Başkan Erdoğan: 2022'de yepyeni bir Ayder olacak

Başkan Erdoğan, Ayder Yaylası'nın 2022'de yeni tesislerle açılacağını belirterek, “Yeni havalimanıyla bölge çekim merkezi olacak” dedi. Erdoğan, Uzungöl'deki kaçak yapıların da yıkılacağını söyledi.

Başkan Erdoğan, Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi’ndeki Ayder Yaylası’nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca gerçekleştirilen ‘Ayder Yenileme ve Koruma Projesi’ kapsamındaki çalışmaları yerinde inceleyerek, bilgi aldı. Erdoğan’a hemşerileri yoğun ilgi gösterdi. Erdoğan da salgına ilişkin uyarılarda bulundu. Erdoğan, “Hedefimiz inşallah 2022’nin sonunda yeni bir Ayder ortaya çıkacak. Bu yeni Ayder, alt yapısıyla konutlarıyla otoparklarıyla restoranlarıyla her şeyiyle bizim için özellikle turizmde, çok ciddi bir çekim alanı olacak. Bu arada havalimanımız da bitmiş olacak. O zaman burası çok ciddi bir çekim alanı haline gelecek. Ayrıca kayak turizmine yönelik bir çalışmamız var. Uzungöl ile ilgili çalışmalar da devam edecek” dedi.  

DOWN SENDROMLU GENÇLE GÖRÜŞTÜ 

Erdoğan, Ayder’deki programı sırasında down sendromlu bir gençle görüntülü telefon görüşmesi yaptı. Görüntüleri, İletişim Başkanı Altun sosyal medya hesabından paylaştı. Altun, “Milletini kayıtsız seveni, millet de olduğu gibi sever” dedi.