Başkan Erdoğan: 15 bin öğretmen daha atanacak

Beştepe'de BM ile mülteci zirvesi. Başkan Erdoğan, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi ile Afgan göçünü ve mülteci yardımlarını görüştü. Öte yandan Başkan Erdoğan, öğretmen adaylarına sosyal medya hesabından müjde verdi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi'yi kabul etti. Basına kapalı yapılan görüşmede, Afganistan'da yaşanan son gelişmeler, göç yönetimi ve mültecilere yapılan insani yardım konularının ele alındığı öğrenildi. Dün ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir görüşme gerçekleştiren Grandi'nin Şanlıurfa ve Gaziantep'te incelemeler yapacağı belirtildi. Bakan Çavuşoğlu, görüşmeye dair yaptığı sosyal medyadan bir paylaşımda bulundu. Çavuşoğlu, "Göç konusu tüm ülkelerin ortak meselesi. Adil külfet ve sorumluluk paylaşımı şart" ifadesini kullandı.

Başkan Erdoğan, Beştepe'de BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi'yi kabul etti. Görüşme yaklaşık 30 dakika sürdü.

15 BİN ÖĞRETMEN DAHA ATANACAK

Başkan Erdoğan, müjdeyi sosyal medya hesabından duyurdu: "Buradan öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiamıza çok önemli bir müjde vermek istiyorum. Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyoruz. Çocuklarımızın daha kaliteli eğitim almasını sağlamak için 15 bin yeni öğretmen ataması daha yapacağız. Hayırlı olsun." 3 Eylül'de Erdoğan'ın da katıldığı törenle 20 bin öğretmen adayının ataması yapılmıştı.