1 YILI KİTAPTA TOPLANDI

MISIR HALKIYLA BİRLİK İÇİNDEYİZ

Başkan Erdoğan, "Bizim Mısır halkına yönelik tavrımız çok çok olumludur. Biz düşman kardeşler olarak değil dost olarak Mısırla olan tarihten gelen birlikteliğimizi yeniden devam ettirme gayretindeyiz. Mısır halkını zorla Yunan halkıyla görmek bizi üzer. Bunu da daha önceden söylemiştim. Yeni bir süreç başladı. Önce istihbarat sonra Dışişleri tarafında görüşmeler başladı. Bunu geliştirerek devam edeceğiz" dedi.

AZINLIKLARA HER DESTEĞİ VERİYORUZ

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesiyle ilgili soru üzerine Erdoğan, tüm azınlık gruplarının, dini cemaatlerin liderleriyle iftarda bir araya geldiklerini belirterek, "Kendilerinin memnuniyetini duymuş olmak tabii ki beni de ayrıca memnun etti. Demir Kilise'yi onlarla beraber Balat'ta açtık. Şimdi de Bakırköy'de Süryani cemaatine ait, temelini attığımız kilise var. İnşallah 1 yıl içerisinde bitecek. Dini cemaatlerin, azınlıkların nerede herhangi bir ihtiyaçları varsa bu konularda yardımcı olabileceğimizi kendilerine tekrar taahhüt ettik" diye konuştu.

LUKAŞENKO'YLA TELEFONLA GÖRÜŞTÜ

Başkan Erdoğan, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Belarus ilişkilerini geliştirecek hususlar ve bölgesel konular ele alındı.